search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Benut het potentieel van AI en ga om met disruptie samen met Digital Realty

Chris Sharp, CTO, Digital Realty
7 juni 2023

Dit is deel 1 van onze driedelige blogserie over kunstmatige intelligentie (AI) en AI-ready datacenterinfrastructuur.

We hebben de infrastructuur gebouwd die u nodig heeft om AI-innovatie mogelijk te maken

Het lijkt misschien alsof kunstmatige intelligentie (AI) van de ene op de andere dag een modewoord in de media is geworden, maar deze disruptieve technologie staat al enkele jaren bovenaan onze agenda bij Digital Realty. We hebben gezien hoe de komst van cloudtechnologie het landschap van het digitale bedrijfsleven aanzienlijk heeft getransformeerd, en AI zal industrieën ontwrichten op manieren die we nog maar net beginnen te begrijpen. De sleutel is, zoals altijd, om aan de goede kant van de disruptie te staan, door veranderingen te omarmen en deze in uw voordeel te benutten.

Slagen in AI is een race naar de finish: bedrijven voelen de druk om AI in te zetten om unieke waarde op te bouwen vóór hun concurrenten.

Digital Realty anticipeerde hoe AI de IT-infrastructuur zou ontwrichten en begon ruim zes jaar geleden met het plannen van een routekaart om onze klanten te ondersteunen, waarbij we samenwerkten met baanbrekende early adopters en gaandeweg meer leerden. Dit is wat we hebben geleerd dat nodig is om met succes door de onvermijdelijke disruptie te navigeren en voorop te komen door het potentieel van AI te benutten.

De evolutie van AI: machine learning, deep learning, generatieve AI

AI omvat een reeks snel evoluerende technologieën. Het is een reis die begin jaren 2000 serieus begon met machine learning (ML). ML verwerkt enorme hoeveelheden data om van resultaten te ‘leren’, patronen te ontdekken, voorspellingen te doen en zelfs sommige taken te automatiseren.

Toen kwam deep learning in de jaren 2010, waardoor de perceptiemogelijkheden in computervisie verder werden verbeterd. Dit maakte objectclassificatie en -detectie, stemherkenning en zelfs gedeeltelijk autonome voertuigen mogelijk.

Nu zijn we getuige van de opkomst van generatieve AI in de jaren 2020, waarbij taalbeheersing wordt benadrukt. De implicaties ervan zijn diepgaand, gezien de manier waarop taal elk facet van de activiteiten van een organisatie doordringt: institutionele kennis, communicatie en processen.

De potentiële voordelen zijn enorm: Accenture schat dat 40% van alle werkuren kan worden uitgebreid door grote taalmodellen zoals GPT-4 en dat 65% van de taaltaken kan worden omgezet in productievere activiteiten door middel van augmentatie en automatisering.

Cruciaal is dat al deze AI-technologieën afhankelijk zijn van data. Daarom lag onze focus bij Digital Realty altijd op data en het beheren van Data Gravity-uitdagingen , om ervoor te zorgen dat onze klanten hun data efficiënt kunnen opslaan, analyseren en er waarde uit kunnen halen door de ontmoetingsplaats te bieden waar bedrijven, technologieën en data samenkomen.

Cloud als casestudy: wat we hebben geleerd

De cloudreis is een goede casestudy om na te denken over disruptie. Ik herinner me het ontstaan ervan en de eerste debatten over de vraag of de cloud vriend of vijand was, en veel ondernemingen zijn nog steeds bezig met de diepgaande impact ervan op de digitale transformatie.

Uw data-oceanen voeden uw cloudworkloads en -applicaties, waardoor nog meer data wordt gecreëerd. De grote vraag is nu: hoe optimaliseert u deze relatie om maximale waarde te creëren?

Aanvankelijk was de cloud toegankelijk via het openbare internet, waarbij vaak weinig aandacht werd besteed aan nabijheid en veiligheid. Veel ondernemingen begrijpen dat nabijheid en veiligheid in de praktijk enorm belangrijk zijn en dat bedrijven hun concurrentievoordeel kunnen verliezen als ze deze niet optimaliseren. Sterker nog, ik heb mijn carrière opgebouwd op het gebied van baanbrekend gebruik van de private cloud en het mogelijk maken van bedrijven om hun digitale transformaties te optimaliseren.

