search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Ga naar de cloud om de gegevensbeveiliging te verbeteren

Bedrijven gebruiken niet langer slechts één lokaal systeem, maar veel bedrijven gebruiken een mix van cloudservices. Naarmate de acceptatie van de cloud doorgaat, roept dit vragen op over hoe veilig gegevens in de cloud zijn. In deze blog bekijken we hoe de cloud bedrijven een veilige plek biedt om connectiviteit op te schalen en hoe het gebruik van hybride IT u tijd en geld kan besparen.

Terwijl digitale disruptie met een ongekende snelheid en schaal blijft herdefiniëren wat mogelijk is, wenden organisaties zich steeds meer tot cloudgebaseerde mogelijkheden om te overleven en te gedijen. De cloud is van cruciaal belang voor de dagelijkse gang van zaken, maar ook voor het mogelijk maken van de IT-innovatie die het zakelijke succes van morgen zal bepalen.

Volgens Gartner zal in 2025 bijna tweederde van de applicatie-uitgaven worden besteed aan cloudtechnologieën, tegen 57,5% in 2022.

Maar ondanks de duidelijke zakelijke voordelen van de cloud, draagt ​​het nog steeds een beveiligingsstigma met zich mee. Veel bedrijven wenden zich tot een hybride cloudmodel voor verbeterde beveiliging. Hierdoor kunnen ze bepaalde gegevens niet vrijgeven, maar ook de controle behouden over hun meest gevoelige informatie.

Gezien de marketinghype, de mediahysterie en de complexiteit van de regelgeving rond cyberbeveiliging vandaag de dag, is het geen verrassing dat bedrijfsleiders bang zijn voor de beveiliging van cloudgegevens, maar zijn die terecht?

Lopen de gegevens van een organisatie een groter risico in de cloud dan op locatie?

De toonaangevende cloudplatforms zoals Microsoft, Amazon en andere grote cloudspelers hebben enorme investeringen gedaan om cyberaanvallen te weerstaan ​​door eersteklas gegevensbeveiliging voor klanten te garanderen en de vaardigheden en technologieën te financieren om dit te realiseren.

Individuele ondernemingen kunnen eenvoudigweg niet concurreren met deze cloudproviders op het gebied van gegevensbeveiliging - of we nu de fysieke verdediging rond Datacenters en kantoorgebaseerde servers vergelijken, of de kwaliteit van de cybervaardigheden en tools die virtuele systemen beschermen. Simpel gezegd, het beveiligen van on-premise IT is moeilijker voor ondernemingen omdat beveiliging niet hun kernactiviteit is: een gebrek aan tijd, geld en cybervaardigheden belemmeren allemaal hun inspanningen.

Misschien wel het meest veelzeggende is het feit dat de meest veiligheidsbewuste industrieën, waaronder het bankwezen en defensie, nu de cloud omarmen, wat resulteert in een exponentiële groei voor de industrie.

Het flexibele karakter van de cloud kan voordelen opleveren voor bedrijven die op een meer schaalbare, innovatieve en kosteneffectieve manier willen werken. Het geeft bedrijven niet alleen controle over werklasten, maar maakt hun reis naar de cloud mogelijk.

Hybride kracht

Bedrijven zijn nog steeds veerkrachtig in het omarmen van het potentieel van de cloud en de acceptatie zal waarschijnlijk een geleidelijk proces blijven. Tegenwoordig maakt 61% van de bedrijven gebruik van een hybride aanpak die de beveiliging en prestaties van een on-premise IT-infrastructuur combineert met de flexibiliteit, kostenbesparingen en schaalvoordelen van de public cloud.

Dergelijke hybride strategieën roepen echter de vraag op hoe on-premise en cloudgebaseerde workloads het beste kunnen worden gekoppeld. Hoewel de grote cloudplatforms veilig zijn, brengt toegang tot deze via het openbare internet zowel gegevensbeveiliging als prestatieproblemen met zich mee. Niet alleen kunnen gegevens mogelijk worden onderschept door kwaadwillende actoren, de bedrijfsprestaties blijven ook overgeleverd aan pieken in de openbare internetvraag.

Door organisaties in staat te stellen hun on-premise infrastructuur direct naast de private toegangspunten tot de meest populaire cloudplatforms te plaatsen, biedt colocated hybrid cloud een aantrekkelijke oplossing. Directe glasvezelverbindingen met toegangspunten voor privéclouds elimineren openbare internetblootstelling en zorgen voor beveiliging van cloudgegevens en prestatierisico's. Ondertussen zorgen de beste colocatieproviders ook voor onverslaanbare meerlaagse fysieke IT-beveiliging - inclusief infrastructuurkooien, strikte toegangscontroles, 24x7 beveiligingspatrouilles en cameratoezicht.

Colocatie kan ook toegang geven tot een brede mix van beheerde beveiligingsserviceproviders die dezelfde faciliteit delen. Met deze organisaties slechts een cross-connect verwijderd, kunnen bedrijven weloverwogen investeringen doen in veilige en kosteneffectieve interconnecties om specifieke cyberuitdagingen aan te pakken - van identiteits- en toegangsbeheer tot DDoS-bescherming.

Voor elke organisatie die zich zorgen maakt over de beveiliging van cloudgegevens, is de weg vrij: ga naar de gecoloceerde hybride cloud.

Lees meer over de Cloud Connect -service van Interxion om te zien hoe co-locatie hybride cloud uw organisatie kan helpen de huidige uitdagingen op het gebied van gegevensbeveiliging te overwinnen en een onbevreesde benadering van cloudadoptie te kiezen.

*Deze inhoud is oorspronkelijk gepubliceerd door Interxion: A Digital Realty Company.

Tags