search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Wat is werklastbeheer in datacenters?

'Workload' is een term die vaak voorkomt in de informatica. In de basis beschrijft een werkbelasting elke taak, taak, programma of toepassing die u op een computer zou kunnen uitvoeren. Een enkele werkbelasting kan relatief weinig invloed hebben op de systeemprestaties, maar als er eenmaal veel draaien, moeten er voldoende middelen worden toegewezen aan de juiste taken. Dit staat bekend als werklastmanagement.

Mogelijk hoort u de uitdrukking werklastbeheer in een aantal verschillende contexten:

  • In datacenters verwijst werklastbeheer naar de toewijzing van computerbronnen om de hardware-, netwerk- en applicatieprestaties te maximaliseren en de beste klantervaring te bieden
  • Bij algemeen computergebruik verwijst werklastbeheer naar het toewijzen van computerbronnen aan bepaalde taken.
  • In het personeelsbestand beschrijft werklastbeheer het balanceren van taken tussen werknemers om ervoor te zorgen dat alles wordt gedaan - en dat geen enkele werknemer of afdeling wordt overweldigd

Hoewel ze allemaal vergelijkbare thema's volgen - effectief en efficiënt gebruikmaken van de beschikbare bronnen - gaat deze blog specifiek in op werklastbeheer in datacenters. We zullen zien hoe werklastbeheer cruciaal is om ervoor te zorgen dat de IT-infrastructuur van het datacenter kan voldoen aan de eisen van moderne applicaties, krachtige werklasten en big data-analyse

Wat houdt werklastmanagement in?

Veel verschillende taken vallen onder de paraplu van datacenterworkloadbeheer:

  1. Hardware, software en besturingssystemen upgraden: ervoor zorgen dat de infrastructuur de groeiende eisen van moderne workloads aankan.
  2. Datadistributie en opslagbeheer: Data op de juiste manier opslaan en distribueren om maximale prestaties te bereiken.
  3. Back-upprocessen: ervoor zorgen dat er plannen zijn om gegevens te herstellen wanneer dat nodig is.
  4. Noodplanning: begrijpen en - cruciaal - anticiperen op eventuele noodsituaties. Maak vervolgens plannen voor bedrijfscontinuïteit als ze zich voordoen.
  5. Technische ondersteuning: elk probleem zo snel mogelijk oplossen.

Workload alignment is een ander essentieel onderdeel van workload management. Het omvat het analyseren van de beveiligings-, schaal- en platformbehoeften van de applicaties en gegevens, waardoor bedrijven de kennis krijgen om hun middelen te optimaliseren. Als dit goed wordt gedaan, kan dit leiden tot kostenbesparingen, verbeterde prestaties en eenvoudigere toekomstige digitale transformatie.

Waarom is Workload Management belangrijk?

Goed werklastbeheer in datacenters helpt bedrijven de IT-efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen en systeemprestaties te verbeteren.

Verbeterde schaalbaarheid
Het balanceren van prestatiebehoeften leidt tot een efficiënter gebruik van computerbronnen. Dit kan bedrijven en datacenters helpen geavanceerde technologieën te bieden die afhankelijk zijn van enorme computerbronnen of stroomverbruik, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Het maakt ook het efficiënt schalen van resources mogelijk wanneer dat nodig is.

Effectieve plaatsing van werklast
Een belangrijk aspect van het beheer van de werklast van datacenters is het optimaliseren van de plaatsing van de werklast. Het zorgt ervoor dat implementaties zich op de meest geschikte locatie bevinden, op basis van resourcevereisten. Deze strategie kan belangrijke prestatiestatistieken verbeteren, latentie verminderen en schaarste aan middelen voorkomen.

Efficiënt gebruik van hulpbronnen
Een ander cruciaal aspect van werklastbeheer is het kiezen van de juiste resources voor elke werklast. Dit behandelt factoren zoals CPU, geheugen en opslagtoewijzing, samen met netwerkbandbreedte, om ervoor te zorgen dat elke toepassing de kracht en connectiviteit krijgt die het nodig heeft.

Lagere kosten en afval
Naar schatting wordt een derde van de uitgaven voor cloudservices verspild . Of het nu gaat om on-premise, hybrid-cloud of multi-cloud, effectief werklastbeheer kan helpen de bedrijfskosten te verlagen door inactieve resources en energieverbruik te minimaliseren - en tegelijkertijd het meeste uit ingerichte resources te halen. Realtime monitoring van de werklastprestaties kan ook helpen bij het stroomlijnen van de werklastverdeling in de toekomst.

