search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Wat zijn datacenter tier-classificatie?

Datacenters tiers kunnen verwarrend zijn bij het zoeken naar een IT-infrastructuuroplossing voor uw bedrijf. Simpel gezegd zijn deze lagen een methode die wordt gebruikt om het serviceaanbod en de infrastructuur van een datacenter te beschrijven en evalueren in relatie tot de zakelijke vereisten. Ze zijn over het algemeen consistent in de datacentersector, ook al zijn de ontwerpen van de datacenters zelf uniek; het classificatiesysteem richt zich in plaats daarvan op prestatie-, uptime- en redundantiemaatregelen . Hierdoor kunnen bedrijven een ideale datacenteroplossing kiezen op basis van hun vereisten voor hun technologische infrastructuur en serviceniveau.

Datacenterlagen: definitie uitgelegd

Datacenter tiers werden voor het eerst geïntroduceerd door de Telecoms Industry Association, met een bijgewerkte versie uitgebracht door het Uptime Institute. Deze worden het meest gebruikt in de sector en bestaan uit vier niveaus: Tiers 1 tot en met 4. De specificaties voor elke laag zijn progressief, wat betekent dat een datacenter dat aan Tier 2 voldoet, aan alle eisen van Tier 1 zal voldoen, plus die van Tier 2.

Bijvoorbeeld:

Niveau 4 = Niveau 3 + Niveau 2 + Niveau 1

Datacenter tier-classificatie

Hier volgen de factoren waarmee rekening wordt gehouden bij het vaststellen van de standaarden voor datacenter tiers:

  1. Beschikbaarheid, redundantie en uptime: hoe lang zal dit datacenter naar verwachting jaarlijks functioneren en welke stappen zijn er ondernomen om de downtime tot een minimum te beperken?

  2. Efficiëntie en duurzaamheid: hoe efficiënt gebruikt het datacenter zijn bronnen, en wat is de verwachte levensduur in het licht van opkomende technologieën?

  3. Kosten: Wat zijn de bedrijfskosten van het datacenter?

  4. Beveiliging: Hoe beschermt het datacenter zich tegen datalekken en andere risico's?

Overzicht van een Tier 1-datacenter: normen, vereisten en specificaties

Typische uptime: 99,6+%

Tier 1-datacenters worden spottend 'magazijnen met stroom' genoemd, omdat de investering hierin meestal wordt bepaald door de kosten en de time-to-market. Het zijn doorgaans tactische keuzes voor bedrijven die ondersteuning nodig hebben die binnen hun budget past, of voor bedrijven die niet afhankelijk zijn van realtime dienstverlening. Ze zijn ontworpen met één enkele ingang voor stroom en koeling, met weinig tot geen voorzieningen voor redundanties of uitval.

Overzicht van een Tier 2-datacenter: normen, vereisten en specificaties

Typische uptime: 99,7+%

Een Tier 2-datacenter lijkt sterk op een Tier 1-centrum, omdat ze doorgaans één pad hebben voor stroom en koeling. Tier 2-datacenters houden echter wel rekening met redundanties met extra apparatuur ter plaatse; maar deze worden meestal gescheiden van de hoofdapparatuur bewaard en alleen gebruikt in het geval van een totale storing.

Overzicht van een Tier 3-datacenter: normen, vereisten en specificaties

Typische uptime: 99,98+%

Datacenters geclassificeerd als Tier 3 zijn het meest voorkomende type dat door bedrijven wereldwijd wordt gebruikt. De Tier 3 -datacentervereisten omvatten alle voorgaande niveaus, maar voegen een laag betrouwbaarheid en levensvatbaarheid op de lange termijn toe voor bedrijven die op zoek zijn naar jaarlijkse ondersteuning. Bedrijven gebruiken Tier 3-centra als strategische activa, omdat de infrastructuren waarvan ze deel uitmaken, zijn gebouwd die verder gaan dan hun huidige IT-vereisten. Ze voldoen aan strenge uptime-eisen en zijn ontworpen met meerdere paden voor koeling en stroom. Er zijn maatregelen getroffen voor meerdere redundanties, waarbij extra apparatuur stroom en netwerkaansluiting van onafhankelijke ingangen afneemt, waardoor gelijktijdige beschikbaarheid mogelijk is.