Digital Realty heeft een belangrijke rol gespeeld bij het transformeren van de cloud in een veilige en efficiënte omgeving waarin bedrijven unieke waarde kunnen genereren. Tegenwoordig beheren we meer dan 2,4 GW (gigawatt) aan stroom en maken we verbonden campussen over de hele wereld mogelijk. ¹ We werken eraan om de barrières te verlagen om de hybride multi-cloud te optimaliseren met ServiceFabric™ Connect , een private, softwaregedefinieerde interconnectieoplossing .

Nadat we veel van onze 5.000 klanten hebben geholpen tijdens hun cloudtraject, staan we klaar om hetzelfde te doen voor uw AI-traject.

Ontgrendel de waarde van uw data met AI

Een achterstand op het gebied van AI kan een verstoring betekenen. Het is een hele klus om unieke waarde ten opzichte van concurrenten op te bouwen en nieuwkomers af te weren, zoals digitale disruptors die niet tevreden zijn met verouderde infrastructuur.

Hier bij Digital Realty volgen we de evolutie van AI al vóór onze Investor Day in 2017 , waar we AI identificeerden als de belangrijkste aanjager van de eisen van de volgende generatie datacenters. Digital Realty heeft ons aanbod afgestemd op deze nieuwe eisen. We begrepen dat onze klanten een AI-ready mondiaal datacenterplatform nodig hadden dat speciaal gebouwd was om innovatie in te zetten en te schalen en de bedrijfswaarde te stimuleren.

Dia 18 van de Investeerdersdag

Bron: presentatie op de Digital Realty Investor Day, dia 18, 2017
Waarom heeft AI een AI-ready datacenterplatform nodig?

AI, en vooral analytics, vereist een gespecialiseerde omgeving vanwege specifieke hardware- en dataverwerking vereisten. De vereisten voor de vermogensdichtheid voor AI kunnen 5 tot 10x hoger zijn dan die voor traditionele datacenterfuncties, en de behoefte aan vloeistofkoeling komt snel dichterbij.

De oplossing van Digital Realty? Een reeks geavanceerde tools om geoptimaliseerde AI-architecturen te bouwen en de mogelijkheid om implementaties in virtuele omgevingen digitaal te engineeren. De datacenterontwerpen van Digital Realty bevatten modulariteit en blokken met grote capaciteit ter ondersteuning van oudere AI-implementaties met hoge dichtheid, allemaal verbonden met ServiceFabric™ , een wereldwijd, speciaal gebouwd netwerkweefsel.

We zetten ons ook in voor duurzame groei. We kunnen uw duurzame databehoeften van vandaag en morgen ondersteunen met 400 MW aan ruimte die naar verwachting in de komende 18 maanden online zal komen, 1 GW aan hernieuwbare energie onder contract, en ons gehele Europese portfolio en ons Amerikaanse colocatieportfolio zijn 100% hernieuwbare energie.

Digital Realty ondersteunt de cloudproviders wereldwijd al jaren en we hebben gaandeweg kerncompetenties ontwikkeld die ons in staat stellen hetzelfde te doen voor onze klanten die een thuis nodig hebben voor AI.

Blijf innovatief, neem contact met ons op en laten we AI inzetten op een manier die uw organisatie transformeert.

Dit is deel 1 van een driedelige serie over AI-Ready datacenterinfrastructuur. Houd ons in de gaten voor het volgende:
Deel 2: Zijn datacenters verouderd in het tijdperk van AI? Niet als het aan ons ligt!
Deel 3: AI integreren met een oudere infrastructuur

¹Per 31 maart 2023 en vertegenwoordigt de geconsolideerde portefeuille plus onze beheerde portefeuille van niet-geconsolideerde joint ventures op basis van ons eigendomspercentage.

Tags