search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Slimmere data-architectuur in M&A

David Fredriksen, Platform Senior Manager, Digital Realty
16 november 2022

Speel in op de groei van klanten en partners door de integratie van nieuwe sites te versnellen
Gebruikmaken van Pervasive Datacenter Architecture (PDx™) om de strategische integratie van nieuwe sites te versnellen

Smart Factories moeten zich aanpassen door de manier waarop ze waarde creëren en leveren voor hun klanten en partners te veranderen. Dit leidt hen naar nieuwe oplossingen en globalisering die nieuwe kansen creëert. En deze toestroom van data zal Smart Factories ertoe aanzetten om data-first-strategieën te overwegen om hun bedrijf te laten groeien in een steeds competitievere omgeving.

Wat zijn slimme fabrieken?

Wereldwijde fabrikanten evolueren hoe ze waarde creëren en leveren voor hun steeds groter wordende aantal klanten en partners. 86% van de fabrikanten is van mening dat hun Smart Factory over 5 jaar 1 de belangrijkste aanjager van het concurrentievermogen zal zijn en dat ze waarschijnlijk mensen, processen en gegevens op elkaar moeten afstemmen. Wat is een Smart Factory precies, aangezien dit een concurrentievoordeel is? Volgens Deloitte zijn Smart Factories een zeer responsief, adaptief en verbonden systeem dat informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) samenbrengt. Ze kunnen gegevensbronnen met elkaar verbinden, inzichten genereren en door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) zorgen voor verbeteringen op het gebied van prestaties, veiligheid en duurzaamheid 1 . Specifieke use-cases voor Smart Factories variëren van verbeteringen binnen enkele OT-systemen tot netwerken van meerdere, zeer geavanceerde fabrieken die de kracht ontsluiten van het aggregeren van ongelijksoortige en geïsoleerde gegevensbronnen.

Slimme fabrieken optimaliseren

Tot en met 2024 zullen wereldwijde 2000-fabrikanten, zoals gedefinieerd door Forbes' jaarlijkse ranglijst van 's werelds 2000 grootste beursgenoteerde bedrijven, te maken krijgen met een versnelling van de datazwaartekrachtintensiteit met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 144% 2 . Deze groei in de creatie, aggregatie en privé-uitwisseling van gegevens wereldwijd is in opkomst als gevolg van nieuwe mogelijkheden en softwareoplossingen die tastbare waarde leveren, maar met een toename van typen, volumes en punten van gegevensuitwisseling. Een van deze systemen is een Manufacturing Execution System (MES). Zoals gedefinieerd door Gartner, is MES "een gespecialiseerde klasse van productiegerichte software die de uitvoering van real-time fysieke processen beheert, bewaakt en synchroniseert die betrokken zijn bij het transformeren van grondstoffen in halffabrikaten en/of eindproducten" 3 . MES verbindt vaak datagemeenschappen over afzonderlijke bedrijfsmiddelen, productielijnen, de fabrieksvloer en over het fabrieksnetwerk.

Door gebruik te maken van MES kunnen toonaangevende fabrikanten de margedruk overwinnen, traceerbaarheid mogelijk maken en de kwaliteit van de productie verbeteren. Om MES op mondiaal niveau te implementeren, moet een datagestuurde bedrijfsstrategie worden overwogen. Met IT-uitgaven die in 2022 4,4 biljoen dollar zullen bedragen, gebruiken veel internationale bedrijven steeds complexere systemen, bedienen ze miljoenen gebruikers en eindpunten, integreren ze Enterprise Resource Planning (ERP) en Klant Relationship Management (CRM)-oplossingen, met dekking voor wereldwijde aanwezigheidspunten . Door ongelijksoortige gegevensbronnen uit ERP, CRM en Industrial Internet of Things (IIoT) samen te voegen, krijgen fabrikanten real-time inzichten en mogelijkheden voor op AI/ML gebaseerde modellering en simulatie. Deze toename van gegevens op meerdere punten is waar gegevenszwaartekracht een obstakel kan vormen, door de werkstroomprestaties te remmen, beveiligingsproblemen te vergroten en de kosten te verhogen.

Een verbonden Smart Factory-community

De toekomst van Smart Manufacturing omvat waarschijnlijk verbonden datagemeenschappen om de macrotrends die deze industrie uitdagen te overwinnen. Het aantal aan Industrie 4.0 gerelateerde fusies en overnames (M&A) is bijvoorbeeld verdubbeld tussen 2011 en 2021 5 , terwijl fabrikanten hun wereldwijde aanwezigheid willen uitbreiden. Dit resulteert vaak in de noodzaak om schaal te bereiken, terwijl ook een toenemend aantal ongelijksoortige gegevensbronnen moet worden opgelost die nu deelnemen aan gegevensuitwisseling.

