search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Het datacenter van de toekomst: dompelkoeling in de schijnwerpers

Jason Clark, directeur onderzoek en ontwikkeling

27 februari 2020

Bedrijven staan ​​meer dan ooit onder druk om digitale transformatie (DX) te ondergaan om concurrerend te blijven. Volgens 451 Research heeft 65% van de ondervraagde organisaties een formele DX-strategie en blijven ondernemingen die niet transformeren achter.

De kern van een aantal van deze digitale transformatiestrategieën is de implementatie van rekenintensieve toepassingen zoals AI, machine learning en IoT. Deze nieuwe klasse van opkomende technologieën geeft ondernemingen weliswaar een voorsprong bij het begrijpen van hun bedrijf op nieuwe manieren, maar brengt ook hun eigen uitdagingen met zich mee bij de acceptatie op grote schaal. En in het middelpunt van deze schaaluitdaging staat het datacenter⁠ — de basis van elke digitale onderneming.

Nieuwe technologieën, nieuwe uitdagingen

Met de explosie van AI en IoT in de onderneming, is datazwaartekracht op de voorgrond gekomen als een erkende hindernis. Ondernemingen werken nu met ongekende hoeveelheden data. Naarmate er echter meer gegevens worden gecreëerd, wordt het moeilijker om deze te verplaatsen, aangezien gegevens en applicaties tot elkaar worden aangetrokken, een concept dat tien jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd door Dave McCrory.

Tegelijkertijd hebben deze nieuwe data-intensieve applicaties IT-apparatuur met een hogere dichtheid nodig om op bedrijfsschaal te werken⁠ - waarbij veel bestaande datacenters fysiek niet in staat zijn om deze nieuwe soorten workloads aan te kunnen.

Beide uitdagingen veranderen de manier waarop datacenters worden geconfigureerd om nu en in de toekomst effectief te worden gebruikt. Gartner voorspelt zelfs dat tegen 2025 80% van de ondernemingen hun traditionele datacenter zal hebben gesloten, tegenover 10% vandaag. Factoren die dit stimuleren zijn de nieuwe vereisten van AI en IoT en de daarmee gepaard gaande toename van de werkdruk. Datacenters zijn er echter om te blijven, alleen niet in de traditionele zin, aangezien ze hun eigen digitale transformatie ondergaan en opnieuw worden voorgesteld als centra voor gegevensuitwisseling.

Voer dompelkoeling in

Een van de manieren waarop exploitanten van datacenters hun bestaande architectuur willen innoveren, is hoe ze hun faciliteiten koelen. Dompelkoeling is een relatief nieuwere technologie die in snel tempo een groot deel van de wensenlijst van ondernemingen aan het worden is, aangezien opkomende technologieën een groter deel gaan uitmaken van wereldwijde activiteiten. Onderdompelingskoeling is de praktijk van het onderdompelen van computercomponenten (of volledige servers) in een thermisch geleidende diëlektrische vloeistof of koelvloeistof. De gebruikte koelvloeistoffen hebben uitstekende isolerende eigenschappen waardoor ze veilig in contact kunnen komen met elektronische apparatuur. Volgens een recent rapport zal de markt voor vloeistof-/dompelkoeling tegen 2025 naar verwachting 2,5 miljard dollar bedragen.

Door dompelkoeling kan apparatuur met ultrahoge dichtheid gemakkelijk worden ingezet in faciliteiten met een lage of gemiddelde dichtheid, waardoor het datacenter in wezen wordt aangepast voor toekomstige toepassingen. Evenzo beschouwen greenfield-faciliteiten de technologie als een must-have om te worden beschouwd als een faciliteit bij uitstek voor bedrijven die opkomende technologieën implementeren.

Bij Digital Realty werken we samen met toonaangevende bedrijven op het gebied van immersiekoeling, zoals Submer Technologies, om de nieuwste innovaties op het gebied van datacenterkoeling te bestuderen en klaar te zijn om in te zetten naarmate de behoeften van onze klanten evolueren. We testen bijvoorbeeld een eenfasige oplossing voor dompelkoeling met Submer in onze Ashburn Building L-faciliteit. Submer gebruikt een groene en volledig gevaarlijke, biologisch afbreekbare koelvloeistof die in overeenstemming is met onze prioriteiten op het gebied van duurzaamheid. We zijn enthousiast over de vooruitzichten om samen te werken met bedrijven als Submer en anderen, niet alleen om te voldoen aan de nieuwe vereisten van het datacenter, maar ook om andere klantprioriteiten te ondersteunen, zoals duurzaamheid, waaraan kan worden voldaan door onze benadering van onze koelinfrastructuur te innoveren. De SmartPod-demo in Ashburn werd geïnstalleerd met behulp van Compu Dynamics, de toonaangevende leverancier van kritische stroom- en precisiekoeling.

Het datacenter van de toekomst

Dompelkoeling is slechts één voorbeeld van hoe we op weg zijn naar het datacenter - of centrum van gegevensuitwisseling - van de toekomst. Nieuwe workflows, gebouwd op basis van AI en IoT, veranderen de vereisten die onze klanten zoeken in een provider en vormen de kern van onze PlatformDIGITAL™ -strategie.

We hebben onze PlatformDIGITAL™-hubs speciaal gebouwd op basis van de uitdagingen waarmee ondernemingen tegenwoordig worden geconfronteerd. Data Hub is bijvoorbeeld een ideale oplossing voor ondernemingen die te maken hebben met een uitdaging op het gebied van datazwaartekracht, omdat u hiermee niet alleen de kosten kunt verlagen die gepaard gaan met het oplossen van datazwaartekracht, inclusief fysieke infrastructuurvereisten zoals koeling, maar het helpt ook om gedistribueerde architecturen te implementeren. die de naleving verbeteren en teams in staat stellen flexibeler en innovatiever te zijn in hun benadering van hoe ze gegevens gebruiken en beheren.

Ondernemingen zullen hun IT-infrastructuur strategischer en creatiever moeten inzetten om concurrentievoordeel te behalen. Immersiekoeling is een effectieve manier om het stroomverbruik te verminderen, terwijl de prestaties behouden blijven bij workloads met een hoge dichtheid, zoals AI-applicaties.

Digital Realty host een demosite voor Submer's SmartPodX in onze Ashburn-faciliteit, zodat u persoonlijk kunt zien hoe immersiekoeling eruit ziet en hoe het werkt. Plan een rondleiding en lees hier meer over onze Ashburn-faciliteiten.

Tags