search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Duurzaamheid Spotlight: Chicago

play

Chad Ritsema, Principal Solutions Engineer, Digital Realty

Gartner besprak onlangs hun top tien data- en analysetrends (D&A), waarbij duurzaamheid werd opgemerkt als een transformationele kans voor organisaties. “Het is echter niet voldoende dat D&A-leiders analyses en inzichten bieden voor ondernemingsprojecten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). D&A-leiders moeten ook proberen hun eigen processen voor duurzaamheid te optimaliseren.” 1 Wat doet uw onderneming om uw duurzaamheid te operationaliseren?

Digital Realty is toonaangevend op het gebied van groene datacenters
Duurzaamheid is een kernfocus voor Digital Realty en we blijven ons inzetten voor het behalen van onze wetenschappelijk onderbouwde CO2-reductiedoelstellingen voor 2030 door te blijven investeren in nieuwe technologieën die onze prestaties zullen verbeteren en onze algehele impact op het milieu zullen verminderen. Onze klanten kiezen ervoor om met ons samen te werken omdat we de energiekosten helpen verlagen, energie-efficiënt zijn en onze datacenters ontwikkelen onder duurzame certificeringsnormen. Wij zijn de eerste datacenterprovider die 1 GW aan nieuwe wind- en zonne-energie heeft gecontracteerd in de VS. We zijn er ook trots op dat we ESG-erkenning en onderscheidingen blijven binnenhalen, zoals:

  • De EPA ENERGY STAR® Partner of the Year Sustained Excellence Award 2022, een voorbeeld van onze uitmuntendheid op het gebied van datacenter energie-efficiëntie
  • De Green Lease Leader - Platinum Award 2022, die onze toewijding aan duurzaamheid tussen verhuurders en huurders laat zien
  • Newsweek's meest verantwoordelijke bedrijven 2022
  • JUST Capital's Amerika's meest JUST-bedrijven 2022 - Top 100
  • EPA Green Power Partnership – Nee. 9 in de Nationale Top 100

En we zijn nog maar net begonnen.

Het aanpakken van de explosieve groei van generatieve AI (gen AI).
Een recente McKinsey Global Survey bevestigt de onmiskenbaar enorme adoptie van gen-AI-tools; in minder dan een jaar sinds hun debuut “zegt 40 procent van de respondenten dat hun organisaties hun investeringen in AI in het algemeen zullen verhogen vanwege de vooruitgang in de generatie AI.” 2 AI vereist echter meer compute, netwerk- en opslaginfrastructuur dan welke digitale verschuiving dan ook sinds de cloud, en high-performance computing (HPC)-toepassingen zoals AI en het grote volume aan compute en opslag resulteren in een enorme vraag naar energieverbruik en de behoefte voor duurzamere energiebronnen.

Chicago Metro: onze connectiviteitsgateway voor wereldwijde ondernemingen
Chicago is een belangrijk HPC-centrum en een van de grootste datacenter in de VS. De metro is een bloeiend technologie- en financieel dienstencentrum geworden en een zeer gewilde locatie voor zowel hyperscalers, Fortune 500-bedrijven als startups, die de internationale economische groei stimuleren.

De metro van Chicago, een van onze grootste werkgebieden, biedt een robuust ecosysteem met toegang tot meer dan 185 cloud- en netwerkserviceproviders. U kunt een universum aan data ontsluiten met toegang tot meer dan 30.000 m² aan colocatie en een totaal vermogen van meer dan 375.000 kilowatt (kW). Chicago is ook een uitstekende locatie voor noodherstel voor bedrijfskritische ondernemingen, met meer dan 35 cloudbedrijven, 40+ ondernemingen, 10+ contentproviders en 70+ financiële organisaties. 70% van de datacenters van Digital Realty in Chicago zijn 100% CO2-vrij en we hebben 1 miljoen vierkante meter van onze datacenters in Chicago gecertificeerd onder certificeringen voor groen bouwen.

Op onze Franklin Park-campus, een van onze vlaggenschipcentra, worden datacenters ontworpen en geëxploiteerd met duurzaamheid als kernpunt. Het pand werd herontwikkeld op een terrein dat voorheen werd gebruikt door een leverancier van verpakkings- en verwerkingsmachines. De herontwikkeling van het brownfield zorgde tijdens de bouw voor een voorbeeldig afvalpercentage van 96% en leverde een energie- en waterefficiënt datacenter op. Bovendien werd 55% van de totale bouwmaterialen regionaal ingekocht – geproduceerd en gewonnen binnen een straal van 800 kilometer van de projectlocatie – om de transportkosten, de impact op het milieu en de logistieke kosten in de bouwfase te verminderen.

Het datacenter op 9377 Grand Avenue behaalde de LEED Silver-certificering van de US Green Building Council (USGBC). Ander gebouwen op de campus hebben vergelijkbare LEED-certificeringen en Energy Star-erkenning ontvangen van de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) voor energie-efficiëntie, evenals de certificering van de International Standardization Organization voor milieubeheer, ISO 14001.

Ga groen en ga mondiaal met PlatformDIGITAL®
PlatformDIGITAL is ons wereldwijde datacenter en connectiviteitsplatform. Deze datacentrische architectuur biedt op maat gemaakte implementaties voor elke omvang, schaal en connectiviteitsopties op de juiste maat.

Met PlatformDIGITAL kunnen internationale topmerken:

  • de netwerkprestaties optimaliseren
  • de beveiliging en het infrastructuurbeheer verbeteren
  • kritieke data-infrastructuur implementeren, verbinden en hosten

Verken Chicago

Duik in PlatformDIGITAL®


Meer informatie over onze mondiale duurzaamheid vindt u in ons nieuwe jaarlijkse duurzaamheidsverslag.

1 Gartner-persbericht. “Gartner identificeert de top 10 data- en analysetrends voor 2023”, (2023, 9 mei)
2 McKinsey & Bedrijf. De staat van AI in 2023: het doorbraakjaar van generatieve AI. (2023, augustus).

Tags