search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

De uitdagingen van een multi-cloudstrategie in een hybride IT-wereld verzachten

Alex Marcham , senior directeur productstrategie

Multi-cloud is een voorbeeld van een hybride IT-operationeel model. Ondernemingen kiezen voor multi-cloudstrategieën en hybride IT-operationele modellen omdat de voordelen onder meer flexibiliteit zijn en de mogelijkheid om gebruik te maken van best-in-breed oplossingen.

De wisselwerking voor het verkrijgen van flexibiliteit is de introductie van complexiteit, die voortkomt uit het gebruik van meerdere serviceproviders en oplossingen.

Het goede nieuws is dat deze complexiteit kan worden verminderd, terwijl ook het rendement op investeringen in de IT-infrastructuur kan worden verbeterd en de prestaties van applicaties kunnen worden geoptimaliseerd, wat leidt tot algehele verbeterde bedrijfsresultaten en klanttevredenheid.

Multi-cloudstrategie biedt nieuwe mogelijkheden

Hoewel we cloud computing vaak beschouwen als één enkele, gestandaardiseerde reeks services, verschilt elk van de cloudserviceproviders aanzienlijk van de anderen in de manier waarop ze u in staat stellen hun bronnen te gebruiken, evenals de meer geavanceerde services die ze bieden.

Een onderneming kan bijvoorbeeld besluiten Oracle te gebruiken voor databaseservices, AWS voor opslag en Salesforce voor Klant Relationship Management (CRM).

  • Maak effectiever gebruik van hun data
  • Reageer flexibel op nieuwe zakelijke kansen
  • Optimaliseer hun interne en externe productaanbod

Uit enquêtegegevens van Forrester Analytics Business Technographics® bleek dat van de IT-leiders in Noord-Amerikaanse en Europese ondernemingen, 30% momenteel of van plan is om de openbare cloud te gebruiken om HPC uit te voeren en 25% momenteel of van plan is om de privécloud voor HPC te gebruiken.

Het voordeel van het snel kunnen aanpassen aan veranderingen en het ontwerpen van een unieke algehele architectuur op basis van een keuzemenu, heeft ertoe geleid dat veel IT-afdelingen over de hele wereld verder kijken dan een single-cloudstrategie.

Hybride IT: vergroot de flexibiliteit, beheer complexiteit

IT-leiders hebben ontdekt dat de sleutel om het meeste uit een best-in-breed multi-cloudstrategie te halen, is om te blijven evolueren naar hybride IT. In veel gevallen zijn de uitdagingen van een multi-cloudstrategie een belangrijke drijfveer voor hun overstap naar hybride IT.

Een veelvoorkomend voorbeeld van een hybride IT-operationeel model is het balanceren van on-premises datacentercolocatie met gegevensopslag in één cloud en meerdere clouds, waardoor er behoefte ontstaat aan multi-cloudconnectiviteit.

Het beheersen van de complexiteit die het gevolg is van meerdere services en het vinden van manieren om de impact ervan te verminderen door de juiste services op de juiste plaatsen te gebruiken, is de sleutel tot het optimaliseren van uw hybride IT-strategie.

Hoe colocatie de ROI van hybride IT helpt verbeteren

Opkomende toepassingen van AI tot HPC stellen ondernemingen in staat nieuwe kansen te ontsluiten door de enorme hoeveelheden gegevens te analyseren die worden gegenereerd door digitale transformatie-initiatieven. De hoeveelheid data die ontstaat, moet worden opgeslagen, maar ook gemakkelijk toegankelijk zijn.

Naarmate de hoeveelheid gegevens die elke organisatie gebruikt om hun beslissingen te sturen, toeneemt en de zwaartekracht van gegevens steeds meer invloed heeft op de prestaties, groeit de behoefte aan het datacentercolocatie-onderdeel van de vergelijking. Een IDC-voorspelling voor 2023 voorspelde een aanhoudende groei van het dataverbruik met meer dan 20% per jaar in de komende jaren. Het grootste deel van deze groei zal worden gedreven door ondernemingen.

