search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Wanneer werklasten migreren in een hybride IT-omgeving

U hoeft nu waarschijnlijk niet overtuigd te zijn van de voordelen van hybride IT-architecturen. 58% van de ondernemingen gebruikt al een hybride strategie . Flexibiliteit en veiligheid bij het vastleggen, creëren en verwerken van gegevens is van cruciaal belang. Hoe en wanneer u uw gegevens migreert van privé- naar openbare omgevingen, of vice versa, kan echter wat ingewikkelder zijn.

Net zoals alle dingen met massa of energie een aantrekkingskracht naar elkaar ervaren, ervaren ook gegevens een aantrekkingskracht. Hoe groter datasets worden, hoe moeilijker ze te verplaatsen zijn, aangezien applicaties en data naar elkaar toe worden getrokken . Het begrip datazwaartekracht werd tien jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd, maar we staan ​​nu oog in oog met de impact ervan. Het wordt steeds uitdagender voor IT om wereldwijde workflows te accommoderen en de barrières te doorbreken met het verplaatsen van gegevens van punt A naar punt B. Het bereiken van een mix van on-prem en cloud-workloads helpt bij het oplossen van deze uitdagingen op het gebied van gegevenszwaartekracht en bevordert meer naadloze operaties. De toekomst die we voor ogen hebben, is er een waarin gegevens vrij kunnen bewegen tussen on-prem, private cloud, public cloud en de edge en elk bedrijf van elke omvang 24/7/365 toegang heeft tot zijn gegevens en applicaties, waar ter wereld het zich ook bevindt .

Eén maat is niet geschikt voor alle werklasten

Een belangrijke drijfveer achter de verschuiving naar hybride omgevingen is het idee dat niet alles thuishoort in de cloud of in een traditionele implementatie. U moet strategisch bepalen welke gegevens on-premises moeten worden bewaard, of deze zeer vertrouwelijk zijn of relatief stabiel blijven, en welke gegevens naar de openbare cloud moeten worden gemigreerd, zoals workloads die variabel van aard zijn. Hybride architecturen stellen bedrijven uiteindelijk in staat om een ​​meer flexibele architectuur mogelijk te maken om zich on-the-fly aan te passen aan fluctuerende en complexe eisen.

Welke gegevens moeten worden gemigreerd?

Niet alle data horen thuis in de cloud. Begrijp de aard van uw datasets om te bepalen welke typen workloads de beste kandidaten zijn voor migratie op basis van de resultaten die u hoopt te behalen. Neem voor meer informatie contact op met cloudmigratie-expert Okey Keke over de soorten workloads die goede kandidaten zijn voor migratie.

play