Overzicht van een Tier 4-datacenter: normen, vereisten en specificaties

Typische uptime: 99,99+%

Tier 4 is de hoogst mogelijke classificatie voor een datacenter en kost doorgaans twee keer zoveel om te bouwen als een Tier 3-centrum. Dit komt omdat elk apparaat in de faciliteit een back-up heeft die onafhankelijk van stroom wordt voorzien, met een naadloze overgang in geval van storing. Dit datacenter van dit kaliber is gebouwd om geen enkel storingspunt te hebben, met meerdere stroom- en koelingstrajecten naar apparatuur en meer dan één aansluiting op het elektriciteitsnet. Dit niveau van datacenters is over het algemeen niet zo gebruikelijk als de andere niveaus, en bedrijven hebben de neiging om Tier 3-opties te verkiezen boven de hogere kosten van een Tier 4-infrastructuur. Een proactief onderhouden en geteste Tier 3-datacenterinfrastructuur zal de meeste bedrijven beter van dienst zijn dan een enkelvoudig datacenter. Tier 4 datacenter. Het fenomeen Data Gravity (waarbij gegevens gegevens aantrekken) betekent dat het optimaliseren van gegevensopslag in verschillende faciliteiten minder risico's met zich meebrengt dan het consolideren van alles in een Tier 4-centrum.

Conclusie

Datacenters kunnen een nuttig raamwerk zijn voor het afstemmen van uw zakelijke vereisten op een potentiële datacenterprovider. Bij onderzoek naar IT-oplossingen voor ondernemingen is het absoluut noodzakelijk om de juiste vragen te stellen en met het team dat de faciliteit beheert te praten om erachter te komen wat voor soort tests en monitoring zij routinematig uitvoeren. Tier 3 voldoet aan de vereisten van de meeste bedrijven, met een evenwicht tussen service- en middelenuitgaven. Een strategische oplossing verdeelt de vereisten vaak over meerdere Tier 3-centra, waardoor uw bedrijf een hogere uptime krijgt dan één slecht beheerd Tier 4-datacenter.

Onze Tier 3-datacentercampus aan Hanbury Street heeft drie afzonderlijke faciliteiten met meerdere glasvezelingangen en redundanties, waardoor uw bedrijf het ideale technologieplatform krijgt om te groeien. Wij treden op als uw strategische partner en bieden toegang tot diverse verbonden gemeenschappen van interesse, allemaal binnen onze datacenters in het hart van de City of London.

Veelgestelde vragen (FAQ's) over datacenterlagen

Wat zijn de belangrijkste normen voor datacenters?

De belangrijkste normen voor datacenters worden bepaald door het Tier-systeem van The Uptime Institute. Dit classificatiesysteem biedt een gestandaardiseerde manier om het niveau van veerkracht en beschikbaarheid van een datacenter te meten.

Wat is het datacenter op het hoogste niveau?

De hoogste algemeen erkende classificatie voor datacenters is Tier 4. Een Tier 4-datacenter is ontworpen om volledig fouttolerant te zijn, met redundante systemen voor alle kritieke componenten. Het biedt het hoogste beschikbaarheidsniveau en heeft een uptime van 99,995%. Het is bestand tegen een breed scala aan potentiële verstoringen en biedt de meest betrouwbare infrastructuur.

Wat zijn Tier 3-datacentervereisten?

Tier 3-datacentervereisten omvatten redundante componenten voor stroom en koeling, meerdere onafhankelijke distributiepaden voor stroom en gelijktijdige onderhoudbaarheid, waardoor gepland onderhoud zonder downtime mogelijk is. Het moet ook een minimum van N+1-redundantie hebben voor zijn kritieke systemen.

Wat zijn Tier 4-datacentercriteria?

Tier 4-criteria voor datacenters omvatten alle vereisten van Tier 3, maar met extra functies zoals fouttolerantie, wat betekent dat er geen afzonderlijke storingspunten in de infrastructuur zijn. Het moet meerdere distributiepaden voor actief vermogen en koeling hebben, evenals een fouttolerant ontwerp voor mechanische en elektrische systemen.

Wat is de niveauspecificatie van een datacenter?

De tierspecificatie van een datacenter verwijst naar de classificatie ervan volgens het Tier-systeem van The Uptime Institute, dat de veerkracht en beschikbaarheid ervan evalueert. De classificatie is gebaseerd op specifieke criteria zoals redundantie, gelijktijdige onderhoudbaarheid en fouttolerantie. Hoe hoger het niveau, hoe betrouwbaarder en beschikbaarer het datacenter.

Tags