search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Een IDC-rapport: hoe Zuid-Koreaanse ondernemingen de hybride cloud omarmen

Hoewel cloudmigratie een centraal onderdeel blijft van digitale transformaties van ondernemingen, ligt de nadruk nu ongetwijfeld op de hybride cloud. Naarmate de digitalisering steeds meer delen van het bedrijf bereikt, zijn de IT-omgevingen van ondernemingen complexer geworden, waarbij vaak meerdere clouddiensten betrokken zijn. Ze omvatten ook private clouds om te voldoen aan regelgevings-, beveiligings- en prestatievereisten.

Bij Digital Realty zien we elke dag bewijzen van deze trends terwijl we samenwerken met onze klanten in Zuid-Korea en elders in Azië-Pacific (APAC). Om de trends te kwantificeren, hebben we IDC daarom de opdracht gegeven een InfoBrief-rapport te maken over de verschuiving naar de hybride cloud in APAC.

Uit het rapport, dat is gebaseerd op uitgebreide enquêtes onder eindgebruikers, blijkt dat naar verwachting 74 procent van de Zuid-Koreaanse organisaties eind 2023 een hybride of multi-cloudomgeving zal hebben geïmplementeerd – een stijging ten opzichte van 66 procent twee jaar geleden.

Belangrijkste trends en investeringen

IDC's InfoBrief wijst erop dat Zuid-Koreaanse bedrijven traditioneel de voorkeur geven aan on-premise omgevingen, maar benadrukt hoe dit aan het veranderen is. De COVID-19-pandemie en het Koreaanse New Deal 2.0-initiatief van de regering hebben de digitalisering en de adoptie van de cloud versneld.

IDC voorspelt dat de Zuid-Koreaanse clouduitgaven tot 2026 zullen stijgen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 11 procent. Deze verschuiving biedt kansen en uitdagingen voor ondernemingen. Als gevolg hiervan investeren Zuid-Koreaanse organisaties voornamelijk in multi-cloud-integratie, databeheer en modernisering van bedrijf .

Veel ondernemingen investeren in geavanceerde hybride omgevingen, waar meerdere clouds één applicatie naadloos kunnen laten draaien of worden beheerd met een gemeenschappelijke toolset. Naadloze interoperabiliteit en connectiviteit tussen sterk gedistribueerde workloads zijn daarom van cruciaal belang. Met het oog hierop is 84 procent van de Zuid-Koreaanse organisaties van plan meer te investeren in cloudconnectiviteit.

Het rapport kwantificeert ook andere trends in de IT-infrastructuur, waaronder de verschuiving van core- naar edge-workloads en de toenemende eisen op het gebied van digitale soevereiniteit.

Mogelijkheden en aanbevelingen

Zuid-Korea biedt enorme kansen voor ondernemingen. Het heeft een van de snelst groeiende ontwikkelde economieën ter wereld, bloeiende hightech-industrieën en een sterk verbonden bevolking.

Om deze kansen te benutten moderniseren toonaangevende ondernemingen hun benadering van IT en omarmen hybride cloud. Niettemin worden organisaties in of die uitbreiden naar Zuid-Korea geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen op het gebied van de digitale infrastructuur. De IDC InfoBrief doet verschillende aanbevelingen om deze uitdagingen aan te pakken, van het adopteren van automatiseringssystemen tot het opbouwen van strategische relaties met dienstverleners.

Zoals de uiteindelijke aanbeveling luidt: “Organisaties moeten een breder partner- ecosysteem omvatten, inclusief meerdere cloudleveranciers, cloudhosting- en colocatie binnen hun hybride cloud toeleveringsketen.

“De evaluatie van leveranciers moet beveiliging, integratie, connectiviteit, beheer en gespecialiseerde mogelijkheden omvatten, in plaats van zich uitsluitend op de kosten te concentreren”, voegt IDC toe.

Lees meer over de transitie van Zuid-Korea en APAC naar de hybride cloud door de IDC InfoBrief Unlocking Innovation and Efficiency: Harnessing the Power of Hybrid Cloud and Data te downloaden.

Download het rapport
Tags