search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Girls' Day 2024: samen de toekomst van technologie vormgeven

Tijdens Girls’ Day 2024 op 11 april in Amsterdam zullen de Dutch Data Center Association (DDA), Digital Realty en Dell Technologies meer dan veertig meiden van het Keizer Karel College uit Amstelveen verwelkomen om hen kennis te laten maken met de IT-wereld van datacenters.

“De reden waarom we graag mee willen doen met Girls’ Day is om de vanzelfsprekendheid te vergroten dat vrouwen kiezen om te werken in de techniek. Door de leerlingen vroeg al kennis te laten maken met bedrijven waar het normaal is dat hier vrouwen werken, vergroot je deze vanzelfsprekendheid”, laat ir. Dion Lembekker, technator en docent Ontwerp en Onderzoek van het Keizer Karel College in Amstelveen, weten.

Girls’ Day biedt in heel Nederland de gelegenheid voor bèta-, technische en IT-bedrijven, evenals technische of IT-afdelingen van bedrijven, om hun deuren te openen voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Het hoofddoel van deze dag is om meisjes te inspireren en aan te moedigen om te kiezen voor een technisch profiel en een vervolgstudie in dit vakgebied. Opnieuw nemen de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor Nederlandse datacenters, Digital Realty en Dell Technologies deel aan dit initiatief. Meer dan veertig meisjes uit de vwo-brugklas van het Keizer Karel College uit Amstelveen zullen die dag een bezoek brengen aan het datacenter van Digital Realty op het Amsterdam Science Park.

Wat kunnen de leerlingen verwachten tijdens Girls' Day?

Op deze dag maken de leerlingen op diverse manieren kennis met de wereld van IT en techniek. Zo brengen de meiden onder andere een bezoek aan het Dutch NAO Team. Dit team, bestaande uit bachelor- en masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam, programmeert Nao's (humanoïde robots) en neemt deel aan internationale voetbalwedstrijden. De klassen krijgen van het team een demonstratie, waarbij ze van dichtbij kunnen zien hoe IT, techniek en sport met elkaar verweven raken. Daarnaast staat een rondleiding in het datacenter van Digital Realty op het programma. Hier kunnen ze van nabij kennismaken met diverse serverruimtes en krijgen ze een inkijkje in de werking van een datacenter. Ook zullen ze, uitgerust met een VR-bril, ervaren hoe het is om als echte engineers 'racken & stacken'.

Melissa Scholten, Senior Communications Manager bij Digital Realty, kijkt alvast vooruit naar de komende editie van Girls' Day: “Net als voorgaande jaren kijken we altijd uit naar deze dag. Wij vinden het belangrijk dat we investeren in de toekomst en bewustwording onder jonge meisjes, en jongens, hoort hier zeker bij. Dit initiatief draagt hieraan bij en wij openen dan ook graag onze deuren voor de leerlingen.”

Elk jaar kijkt DELL Technologies ernaar uit om samen met Digital Realty en de DDA Girls' Day te organiseren. Lieke Hamers, Chief Technology Officer, benadrukt: “Nog steeds zijn veel meiden zich niet bewust van de carrièremogelijkheden binnen de IT-sector, vaak vanwege een gebrek aan vrouwelijke voorbeelden in hun directe omgeving. Dit leidt tot minder meisjes die kiezen voor een beroep in de IT, waardoor potentieel talent onbenut blijft”.

Ook de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters, benadrukt het belang van vroegtijdige kennismaking van meisjes met IT en techniek. “Als brancheorganisatie zetten we ons hard in om de vertegenwoordiging van vrouwen in onze sector te vergroten. We boeken al veel vooruitgang en door initiatieven zoals Girls’ Day zorgen we ervoor dat meer meiden geënthousiasmeerd worden voor het vak”, aldus Stijn Grove, Managing Director.

Tags