Effectief beheer van de werklast is essentieel voor het bereiken van de constante wisselwerking tussen prestaties, kosten en beschikbaarheid. Met de juiste strategie voor werklastbeheer kunnen datacenters u helpen aan zakelijke behoeften te voldoen, downtime te verminderen en hoge prestaties te behouden.

Algemene problemen met de werkbelasting

Bij het optimaliseren van de IT-infrastructuur is het essentieel om inzicht te krijgen in enkele van de veelvoorkomende problemen waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd. Enkele typische hindernissen kunnen de volgende zijn:

  • Overbelasting van de werkbelasting: wanneer er te veel werkbelasting op een systeem wordt uitgevoerd, zien gebruikers prestatieproblemen en tragere verwerkingstijden. Het is van vitaal belang om de werklast goed te beheren, overbelasting van resources te voorkomen en optimale prestaties te garanderen
  • Gebrek aan zichtbaarheid: werklasten kunnen complex en moeilijk te beheren zijn. Dat geldt met name voor de huidige big data-workloads. Zonder de juiste zichtbaarheid kan het lastig zijn om de prestaties te optimaliseren en problemen op te lossen bij een enorme behoefte aan middelen
  • Een hoog volume aan workloads: Naarmate bedrijven schalen, beheren ze onvermijdelijk meer workloads. Dit kan verschillende uitdagingen voor IT-teams met zich meebrengen, vooral om ervoor te zorgen dat alle workloads correct worden beheerd, gelokaliseerd en geoptimaliseerd
  • Omgaan met veranderingen: zakelijke behoeften veranderen snel. Dat betekent dat workloads dynamisch kunnen zijn en mee kunnen veranderen met het bedrijf. Om deze uitdaging aan te gaan, moeten er systemen zijn om wijzigingen te verwerken en de prestaties indien nodig aan te passen
Statisch versus dynamisch werklastbeheer

Naast het overwegen van veelvoorkomende werklastproblemen, is het ook belangrijk om naar uw specifieke behoeften te kijken. Kijk eerst naar het verschil tussen uw statische en dynamische workloadvereisten.

Statische workloads zijn over het algemeen beter voorspelbaar. Ze zijn minder veeleisend en hebben relatief snelle laadtijden - denk aan software die constant draait maar niet veel arbeidsintensief werk doet. Statisch werklastbeheer is relatief eenvoudig dankzij de voorspelbare eisen, waardoor IT-teams middelen kunnen toewijzen en zich geen zorgen hoeven te maken over regelmatig onderhoud.

Dynamische workloads daarentegen zijn complexer en hebben meer middelen nodig. Voorbeelden hiervan zijn grote, complexe taken die veel verwerkingskracht vereisen, maar die slechts af en toe worden uitgevoerd. Dynamisch werklastbeheer vereist dat systemen en IT-personeel veelzijdiger zijn en middelen toewijzen om onvoorspelbare pieken in de vraag op te vangen.

Bij het plannen van uw werklastbeheer helpt het om naar uw gemeenschappelijke werklast te kijken. Zijn ze meestal statisch en voorspelbaar? Of zijn er meer dynamische behoeften? Als u inzicht heeft in uw dagelijkse werklast, kunt u kosten besparen, overprovisioning voorkomen en systemen soepel laten werken.

Hoe kunt u de werklast van uw datacenter verminderen?

De hedendaagse public en private cloud-workloads kunnen worden gecombineerd tot complexe hybride cloudomgevingen. Zonder de juiste zichtbaarheid is het gemakkelijk om IT-infrastructuur te dupliceren en te overprovisioneren.
Gelukkig bieden de datacenteroplossingen van Digital Realty verschillende manieren om de werklast van uw datacenter te verminderen. U kunt ook de huidige IT-methoden aanpassen om de prestaties van de werklast te verbeteren. Hier zijn slechts enkele van de mogelijke strategieën:

  1. Optimaliseer de bestaande IT-infrastructuur: door samen te werken met een ervaren datacenterprovider kunt u ervoor zorgen dat uw IT-infrastructuur correct is geconfigureerd voor uw workloads. Denk hierbij aan het upgraden van hardware, het optimaliseren van netwerkdiensten en het gebruik van de nieuwste software
  2. Gebruik AI en monitoringsoftware: het implementeren van AI in uw IT-infrastructuur kan helpen bij het automatiseren van taken, het verminderen van handmatig werk en het verbeteren van de prestaties. AI-algoritmen kunnen potentiële problemen identificeren en aanpakken voordat ze grotere problemen worden, of zelfs het werklastbeheer voor u beheren. Bewakingssoftware kan u ook trends in werklastprestaties in de loop van de tijd laten zien
  3. Beperk de toegang tot workloads : een andere strategie is om de toegang tot workloads te beperken op een 'need-to-know'-basis. Controleer uw huidige instellingen om er zeker van te zijn dat alleen degenen die specifieke workloads nodig hebben toegang hebben. Dit kan automatisch de belasting van uw systeem verminderen
  4. Empower medewerkers: Bied training over het correct beheren en onderhouden van de werklast van uw datacenter. U kunt best practices bespreken, veelvoorkomende problemen identificeren of de prestaties optimaliseren

Door deze plannen te implementeren, kunt u de werklast van uw datacenter verminderen en vereenvoudigen. In veel gevallen helpt het om samen te werken met een vertrouwde partner die u kan helpen deze strategieën te implementeren en de prestaties te maximaliseren.

