search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Een nieuwe kijk op slimme Manufacturing op een duurzaam en wereldwijd platform

Sormeh McCullough , ESG Senior Manager, Digital Realty
16 november 2022
Helpen bij het heroverwegen van de toekomst van slimme Manufacturing

Smart Manufacturing hervormt de toekomst in data-infrastructuur. Dit is een reactie op fragiele toeleveringsketens, hoge inflatie en concurrentie om talent die met elkaar in botsing komen en een lelijke storm vormen.

Temidden van die storm roept de toekomst van Smart Manufacturing zorgen op over beveiliging, kosten en het navigeren door wettelijke en verouderde architectuurbeperkingen. Dit is waar duurzaamheid kan worden ingezet om stabiele winstmarges te ondersteunen, de impact op het milieu te verminderen en het bewustzijn van de gemeenschap te vergroten.

Bij Smart Manufacturing gaat het niet langer alleen om het afvinken van de ESG-box. Toekomstgerichte leiders zien de veranderende toeleveringsketen nu als een risico dat ESG-initiatieven nieuwe hefbomen voor controle kunnen bieden. Vooral wanneer de toekomst van Smart Manufacturing niet alleen draait om het fixeren op kortetermijnwinsten, maar ook om het plannen van de middellange- en langetermijnrisico's voor de winstgevendheid die vandaag strategische investeringen vereisen.

Een slimmer fabrieksecosysteem

Meer dan 70% van de bedrijven met een omzet van $ 1 miljard + 1 is van plan om in de komende twee jaar ten minste zes tot tien nieuwe datalocaties toe te voegen. Deze explosie van gegevens en locaties kan niet worden ondersteund door de huidige backhaul-infrastructuur. Vooral omdat Smart Manufacturing gegevensuitwisseling vereist om te communiceren over meerdere interne en externe platforms terwijl analyses worden uitgevoerd op wereldwijde aanwezigheidspunten. Dit dwingt tot een nieuwe architectuur die de verkeersstroom omkeert en gebruikers, netwerken en clouds naar een veilige en neutrale ontmoetingsplaats brengt.

Connected Data Community-benadering

Tot en met 2024, wereldwijd 2000 (gedefinieerd door Forbes' jaarlijkse ranglijst van 's werelds 2000 grootste beursgenoteerde bedrijven) zullen fabrikanten te maken krijgen met een versnelling van de datazwaartekrachtintensiteit, die naar verwachting zal toenemen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 144% wereldwijd 2 . Dit zal komen van meer verbonden apparaten die direct-to-consumer-services mogelijk maken, tracking in de toeleveringsketen en verbeterde kwaliteitscontrole in realtime. Er zal meer nadruk komen te liggen op het verkrijgen van inzichten uit deze nieuw gecreëerde gegevens op een tijdgevoelige, performante en conforme manier.

Met geaggregeerde gegevens krijgen fabrikanten en partners de mogelijkheid om stroomopwaartse uitdagingen te voorspellen voordat ze zich voordoen. Gegevenscompliance wordt voor iedereen minder een karwei. Na verloop van tijd leidt deze verbonden datacommunity-benadering tot minder verspilling en meer veerkracht om gegevenszwaartekracht op te lossen.

Ontsnap aan de Energy Inflation Rollercoaster

Veel fabrikanten hebben de pijn van volatiele en inflatoire energiekosten doorstaan. Dit heeft geleid tot uitdagende beslissingen als het gaat om prijsstelling en winstgevendheid. 73% van de Manufacturing in PwC's Pulse Survey verwacht de prijzen 3 te verhogen als reactie op stijgende energiekosten, samen met andere onderdelen en componenten. Door energie veroorzaakte prijsstijgingen kunnen leiden tot minder bestellingen en klantverloop, terwijl het uitblijven van prijsverhogingen het risico met zich meebrengt dat de marges kleiner worden.

De toekomst van Smart Manufacturing omvat het gebruik van Industry 4.0-technologieën om de duurzaamheid te verbeteren. Het Industrial Internet of Things (IIoT) zorgt voor een vermindering van het energieverbruik door de gegevens te verstrekken en deze te aggregeren tot bruikbare analyses. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van simulaties via High Performance Computing (HPC) om verbruik versus gebruikskosten te optimaliseren.

