search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

De grondbeginselen van natuurlijke bedreigingen en datacenters

John Huntington
10 maart 2014

Zoals we in eerdere berichten hier op onze blog hebben aangegeven, worden natuurlijke bedreigingen/rampen vaak gezien als de gevaarlijkste bedreiging in de wereld van datacenters. Aangezien de gemiddelde kosten per minuut van ongeplande downtime van het datacenter $ 7.900 bedragen, kan een onverwachte natuurramp uw bedrijf ongelooflijk veel geld en middelen kosten als uw datacenter er niet op is toegerust.

Er zijn een paar natuurlijke bedreigingen die mogelijk van invloed kunnen zijn op een datacenter, sommige komen vaker voor dan andere:

  • Waterschade (overstromingen, orkanen): dit zou geen verrassing moeten zijn: water en hardware gaan niet goed samen. Indien geplaatst in een overstromingsgebied, is uw datacenter gevoelig voor schade en downtime in het geval van een overstroming of orkaan. En zelfs als uw datacenter zich 'boven' een overstromingsgebied bevindt, kan het mogelijk buiten bereik zijn van onderhouds- en hulpverleningsvoertuigen om de zaken weer op gang te krijgen.
  • Temperatuur en vochtigheid: het soort hardware dat u in een datacenter aantreft, is ook extreem gevoelig voor hoge temperaturen en vochtigheid. Als uw datacenter slecht is toegerust om de juiste koeling en luchtregeling te bieden, kunnen gevallen van hoge temperaturen en vochtigheid mogelijk problemen veroorzaken.
  • Stroomuitval: Of het nu gaat om een ​​storm of een andere gebeurtenis die de stroom uitvalt, datacenters die niet goed zijn uitgerust met back-upapparatuur en generatoren zijn kwetsbaar voor stroomuitval. Datacenters gedijen op connectiviteit en stroom, dus stroomuitval vormt een grote bedreiging als uw datacenter niet goed is voorbereid.
  • Brand: Ten slotte kan brand in zeer zeldzame gevallen een probleem zijn. Nogmaals, als het niet goed is uitgerust, kan brand zich door een datacenter verspreiden en onomkeerbare schade aan de opslagruimte veroorzaken.

Ongeacht de natuurlijke dreiging, elk van de bovenstaande gevallen kan storingen veroorzaken, wat uw bedrijf geld kost. En daarom is het zo belangrijk om een ​​datacenterserviceprovider te kiezen die bescherming biedt tegen natuurlijke bedreigingen.

Het vinden van een datacenter buiten overstromingsgebieden van 100 of 500 jaar kan ervoor zorgen dat uw gegevens veiliger zijn tijdens een storm. En het kiezen van een datacenter met back-upapparatuur zoals generatoren en met de juiste koelapparatuur door het hele gebouw, helpt uw ​​gegevens te beschermen tegen alle andere genoemde natuurlijke bedreigingen. De meeste natuurlijke bedreigingen kunnen tot een acceptabel niveau worden beperkt door simpelweg een datacenter te kiezen dat goed is uitgerust om dergelijke bedreigingen aan te pakken, en ervoor te zorgen dat u een datacenter kiest dat dat wel doet, is van cruciaal belang om uptime en betrouwbaarheid te garanderen.

Hier bij Telx zijn we ons terdege bewust van het enorme risico dat natuurlijke bedreigingen vormen voor bedrijven en hun gegevens. Al onze datacenters zijn gebouwd volgens een hoge beveiligingsstandaard, en dat betekent een solide bouwconstructie, adequate klimaatbeheersing, bescherming tegen indringers en voorbereid zijn op noodsituaties om de risico's van natuurrampen te verminderen. Onze datacenters bootsen forten na om ervoor te zorgen dat uw apparatuur veilig blijft en uw gegevens vrij van compromissen, zelfs bij krachtige natuurlijke bedreigingen.

Als u meer wilt weten over de bescherming van Telx tegen natuurlijke bedreigingen, neem dan contact met ons op via de contactpagina van onze site, of via Facebook of Twitter.

Tags