search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Problemen met cloudprestaties oplossen: vijf veelvoorkomende problemen

Mitesh Chauhan
9 oktober 2018

De cloud is veelbelovend voor ondernemingen. Naarmate SaaS-applicaties gemeengoed worden en IoT steeds meer wordt geïntegreerd in een reeks activiteiten en activiteiten, zien we een exponentiële groei in het gebruik van cloudserviceoplossingen. De cloud kan de schaal en verwerkingskracht mogelijk maken die data-intensieve applicaties nodig hebben, en biedt de flexibiliteit en financiële aantrekkelijkheid die ondernemingen een concurrentievoordeel geven.

Ondanks al het potentieel dat geavanceerde applicaties en apparaten bieden, kan niets het enthousiasme meer temperen dan prestatieproblemen tegenkomen. Trage reactiesnelheden, uitval van connectiviteit en dataknelpunten zijn slechts enkele van de problemen die een slecht geconfigureerde hybride cloudomgeving kan tegenkomen. Naarmate de vraag naar cloudgebaseerde applicaties om aan bedrijfskritische behoeften te voldoen, toeneemt, kunnen de gevolgen van ontoereikende netwerkprestaties grote gevolgen hebben.

Concreet zijn er vijf veelvoorkomende problemen met de prestaties van de cloud die een naadloze acceptatie door ondernemingen kunnen belemmeren:

1. Vertrouwen op openbaar internet

Het openbare internet vormt zowel een kans als een bedreiging voor bedrijven. Het alomtegenwoordige bereik biedt een kosteneffectieve manier om met tientallen klanten in contact te komen, ongeacht tijdelijke of geografische grenzen. Voor het verbinden met bedrijfskritische workloads houdt internet echter een aantal prestatierisico's in. Het gebruik van openbaar internet als een cloudgateway kan betekenen dat de prestaties worden beperkt door verkeers- en doorvoerbelemmeringen, die de effectiviteit van applicaties kunnen belemmeren op het moment dat ze het meest nodig zijn. Dit probleem kan nog ernstiger worden als uw organisatie beveiligingsmaatregelen wil toepassen op het internet van het bedrijf, zoals VPN's, waardoor de doorvoer kan worden gehalveerd. Bestuurs- en regelgevende vereisten kunnen ook veilige connectiviteit vereisen om de blootstelling van een organisatie via het openbare internet te verminderen.

2. Ervaar een hoge applicatielatentie

Bedrijven draaien op snelheid. Klanten verwachten niets minder en elk verloren moment heeft implicaties voor de omzet. Uw bedrijf kan zwaar investeren in bedrijfsapplicaties die zijn ontworpen om u een voorsprong te geven, maar deze zullen alleen maximaal werken als de applicatieprestaties dit toelaten. Het onderbrengen van uw cloudinfrastructuur in een geïsoleerd privé-datacenter resulteert vaak in connectiviteit met een lage dichtheid en latentieproblemen die worden veroorzaakt door de afstand tussen Datacenters en onderling verbonden services. Deze latentieproblemen vertragen de interne bedrijfsvoering en hebben uiteindelijk invloed op de klantresultaten. Als bedrijfsapplicaties moeite hebben om piekbelastingen aan te kunnen, kan dit ertoe leiden dat het bedrijf inkomstenderving lijdt, zijn reputatie schaadt en zijn doelen om naar de cloud te verhuizen niet haalt.

3. Gebrek aan integratie tussen applicaties

Applicaties die geïsoleerd draaien, resulteren in informatiesilo's. De grotere waarde voor ondernemingen komt waar applicaties 'met elkaar kunnen praten' en naadloos kunnen worden geïntegreerd om bedrijfsresultaten te creëren, zoals applicaties die aan de achterkant zijn gekoppeld via API's. Dit is moeilijker wanneer applicaties op verschillende locaties zijn opgeslagen, zoals sommige applicaties die lokaal worden bewaard terwijl andere op cloudservers staan. Gartner voorspelt dat tot 2018 90 procent van de organisaties geen strategie voor applicatie-integratie zal hebben, wat resulteert in integratiestoornissen, grotere complexiteit en kosten.

4. Een interne vaardigheidskloof

Een van de meest voorkomende problemen bij het bouwen en onderhouden van een cloudomgeving is complexiteit. Hoe complexer de vereisten van de onderneming, hoe groter de behoefte aan specialistische vaardigheden om deze complexiteit te doorbreken. Cloudeffectiviteit kan daarom worden gehinderd door het gebrek aan interne cloudexpertise om kritieke taken zoals prestaties, netwerk, beveiliging en opslag te beheren, wat betekent dat de cloudomgeving van de onderneming niet is geoptimaliseerd voor de beoogde resultaten. Dit kan de toegang tot en het uitvoeren van cloudapplicaties en -services tot een omslachtige en uiteindelijk frustrerende ervaring maken voor zowel personeel als klanten.

5. Prestaties worden belemmerd door verouderde applicaties

Bij het bouwen van een cloudomgeving blijkt vaak dat niet alle applicaties geschikt zijn voor de cloud. Sommige legacy-applicaties zijn beter geschikt om on-premise te draaien in plaats van in een openbare cloudomgeving. Wanneer u vertrouwt op verouderde infrastructuur en complexe omgevingen, is het van essentieel belang om een ​​naadloos geïntegreerde netwerkinfrastructuur te hebben om verkeersprioritering aan te kunnen, anders kunnen prestatieproblemen en kosten de kop opsteken op het moment dat uw applicaties moeten worden geactiveerd.

Hoge prestaties in gecoloceerde hybride cloud

Hoewel deze problemen met cloudprestaties veel voorkomen, zijn ze niet onoverkomelijk. Het is mogelijk om deze problemen permanent op te lossen via Interxions Colocated Hybrid Cloud-aanbod. Door gebruik te maken van een netwerk met hoge capaciteit van 50 Datacenters in 13 Europese steden, bieden de faciliteiten van Interxion gebruiksvriendelijke, laag 2 private connectiviteitsoplossingen om de cloudprestaties te verbeteren, samen met een reeks carriers om de connectiviteitsopties te verbeteren. Dit betekent dat u de grillen van volledige toegang tot de openbare cloud via internet moet vermijden en de netwerkinfrastructuur moet hebben om aan de meest veeleisende cloud-workloads te voldoen.

Het oplossen van alledaagse prestatieproblemen geeft ondernemingen de mogelijkheid om toepassingen van de volgende generatie te gebruiken, waarmee de belofte van de cloud als bedrijfsvoordeel wordt waargemaakt.

Heeft uw cloud performance een boost nodig? Ontdek hoe de Colocated Hybrid Cloud-oplossing van Interxion hoge prestaties kan leveren aan uw cloudomgeving.

Tags