search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Wat is internetpeering en waarom is het nuttig?

Ben Gonya
27 maart 2014


De wereld van datacenterservices zit vol met termen die erg verwarrend kunnen zijn als u niet bekend bent met de branche. Van vermogensdichtheid tot carrier-neutraliteit en alles daar tussenin, het bijhouden van deze voorwaarden kan een taak op zich lijken.

Hier bij Telx willen we uw intrede in de wereld van datacenterservices echter zo pijnloos mogelijk maken - en dat omvat ook het doornemen van de terminologie die overal in de branche aanwezig is.

Een term die u vaak hoort, is internetpeering. Maar wat is het en waarom is het gunstig voor een bedrijf?

Eenvoudig gezegd is internetpeering de onderlinge verbinding van netwerken, waardoor die netwerken verkeer kunnen uitwisselen. Hoewel de feitelijke wetenschap en het proces achter peering iets ingewikkelder is, komt het allemaal neer op een verbinding van netwerken en het uitwisselen en delen van gegevens.

Hier bij Telx doen we dit via onze Telx Internet Exchange (TIE) (How Can Internet Exchange Help My Business?), waarmee ISP's, content- en gamingproviders, ondernemingen en anderen snel en gemakkelijk IP-verkeer kunnen uitwisselen. TIE is een neutraal, particulier en beheerd Internet Exchange Point, of IXP.

Peering heeft veel voordelen, vooral in vergelijking met het alternatief om transit te kopen en een ander bedrijf te betalen om uw verkeer te vervoeren. Enkele voordelen van peering zijn:

  • Efficiëntie: Peering verhoogt de efficiëntie door redundantie te verminderen en de netwerkprestaties te verbeteren. Het creëert een beter, meer open internet en is uiteindelijk een geweldige manier om uw eindgebruikers een betere service te bieden
  • Veerkracht: Door verbinding te maken met TIE vergroot u de veerkracht van uw netwerk. U bent niet langer beperkt tot één ISP of één netwerk dat verantwoordelijk is voor de distributie van al uw verkeer; door uw netwerk te spreiden, krijgt u een veerkrachtigere en robuustere distributieoplossing
  • Kosteneffectiviteit: Peering is veel kosteneffectiever dan een ander bedrijf te betalen om uw verkeer te vervoeren: u kunt een veel breder ecosysteem bereiken met peering dan u anders zou kunnen. Bovendien zijn internetuitwisselingen vaak hubs voor concurrentie, waardoor de prijzen opnieuw vaak dalen en uw eindgebruikers beter van dienst kunnen zijn.
  • Snelheid en monitoring: Peering heeft het extra voordeel van ongelooflijke snelheid. Via TIE kunnen klanten verbinding maken en peeren met snelheden van 1 Gbps tot 10+ Gbps. Met Telx kunt u ook statistieken bijhouden, zodat u kunt zien welke prestaties u krijgt via onze centrale

Internetuitwisselingen zoals TIE kunnen u verbinden met ISPS, met ondernemingen, met klanten over de hele wereld en meer, waardoor uw bedrijf kan groeien op manieren die niet mogelijk waren voordat peering bestond. De ultieme bron van efficiëntie en netwerkuitbreiding, peering is een groot voordeel voor uw bedrijf dat u serieus zou moeten overwegen om toe te voegen als u dat nog niet heeft gedaan.

Wilt u meer weten over peering of internetuitwisselingen en hoe deze uw bedrijf kunnen helpen? Neem contact met ons op via de contactpagina van onze site, of via Facebook of Twitter en laat het ons weten. We beantwoorden graag uw vragen!