search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Terugdringen op datazwaartekracht in Silicon Valley

Russell Turman, vermogensbeheerder, portefeuillebeheergroep
26 oktober 2022

Silicon Valley is het onbetwiste wereldwijde epicentrum van technologie en innovatie. De regio is de thuisbasis van 's werelds grootste technologiebedrijven en een bruisend ecosysteem van meer dan duizenden start-ups. Het herbergt ten minste 30 multinationale Fortune 1000-bedrijven en trekt een derde van alle durfkapitaalinvesteringen in de Verenigde Staten aan.

Ondanks pandemische beperkingen braken de technologiebedrijven in de regio records, waarbij de totale marktkapitalisatie van Silicon Valley en de beursgenoteerde bedrijven van San Francisco $ 14 biljoen bereikte.

Silicon Valley dankt zijn naam aan de oprichting van de halfgeleiderindustrie in Santa Clara Valley in Californië in de jaren vijftig. Tegenwoordig zijn bedrijven in de technologie-, software- en internetruimte onder meer Apple, Google -holding Alphabet, Adobe, Cisco, Shopify, Intel, Dropbox, Meta (voorheen Facebook). Toonaangevende internationale multinationals die hun hoofdkantoor in het gebied hebben, zijn onder meer energiegigant Chevron en financiële dienstverleners Visa en Wells Fargo.

Hoewel ze een verscheidenheid aan industrieën vertegenwoordigen, van elektronica tot technologie, energie en financiële dienstverlening, is wat bedrijven binnen de Silicon Valley-gemeenschap en in de Pacific West verenigt, hun afhankelijkheid van data-intensieve technologie. Met de toename van het datavolume, cloudconnectiviteit en hybride IT-omgevingen die wereldwijd worden geassocieerd met digitale transformatie, worden deze bedrijven allemaal geconfronteerd met de dreiging van datazwaartekracht en de noodzaak om hun IT-infrastructuur te ontwikkelen om de effecten ervan tegen te gaan.

Het probleem met gegevenszwaartekracht

Gegevenszwaartekracht beschrijft het fenomeen waarbij gegevens zelf een magneet zijn voor de toepassingen, systemen en diensten die nodig zijn om ze op te slaan en te verwerken. Naarmate gegevens zich ophopen, wordt de gegevensmassa log en duur om te verplaatsen tussen bedrijfsopslagsystemen en verwerkings- of analytische services.

Gegevenszwaartekracht neemt toe met de hoeveelheden gegevens die worden gemaakt en verwerkt op verschillende organisatorische locaties. Logischerwijs geldt dat hoe meer gegevens en hoe meer locaties een onderneming verwerkt, hoe moeilijker de taak wordt.

Volgens de International Data Group groeien de datavolumes met gemiddeld 63% per maand. Uit eigen onderzoek van Digital Realty blijkt dat 62% van de bedrijven met een omzet van $1 miljard+ meer dan 50 locaties of colocatiesites heeft.

De Data Gravity Index™ van Digital Realty meet de intensiteit van de datazwaartekracht in meer dan 50 grootstedelijke gebieden en 23 industrieën wereldwijd. Tegen 2024 voorspelt de index een wereldwijd samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 139% wereldwijd en 147% voor Californië.

Het tegengif voor datazwaartekracht

Het tegengif voor datazwaartekracht is een datacentrische architectuur die bedrijfsdata consolideert in één systeem en daar applicaties en verwerkingskracht aan toevoegt. Het creëren van een datacentrische architectuur maakt real-time intelligentie mogelijk die de gegevensuitwisseling tussen klanten, partners en werknemers via alle kanalen optimaliseert. Het behandelt ook de zorgen over de workflow, beveiliging en kosten die samenhangen met datazwaartekracht.

Datacentrische architectuur met digitale realiteit

Digital Realty biedt meerdere oplossingen die moderne bedrijven helpen om de explosieve hoeveelheid data te beheren met behulp van een datacentrische benadering.

PlatformDIGITAL® levert robuuste, verbonden datagemeenschappen binnen multi-tenant datacenters. PlatformDIGITAL is gebaseerd op Pervasive Data Center Architecture (PDx™) en biedt bedrijven wereldwijde dekking, de capaciteit om transacties op te schalen en de mogelijkheid om naadloos te koppelen met cloud- en contentproviders om gegevens te delen tussen gebruikers via kanalen en geografische locaties.

Met PlatformDIGITAL kunnen organisaties de controle krijgen over hun steeds veranderende data- en netwerkvereisten en alle implementatie-uitdagingen aangaan. Specifieke voordelen zijn onder andere:

  • Lagere kosten door minder bandbreedtevereisten en het elimineren van dubbele gegevens
  • Verbeterde gegevensbeveiliging door het aanbieden van veilige gegevensuitwisselingen
  • Verhoogde omzetgroei door verbeterde data-analysemogelijkheden

Daarnaast ondersteunt ServiceFabric Connect TM van Digital Reality bedrijven die overstappen van verouderde systemen naar hybride IT-omgevingen en datacentrische architectuur. ServiceFabric Connect is ontworpen om te werken met PlatformDIGITAL-hubs en verbindt naadloos workflowdeelnemers, applicaties, meerdere clouds en ecosystemen - allemaal op één gebruikersinterface.

Toegang tot een datacentrische architectuur in Silicon Valley

De Bay Area is een netwerkdicht verbindingspunt voor de hele westkust met toegang tot toonaangevende cloudproviders en lokale internetuitwisselingen, waardoor hoge prestaties van hybride en multi-cloud-architecturen worden gegarandeerd.

Digital Realty's ecosysteem van 12 datacenters in Silicon Valley biedt hoogwaardige interconnectie- en colocatiediensten . Deze faciliteiten zijn met elkaar verbonden om naadloze connectiviteit, lage latentie en superieure redundantie te bieden. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen krijgen toegang tot dezelfde feature-rijke applicaties en connectiviteit-rijke platforms en kunnen snel worden geïmplementeerd met schaalbare en flexibele ontwerpopties. Dit in combinatie met 300 datacenters wereldwijd verspreid over 6 continenten, gekoppeld aan onze Service Fabric, geeft onze klanten de mogelijkheid om de uitdagingen te overwinnen die voortkomen uit Data Gravity.

Download een exemplaar van de Metro Brief of plan een rondleiding voor meer informatie over de datacenters en co-locatie van Digital Realty in Silicon Valley.

Meer informatie over PlatformDIGITAL.

Meer informatie over ServiceFabric.

Tags