search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Introductie van ons nieuwste datacenter in Toronto: TOR1

Jeff Tapley, Senior Vice President Vermogensbeheer

22 mei 2018

We transformeren de voormalige Toronto Star-drukkerij tot TOR1, ons ultramoderne groothandelsdatacenter dat een van de grootste in Canada zal zijn. Meer dan 25 jaar lang was het gebouw de grootste krantenfaciliteit in Canada en een van de grootste in Noord-Amerika. Maar met de verandering die technologie en trends met zich meebrengen, lijkt het alleen maar gepast dat deze iconische drukkerij nu wordt gebruikt om de vertrouwde basis voor de digitale wereld te helpen bouwen.

TOR1 is gevestigd in Vaughan, Ontario, dat deel uitmaakt van de Greater Toronto Area (GTA) en zal naar verwachting aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor haar klanten. Ten eerste zorgt de locatie in een buitenwijk in Vaughan voor lagere vastgoedkosten dan vergelijkbare faciliteiten in de GTA. Bovendien geeft TOR1, als een faciliteit van 66.054 vierkante meter (711.000 vierkante voet), kostenbesparingen van constructie en overhead door aan zijn klanten.

Bestaande uit 23 computerruimten variërend van 800 tot 1.200 vierkante meter (8.600 tot 13.000 vierkante voet), is TOR1 geschikt voor stroomcapaciteiten tussen 1,0 en 3,0 megawatt per kamer. De veerkracht varieert van N tot 2N met een vermogensdichtheid van 1.076 tot 3.228 watt per vierkante meter (100 tot 300 watt per vierkante voet). De nabijheid van TOR1 tot het centrum, grote snelwegen en een internationale luchthaven maakt het gemakkelijk te bereiken. Andere kenmerken zijn onder meer:

  • Flexibiliteit: carrier-neutraal
  • Diverse glasvezelpaden direct naar uw computerruimte
  • Diverse paden naar een groot transporthotel op 151 Front Street West
  • Tot 46 MW kritisch laadvermogen
  • Aanpasbare & flexibele stroomvoorziening in elke computerruimte
  • Flexibele vermogensdichtheden om aan uw behoeften te voldoen
  • UPS en generatoren voor ononderbroken operaties
  • Ontworpen om een ​​PUE van 1,25 op jaarbasis te leveren bij volledige capaciteit

De faciliteit zal ingebouwde redundante voeding en koeling hebben in elke computerruimte om eventuele stroomproblemen op te lossen, naast 24/7 beveiliging en onderhoud.

Toronto is groter dan Montreal en dient als het zakencentrum van Canada. Het is het op een na grootste technologiecluster in Noord-Amerika met meer dan 15.000 technologiebedrijven die meer dan 200.000 mensen in dienst hebben langs de 100 km lange Toronto-naar-Waterloo corridor.