Digital Realty heeft 100% duurzame dekking 4 bereikt voor zijn Amerikaanse colocatie- en Europese portefeuilles. Dit omvat 910 MW aan nieuwe zonne- en windprojecten onder contract in de VS. En op meerdere Europese locaties en nu in delen van de VS wordt afvalwarmte gerecycled 5 om huizen en gebouwen te verwarmen. De toekomst van Smart Manufacturing omvat ook het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en Virtual Reality (VR) thermische optimalisatiesoftware om complexe luchtstroom- en koelingsinefficiënties te analyseren.

Samen zorgen dit soort investeringen en talloze andere voor een meer veerkrachtige en duurzame digitale transformatie. Deze investeringen zullen de manier veranderen waarop Manufacturing waarde creëren en leveren om klanten, partners en werknemers zo goed mogelijk van dienst te zijn via kanalen op meerdere punten van zakelijke aanwezigheid.

Verhoog duurzaamheidswaarden die belangrijk zijn voor een steeds jonger personeelsbestand

De arbeidskostenverplichtingen die zijn aanvaard als onderdeel van het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten drukken de marges al onder druk voor veel toonaangevende Manufacturing , wat op zijn beurt een bedreiging vormt voor personeelsinkrimpingen. De smart factory heeft behoefte aan meer duurzame mogelijkheden om talent aan te trekken en te behouden naast de concurrentie op het gebied van arbeidsbieden.

Volgens een rapport van Deloitte heeft Gen Z de meeste aandacht voor duurzaamheid bij het zoeken naar banen 6 , meer dan alle vorige generaties. Nu zal een duurzamere datacentrische infrastructuur alleen niet voldoende zijn om werknemers ervan te overtuigen dat duurzaamheid serieus is genomen. Maar slimme fabrieken die worden aangedreven door nog slimmere platforms, kunnen worden geoptimaliseerd voor een positieve impact op het milieu. U kunt een visie bieden om meer te maken van wat de wereld nodig heeft en tegelijkertijd de impact op omgevingen te verminderen door middel van verbonden datagemeenschappen. En u kunt die visie nastreven met een veilige en neutrale ontmoetingsplaats die de manier verandert waarop fabrikanten waarde creëren en leveren in de digitale economie.

Conclusie

De toekomst van Smart Manufacturing heeft verbonden datagemeenschappen nodig om slimme fabrieken en Industry 4.0 duurzaam en efficiënt te maken.

Om u op deze reis te helpen, hebben we een bibliotheek met geavanceerde bronnen samengesteld op basis van onze PDx™-methodologie voor het optimaliseren van gegevensuitwisseling.

De Optimizing Manufacturing Data Exchange PDx™ Solution Toolkit is ontwikkeld door deskundige Solutions Architects en omvat:
  • Pervasive Datacenter Architecture (PDx™) Oplossingsoverzicht
    Een gecodificeerde strategie en oplossingsbenadering voor datagestuurde digitale transformatie
  • Pervasive Datacenter Architecture (PDx™) blauwdruk
    Integratie- en hostingoplossingsproces in drie stappen om de doelstatusarchitectuur te bereiken
  • Pervasive Datacenter Architecture (PDx™) ontwerphandleiding
    Plan, identificeer, breng een methodologie in kaart en implementeer die een echte waarde-impact laat zien

Sormeh McCullough is een senior manager van het ESG-team bij Digital Realty. Ze ondersteunt de ontwikkeling van de strategie en de wereldwijde doelstellingen van het bedrijf en helpt toezicht te houden op de implementatie van de programma's van het bedrijf op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Sormeh beheert de jaarlijkse ESG-rapportage van het bedrijf en ondersteunt de inspanningen van het bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, waterbesparing en diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI).

1. cio. (zn). Global Data Insights Survey 2022 - CIO-inzichten. Digital Realty.
2. Digital Realty. (zn). (rep.). Gegevenszwaartekrachtindex DGx.
3. Anderson, D., & Murray, M. (2022, 16 februari). Inflatie, toeleveringsketens en de ongelooflijk krimpende marge: wat doen fabrikanten nu? PwC.
4. Duurzaamheidsdoelstellingen. Digital Realty. (zn).
5. Johnson, D. (2014, 30 september). Amazon's innovatieve gebruik van datacentervastgoed [weblog].

Tags