Gegevensopslag in de cloud gaat gepaard met een reeks kosten en parameters die goed begrepen moeten worden, en hoe meer clouds u gebruikt om uw gegevens op te slaan, hoe meer er is om bij te houden. Het is geen best practice om uitsluitend gebruik te maken van clouds voor gegevensopslag, vanuit het oogpunt van kostenbeheersing, prestaties, beheer en risicobeperking.

Bedrijven meldden dat hun #1 clouduitdaging in 2023 het beheer van clouduitgaven was. Het opslaan van het grootste deel van de gegevens van een bedrijf op een colocatiesite, hetzij op eigen hardware of op die van een toegewijde serviceprovider, kan het kostenprofiel van de algehele IT-activiteiten aanzienlijk verbeteren. Het colocatiemodel geeft het bedrijf niet alleen de leiding over zijn eigen hardware voor gegevensopslag, het verwijdert ook het concept van kosten voor het uitgaan van gegevens dat veel clouds gebruiken en die het moeilijk maken om gegevens uit een bepaalde cloud te verplaatsen.

Bovendien kunnen multi-tenant colocatie-datacenters het optimale middelpunt zijn van uw bredere hybride IT-strategie, inclusief multi-cloud, maar alleen als die faciliteit deel uitmaakt van een groter wereldwijd datacenterplatform dat de complexiteit vermindert door leveranciers te consolideren.

De ideale datacenterpartner biedt netwerkconnectiviteit en serviceorkestratiemogelijkheden bovenop fysieke ruimte en stroom. Met een echte multi-cloudstrategie moet u via een open netwerkplatform op voet van gelijkheid toegang hebben tot elke cloud. De combinatie van een fysiek en logisch netwerk en alle bijbehorende services geeft u voordelige en gelijke toegang tot elk element van uw hybride IT-architectuur.

Flexibiliteit betekent Agility Benefits

Naarmate uw infrastructuurbehoeften in de loop van de tijd groeien en evolueren, kan dit hybride IT-model dat gebruikmaakt van een multi-cloudstrategie u helpen de balans tussen kosten, prestaties en nieuwe mogelijkheden te optimaliseren terwijl u uw IT-infrastructuur optimaliseert.

Om samen te vatten, zijn hier de belangrijkste elementen van een geoptimaliseerde multi-cloudstrategie:

  • Multi-cloudstrategie volledig mogelijk gemaakt door een colocatie-datacenter met een open netwerkplatform

  • Toegang tot applicaties en infrastructuur via onramp-connectiviteit in de cloud, direct geïntegreerd in het netwerkplatform

  • Open platform dat orkestratie van services tussen cloudproviders en andere providers van dat platform mogelijk maakt

  • Wereldwijd datacenterplatform waarmee u leveranciers kunt consolideren en de complexiteit verder kunt verminderen

Door multi-cloud te zien als een belangrijk onderdeel van een breder operationeel hybride IT-model, in plaats van iets aparts, kunnen we zien hoe het samengaat met colocatie in een multi-tenant datacenter om een ​​meer economische en flexibele basis te creëren die groeiende ondernemingen in staat stelt om zich aan te passen aan veranderingen en wendbaar te blijven en nieuwe kansen te benutten.

Kom meer te weten

ServiceFabric™ is een service-orkestratieplatform dat workflowdeelnemers, applicaties, clouds en gegevensuitwisselingscentra naadloos met elkaar verbindt. Maak verbonden datagemeenschappen mogelijk met ServiceFabric™ op PlatformDIGITAL ® , het wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty.

Lees meer over ServiceFabric en ServiceFabric Connect of neem contact op aan een Solution Architect om te bespreken hoe we u vandaag kunnen helpen uw hybride IT-architectuur te optimaliseren.

Tags