search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Digital Realty en ROC Horizon College lanceren interactieve immersive experience datacentergame

Amsterdam, 18 april 2024 - Vandaag heeft Digital Realty een innovatieve stap gezet door de lancering van een interactieve datacentergame, ontwikkeld in samenwerking met het ROC Horizon College in Purmerend. Deze game biedt studenten de mogelijkheid om in de Immersive Room van het Horizon College op een interactieve manier kennis te maken met diverse aspecten van de datacenterindustrie. Het doel is om studenten praktijkvaardigheden bij te brengen en tegelijkertijd hun interesse te wekken voor verschillende carrièremogelijkheden binnen deze branche.

Door intensieve samenwerking tussen Digital Realty, het ROC Horizon College en softwareontwikkelaar FixVision, zijn de opdrachten in de game nauwkeurig afgestemd op de vereisten van de mbo-opleidingen en de essentiële vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle loopbaan in de datacentersector. Studenten krijgen de kans om hands-on ervaring op te doen met taken zoals het leggen van bekabeling en het configureren van netwerkkasten.

Het voornaamste doel van deze samenwerking is het overbruggen van de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt, terwijl tegelijkertijd de talentpool binnen de snelgroeiende IT-sector wordt vergroot. Digital Realty en het ROC Horizon College zijn vastbesloten om jongeren te inspireren en voor te bereiden op een veelbelovende toekomst in de dynamische wereld van datacenters.

"Digital Realty lanceert immersive technologie game"

Een blik op de wereld van datacenters

De Immersive Room is een fysieke ruimte die gebruikmaakt van geavanceerde technologieën zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR) om gebruikers volledig onder te dompelen in een virtuele of gesimuleerde omgeving. Dankzij een samenwerking met het Regionaal Investeringsfonds (RIF) PurmerValley heeft het Horizon College de Immersive Room kunnen realiseren. RIF PurmerValley is een samenwerkingsverband dat tot doel heeft het ICT-onderwijs te bevorderen en studenten te stimuleren een loopbaan in de technologiesector te overwegen.

De datacentergame biedt leerlingen een dieper inzicht in wat een datacenter precies is en hoe het functioneert, binnen een vertrouwde en toegankelijke omgeving. Belangrijker nog is dat de leerlingen kennismaken met de verschillende beroepen binnen de datacentersector en de basisvaardigheden die hierbij horen.

Melissa Scholten, Senior Communications Manager bij Digital Realty: "De realistische en interactieve datacentergame biedt een unieke kans voor leerlingen om kennis te maken met datacenters en de beroepen die hierbij horen. Zo leren zij bijvoorbeeld rack & stacken door de wanden aan te raken. Zij zijn het toekomstige talent dat we nodig hebben in deze sector, en we willen ervoor zorgen dat ze zo goed voorbereid mogelijk hun carrière kunnen starten. We zijn dan ook verheugd dat we dit samen met ROC Horizon College kunnen realiseren.”

Maaike Neesen, onderwijskundig ontwerper bij ROC Horizon College: "Met de datacentergame kunnen we onze leerlingen op een leuke, interactieve wijze klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Dankzij de samenwerking met Digital Realty kunnen we nu praktijksituaties binnen een datacenter simuleren in onze eigen Immersive Room. Zo willen we leerlingen inspireren voor een carrière in de datacentersector, en hen een zo goed en realistisch mogelijk beeld daarvan geven.”

Enthousiaste leerlingen

De datacentergame is specifiek ontworpen voor studenten van diverse mbo-opleidingen, waaronder Elektrotechniek, Veiligheid & Vakmanschap ICT, en Allround medewerker/Expert System & Devices. Zowel studenten met als zonder voorkennis kunnen de game spelen, waarbij de moeilijkheidsgraad toeneemt naarmate ze vorderen. Tijdens een recente testdag op het Horizon College waren de reacties van de studenten buitengewoon positief en veelbelovend.

Blik op de toekomst

De Immersive Room wordt momenteel breed ingezet binnen het Horizon College voor diverse simulatie- en samenwerkingsopdrachten in verschillende sectoren. Bovendien is er een VR-versie ontwikkeld, waardoor de game overal gespeeld kan worden.

De lancering van de datacenter game vindt plaats op het Horizon College, Karekietpark 4 in Purmerend op donderdag 18 april om 12:00 uur, als onderdeel van de opening van het Innovatielab.

Tags