Naarmate het aantal deelnemers aan gegevensuitwisseling blijft toenemen, worden fabrikanten geconfronteerd met meer risico's als het gaat om complexiteit, gegevenssoevereiniteit en cyberbeveiliging. Dit risico is ook gekoppeld aan strenge regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie, die boetes tot 2% van de wereldwijde omzet kan opleggen aan bedrijven die hun klanten niet beschermen 6 . Dit is vaak waar traditionele strategieën om gegevens uit te wisselen en op te slaan niet voldoende zijn. De meeste Smart Factories moeten manoeuvreren door globalisering, meer datapunten en regelgeving als het gaat om hun bedrijfsmodellen. Data first-strategieën kunnen helpen door te optimaliseren voor gegevensuitwisseling tussen bestaande en verworven activa, waardoor het belang van samenwerking met een datacenterprovider die een veilige en neutrale ontmoetingsplaats kan bieden, wordt versterkt. Deze strategieën kunnen het risico van de fabrikant verminderen tijdens hun globaliseringsreis terwijl omgevingen, zakenpartners en oplossingen blijven evolueren. Door gebruik te maken van een platform dat de verkeersstroom omkeert en gebruikers, netwerken, software en clouds samenbrengt in een privaat gehost open en neutraal centrum voor gegevensuitwisseling.

Nieuwe bedrijfsarchitectuur:

Vanwege de vraag naar digitale transformatie beseffen steeds meer fabrikanten de noodzaak om alomtegenwoordig en on-demand te werken. Door toegenomen concurrentie is er een toenemende behoefte om te concurreren met bedrijven die Direct-to-Consumer (D2C)-modellen gebruiken. Dit kan worden gekoppeld aan technologie voor vraagdetectie om informatie over de toeleveringsketen vast te leggen om te anticiperen op veranderingen in de vraag 7 . Dit is waar de supply chain meer wendbaar wil zijn en de koopervaring kan differentiëren. Om tracering en zichtbaarheid tijdens de hele productie te garanderen, zijn er echter verbonden datacentra nodig. Dit is waar de ontmoetingsplaats voor private en publieke datasets om de hoek komt kijken. Met veilige datamigratie naar PlatformDIGITAL™ is het mogelijk om een ​​open, multi-platform netwerk te hebben dat verkeersstromen tussen datacentra lokaliseert. Dit maakt ook gelokaliseerde beleidshandhaving mogelijk om rechten, naleving en zero trust-beveiliging te beheren. Dit is het type nieuwe bedrijfsarchitectuur dat veel toonaangevende Smart Factories zouden moeten overwegen in hun data-first-strategie.

Conclusie :

Smart Factories introduceren potentiële kansen, vergezeld van een verscheidenheid aan factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Oplossingen zoals MES in combinatie met andere geaggregeerde gegevens van IT en OT zorgen voor realtime inzichten en mogelijkheden die de manier waarop fabrikanten waarde produceren en leveren kunnen veranderen. M&A's zullen waarschijnlijk worden voortgezet als een strategie om naar nieuwe markten te groeien en nieuwe doelgroepen te bereiken. De evolutie van applicaties en use-cases zijn de reden waarom wereldwijde fabrikanten begrijpen dat waar ze hun data plaatsen en verbinden van belang is, en dat er een duidelijke behoefte is aan die veilige en neutrale ontmoetingsplaats voor hybride IT-bedrijfsmodellen.

Om u op deze reis te helpen, hebben we een bibliotheek met geavanceerde bronnen samengesteld op basis van onze PDx™-methodologie voor het optimaliseren van gegevensuitwisseling.

De Optimizing Manufacturing Data Exchange PDx™ Solution Toolkit is ontwikkeld door deskundige Solutions Architects en omvat:

  • Pervasive Datacenter Architecture (PDx™) Oplossingsoverzicht
    Een gecodificeerde strategie en oplossingsbenadering voor datagestuurde digitale transformatie
  • Pervasive Datacenter Architecture (PDx™) blauwdruk
    Integratie- en hostingoplossingsproces in drie stappen om de doelstatusarchitectuur te bereiken
  • Pervasive Datacenter Architecture (PDx™) ontwerphandleiding
    Plan, identificeer, breng een methodologie in kaart en implementeer die een echte waarde-impact laat zien

David Fredriksen, Senior Manager van het Platform-team. Hij maakt gebruik van de Pervasive Data Center Architecture (PDx™)-methodologie om ondernemingen in staat te stellen uitdagingen op hun reis door digitale transformatie op te lossen, de zwaartekracht van gegevens te trotseren en de kracht van verbonden datagemeenschappen te ontsluiten.

1. Slimme fabriek voor slimme productie. Deloitte Verenigde Staten. (zn). Opgehaald van deloitte.com

2. Digital Realty. (zn). (rep.). Gegevenszwaartekrachtindex DGx. Opgehaald van go2.digitalrealty.com

3. Gartner. (zn). Softwarebeoordelingen voor Manufacturing Execution Systems (MES) 2022: inzichten van Gartner Peer. Opgehaald van gartner.com

4. Gartner-persbericht. "Gartner voorspelt dat wereldwijde IT-uitgaven in 2022 $ 4,4 biljoen zullen bereiken" (2022, 6 april). Opgehaald van gartner.com

5. IoT.Zakelijk. Nieuws. (2022, 21 oktober). De opkomst van Industrie 4.0 in 5 statistieken. IoT-zakelijk Nieuws. Opgehaald van iotbusinessnews.com

6. Boetes / straffen. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). (2021, 22 oktober). Opgehaald van gdpr-info.eu

7. Mussomeli, A., Delesalle, P., & Kilpatrick, J. (2022, 1 april). Het nieuwe supply chain-evenwicht. Deloitte-inzichten. Opgehaald van deloitte.com

Tags