search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Wat is de transformatie van de digitale werkplek?

Tony Bishop, SVP, Platform, Groei & Marketing

6 augustus 2020

Dit is deel één van een op inzichten gebaseerde blogreeks gewijd aan het ontwerpen van een IT-infrastructuur voor de digitale werkplek

De IT-architecten, bedrijfsstrategen, technologieleiders en andere kritische teamleden van vandaag kennen de digitale werkplek, de versnelling van digitale transformatie en de impact op hun IT-infrastructuur. Nu moeten ze weten wat ze eraan kunnen doen, want de veranderingen die het gevolg zijn van de digitale werkplek zijn blijvend.

Gartner ontdekte bijvoorbeeld dat 74% van de CFO's van plan is om sommige werknemers permanent naar thuiswerk over te hevelen.

U moet uw IT-infrastructuur beschouwen als klaar voor alles, vooral verandering. Door de versnelde veranderingen dit jaar hebben bedrijven geleerd dat ze niet hadden moeten wachten om de veranderingen aan te pakken die werden veroorzaakt door digitale transformatie en datazwaartekracht.

Er is echter goed nieuws

Ervoor zorgen dat u klaar bent voor elke verandering is haalbaar en hoeft geen hoge kosten, lange tijdlijnen of onnodige hoofdpijn te vereisen. U kunt uw IT-infrastructuur naadloos transformeren om digitale transformatie voor uw werkplek te laten werken en niet ertegen.

Het betere nieuws is dat u uw transformatie nu kunt beginnen.

De digitale werkplek van vandaag moet worden ontworpen rond het concept van altijd beschikbaar alomtegenwoordig werk dat wordt aangedreven door performante IT. Om dit te bereiken, moet u de context bepalen, de methodologie toepassen en de oplossing ontwerpen. Laten we eerst de context instellen.

In de huidige infrastructuren zien we:
  • Een toegenomen gebruik dat resulteert in rekengebonden prestatieknelpunten
  • Een backhauling van de gebruiker naar gecentraliseerde systemen – resulterend in netwerkgebonden prestatieknelpunten
  • Een onvoorspelbare routering van gebruikers over het internet, wat een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van de ervaring
  • Een gecentraliseerde beveiligingshandhaving via backhaul die geen gedistribueerde kwetsbaarheidspunten aanpakt

Dit architectuurontwerp kan de prestatie-, schaalbaarheids- of beveiligingsproblemen die in deze lijst worden beschreven, niet oplossen. Dus, hoe ziet het er morgen uit (nadat we een infrastructuur hebben gecreëerd die is geoptimaliseerd voor de digitale werkplek)?

In de Digital Workplace Transformation Infrastructure zien we:
  • Hubs geplaatst op zakelijke aanwezigheidspunten, waar geïdentificeerde deelnemers en centra voor gegevensuitwisseling zijn
  • Gebruikers die verbinding maken met hubs die regionaal in hun buurt zijn gelegen en zijn uitgerust met gelokaliseerde gegevens/applicaties om een ​​performante gebruikerservaring te ondersteunen
  • Beveiligingscontroles aan de rand die prestatiebelemmeringen verminderen en echte end-to-end beveiliging en telemetrie bieden

Laten we nu de methodologie bepalen en het ontwerp leveren.

Om ondernemingen te helpen een geoptimaliseerde IT-infrastructuur voor de digitale werkplek te realiseren, hebben we een Design Guide for a Pervasive Data Center Architecture (PDx™) ontwikkeld. Het biedt een methodologie en herhaalbare strategie om uw digitale werkplek mogelijk te maken door uit te leggen hoe u:

  1. Plan gedistribueerde workflows waar uw klanten/partners/werknemers bij betrokken zijn
  2. Identificeer gebruikers, apps, gegevens en dingen die zullen deelnemen aan gedistribueerde workflows
  3. Wijs werklasttypen toe met prestatiekenmerken om een ​​performante ervaringskwaliteit te garanderen
  4. Implementeer passende voetafdrukken om uw digitale werkplek te ondersteunen

De digitale werkplek hoeft de overlevingskansen van een onderneming niet in gevaar te brengen. Met de juiste benadering van een geoptimaliseerde infrastructuur kan dit het verschil betekenen tussen een bedrijf in leven houden of gedijen in de nieuwe digitale economie.

Deze gids helpt IT-architecten, bedrijfsstrategen, technologieleiders en andere cruciale teamleden succesvol te zijn in de huidige digitale economie.

U kunt de volledige ontwerpgids hier downloaden om te beginnen met uw transformatie van de IT-architectuur van vandaag naar de digitaal getransformeerde architectuur van morgen.

Tags