search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Een duurzamere toekomst leiden

Bill Stein, directeur
30 april 2020

De afgelopen weken hebben datacenters in de schijnwerpers gestaan. Met een aanzienlijke toename van werken op afstand, digitale diensten en digitale communicatie, worden datacenters, waaronder de 267 datacenters van Digital Realty over de hele wereld, erkend als een centraal zenuwstelsel van de digitale economie. Hoewel we er trots op zijn om in deze uitdagende tijd een essentiële service aan zoveel bedrijven te leveren, erkennen we ook de impact die dit kan hebben op de duurzaamheid op de lange termijn.

Hier bij Digital Realty zijn we van mening dat we verplicht zijn om manieren te identificeren en te implementeren om de stroomvoorziening voor onze datacenters koolstofarm te maken, meer energie-efficiëntie te stimuleren en de CO2-uitstoot te beperken. We zijn al vele jaren toonaangevend op dit gebied door pioniers te zijn in het gebruik van hernieuwbare energieoplossingen, energiebesparing en groene bouwfuncties in onze faciliteiten. Vandaag zetten we weer een belangrijke stap in ons duurzaamheidstraject door de eerste datacenterexploitant van onze omvang en wereldwijde reikwijdte te worden die zich ertoe verbindt een doel te stellen met het Science-Based Targets Initiative (SBTi).

Het Science-Based Targets Initiative is een samenwerkingsverband van meer dan 860 bedrijven wereldwijd, die zich inzetten voor het stellen van doelstellingen voor het verminderen van de CO2-uitstoot, ondersteund door klimaatwetenschap in plaats van intern zelf gedefinieerde parameters. Digital Realty zal samenwerken met SBTi om tegen het einde van het jaar precieze doelstellingen te ontwikkelen. Daarnaast verbinden we ons ertoe om onze emissies tegen 2030 in lijn te brengen met een scenario van aanzienlijk minder dan twee graden klimaatverandering. We kijken ernaar uit om in de komende maanden meer te delen met onze klanten en partners.

Werken met de SBTi is een logische volgende stap voor Digital Realty. De normen van de groep vormen een aanvulling op onze langetermijndoelstelling om 100% hernieuwbare energie te krijgen, en we zullen initiatieven versnellen die we al hebben om onze uitstoot van broeikasgassen verder te verlagen. We zullen ook voortbouwen op onze inspanningen op het gebied van groene obligaties, hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, waterbeheer, veerkracht tegen klimaatverandering en groen bouwen om nieuwe en innovatieve oplossingen te vinden om de uitstoot direct in onze faciliteiten te verminderen - en, in onze wereldwijde toeleveringsketen, vanuit Londen naar Singapore naar New York naar Texas.

Duurzame oplossingen laten consequent zien dat ze kunnen concurreren met 'business-as-usual'-oplossingen en deze zelfs kunnen verslaan. Deelnemen aan dit initiatief is een belangrijke kans om een ​​duurzamer platform van oplossingen te bieden aan onze klanten en de wereldeconomie.

We hopen dat meer mensen in onze branche zich bij ons zullen aansluiten, zodat we samen onze branche en de digitale economie kunnen laten groeien, terwijl we de klimaatverandering aanpakken en duurzame innovatie stimuleren.

U kunt hier meer te weten komen over de duurzaamheidsinitiatieven van Digital Realty, waaronder onze nieuwste windenergieovereenkomst in Texas.

Tags