Oplossingen en hulpmiddelen voor het beheer van gegevensbelasting

Voor effectief beheer van de werklast van gegevens is het belangrijk om de juiste tools te gebruiken. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Tools voor tijdbeheer: deze oplossingen helpen dingen soepel te laten verlopen door veelvoorkomende taken te plannen. Dit zorgt ervoor dat efficiënt gebruik van middelen en noodzakelijke taken op tijd worden uitgevoerd. Dit kunnen bijvoorbeeld automatiseringssoftware, routinetaakplanners en gegevensverwerking zijn
  • Cloudplatforms: Cloudcomputing biedt schaalbare en flexibele bronnen die kunnen worden gebruikt om uw werklast te beheren. Ze bieden on-demand resources die snel kunnen worden ingericht voor load-balancing-pieken in het verkeer, waardoor automatisch werklastbeheer mogelijk is
  • Prestatiebewaking: deze tools helpen datacenters de prestaties van werklasten te bewaken en mogelijke problemen te identificeren. Ze kunnen de prestaties op netwerk-, applicatie- en systeemniveau observeren, waardoor ze inzicht krijgen in het werklastgedrag

Goed beheer van de werklast is essentieel voor het bereiken van topprestaties. Het omvat het effectief toewijzen van computerbronnen en het uitvoeren van verschillende taken, zoals het upgraden van hardware, het beheren van gegevensdistributie en het opstellen van noodplannen.

Maar werklastbeheer kan een uitdaging zijn. Veelvoorkomende problemen zijn overbelasting en gebrek aan zichtbaarheid. Bedrijven kunnen deze problemen verminderen door de IT-infrastructuur te stroomlijnen, software voor prestatiebewaking te gebruiken en samen te werken met ervaren partners.

Bij Digital Realty helpen we u bij het implementeren van effectieve strategieën voor werklastbeheer die de systeemprestaties verbeteren. Onze datacenters bieden de nieuwste netwerk-, monitoring- en cloudcomputingtechnologie, waardoor uw workloads de middelen krijgen die ze nodig hebben en rendement op uw IT-uitgaven wordt gegarandeerd. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen (FAQ's)

Waarom is werkdrukbeheer belangrijk?

Workloadmanagement is belangrijk voor bedrijven om hun IT-infrastructuur te optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in verbeterde prestaties, verminderde latentie en minder bronconflicten. Workloadmanagement is met name handig in datacenters en helpt bedrijven bij het bereiken van de juiste werklastverdeling, toewijzing van middelen en rendement op investering.

Wat is de werklast van een datacenter?
Datacenterworkloads beschrijven de IT-infrastructuur achter de dagelijkse gang van zaken en de aangeboden services. De werklast van een datacenter omvat taken als:

  • Gegevensverwerking
  • Opslag van gegevens
  • Draaiende servers, die kunnen variëren afhankelijk van de grootte, complexiteit en het aantal gebruikers

Een goed beheer van de werklast is belangrijk om een ​​hoogwaardige dienstverlening te garanderen.

Wat is datacenterbeheer?
Datacenterbeheer is het algemene toezicht op processen, services en applicaties met betrekking tot datacenterserviceproviders. Het kan gaan om taken als:

  • Beheren en onderhouden van apparatuur
  • Software updaten
  • Gegevens bewaren
  • Zorgen voor goed onderhoud, ondersteuning en beveiliging voor klanten

Het doel van datacenterbeheer is om de optimale werking, veiligheid en betrouwbaarheid van haar diensten en infrastructuur te waarborgen.

Hoe helpt AI om de werkdruk in het datacenter te beheren?
AI kan nu datacenterproviders en klanten ondersteunen door werklastbeheer te automatiseren. Het bewaakt de werklast en hardwareprestaties en wijst taken toe aan de meest efficiënte infrastructuur. AI-software kan zorgen voor optimale prestaties in bijna realtime door continu zaken als verkeer, werkdruk, bandbreedte en temperaturen in de hele faciliteit te volgen.

Tags