search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
rapporten, 3

Data Gravity Index™ 2.0: als handelsstromen, gegevensstromen


In de Data Gravity Index™ 2.0 bestuderen we de proliferatie van gegevens die wereldwijd gecorreleerd zijn met het bruto binnenlands product (bbp). Het beschikt over meer dan 100 miljoen unieke gegevenselementen en meer dan een miljard berekeningen in meer dan 190 landen en meer dan 500 metro's.

Het rapport is het nieuwste in zijn reeks, na het Data Gravity Index Report 1.5. Het rapport voorspelt de intensiteit van Data Gravity en geeft waardevolle inzichten aan ondernemingen, cloud providers en netwerkproviders bij het plannen van hun datacapaciteitsstrategie.

Ontdek de implicaties van Data Gravity voor:

  • Connectiviteit : het verkeer verschuift naar multidirectioneel; public cloud bestemd voor multi-cloud bestemd.
  • Capaciteit : De groei en beweging van data exploderen en vereisen nieuwe capaciteitstypes en hybride modellen.
  • Gemeenschappen : Publieke, private en hybride data over de rand, de kern en de cloud nemen deel aan verbonden datagemeenschappen.

Data Gravity Index™ 2.0 Belangrijkste hoogtepunten

  • De impact van Data Gravity op ondernemingen
  • De evolutie van de data-economie
  • 5 macrotrends die de gegevenszwaartekracht beïnvloeden
  • Dataregulering stimuleert de datazwaartekracht
  • Multi-cloud en hybride cloud adoptie

De evolutie van de Data Gravity Index™ 2.0

In 2020 publiceerde Digital Realty de Data Gravity Index™ 1.5 . Dit rapport hielp onze klanten te informeren bij het veranderen van hun strategieën om complexe hybride IT-uitdagingen, ondersteund door Data Gravity, aan te pakken.

In de Data Gravity Index™ 2.0 zetten we deze missie voort, ondersteund door verfijnde datasets en berekeningen die Data Gravity correleren met de groei van het bruto binnenlands product (bbp). Dit weerspiegelt het toegenomen belang van veilige gegevensuitwisseling en onze wereldeconomie die verschuift van digitaal aangedreven naar datagestuurd.

Data Gravity verwijst naar het idee dat data massa hebben, en naarmate de omvang en het belang ervan toenemen, wordt het steeds moeilijker om deze te verplaatsen of te repliceren.

Datazwaartekracht is de aantrekkingskracht die wordt veroorzaakt door het creëren en uitwisselen van bedrijfsgegevens, het tekenen van applicaties, servers en andere gegevens. Naarmate de creatie en uitwisseling van data groeit, versnelt deze exponentieel dankzij deze aantrekkingskracht. In centra waar gegevens worden gecreëerd en uitgewisseld, kan deze explosie van gegevens belastend zijn voor oudere servers en applicaties.

Datazwaartekracht kan uitdagingen veroorzaken die de efficiëntie van gegevensuitwisseling, beveiliging, klantervaringen en innovatie op mondiale schaal kunnen belemmeren. De Data Gravity Index™ 2.0 meet de impact van mondiale gegevens op het bbp.

Een grote onderneming die lange tijd gegevens bij een cloudprovider opslaat, kan te maken krijgen met uitdagingen die verband houden met Data Gravity . Naarmate data zich snel ophopen en de afhankelijkheid van de tools van de provider groeit, wordt het moeilijk en duur om naar een andere provider of on-premise te verhuizen, zelfs als die veranderingen nodig zijn om data dichter bij gebruikers te brengen of inzichten uit silo-data te ontsluiten. De integrale aard van de gegevens voor de activiteiten van de organisatie resulteert in een aanzienlijke aantrekkingskracht, waardoor verhuizing complex wordt zonder dat dit gevolgen heeft voor essentiële applicaties en diensten. Lees de Data Gravity Index™ 2.0 om inzicht te krijgen in de effecten van bedrijfsgegevens in de public cloud en private datacenters .

 

 

 

Het effect van Data Gravity is dat het steeds moeilijker wordt om grote hoeveelheden gegevens te verplaatsen of te verplaatsen vanwege het gewicht en de integrale rol ervan in de bedrijfsvoering van een organisatie. Dit kan het moeilijk en kostbaar maken om van cloud providers te wisselen of gegevens weer on-premises te verplaatsen. Lees de Data Gravity Index™ 2.0 om inzicht te krijgen in de effecten van bedrijfsgegevens in de public cloud en private datacenters .

 

De term "Data Gravity" werd in 2010 bedacht door Dave McCrory, Global Head of Insights and Analytics bij Digital Realty. Het concept verwijst naar het idee dat data toepassingen en diensten aantrekken, vergelijkbaar met hoe planeten objecten aantrekken met hun zwaartekracht. Lees de Data Gravity Index™ 2.0 voor onze voorspellingen over de intensiteit van Data Gravity.

 

 

Datazwaartekracht, aangedreven door de adoptie van opkomende technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI), waardoor de behoeften op het gebied van datalokalisatie, regulering en soevereiniteit toenemen, creëert een aanzienlijke uitdaging voor de onderneming. Door data op de eerste plaats te zetten, zowel vanuit bedrijf als technologisch oogpunt, kan dit segment profiteren van de verschuiving naar datagestuurde workflows en de datazwaartekracht aanpakken daar waar deze het hoogst is: in grote bevolkingscentra. De Data Gravity Index™ 2.0 biedt bedrijven inzicht in de groei van mondiale data en de impact op het bbp.

 

Tags