search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Cloud On-ramps en verder: uitbreiding van connectiviteit om flexibiliteit en concurrentievermogen te vergroten

Andy Bastick, Senior Director, Product- en Partner , Digital Realty
10 februari 2023

In het afgelopen decennium hebben ondernemingen aangedrongen op de snelst mogelijke verbindingen tussen hun IT-stacks en de immense rekenkracht die wordt geboden door de grote leveranciers van openbare cloudcomputing. Dergelijke ultrasnelle connectiviteit wordt nog belangrijker naarmate bedrijven en overheden meer gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en high-performance computing, die allemaal enorme hoeveelheden gegevens genereren.

De voorkeurskeuze om direct verbinding te maken met cloudproviders komt via 'on-ramps'. Deze koppelen de systemen van ondernemingen aan cloudproviders en zijn meestal beschikbaar bij co-locatieproviders, zoals Digital Realty.

Wat is cloud-on-ramp

Cloud on-ramps maken het delen van gegevens via het openbare internet overbodig, waardoor ze inherent sneller en veiliger worden. Opritten zijn echter niet langer de enige keuze en worden onderdeel van een complexer connectiviteitsbeeld dat van ondernemingen vereist dat ze hun IT-infrastructuur opnieuw vormgeven.

Om te beginnen willen bedrijven steeds vaker verbinding maken met meer dan één openbare cloudprovider om toegang te krijgen tot een breder scala aan services en de veerkracht te vergroten. Analistengroep 451 Research, onderdeel van S&P Global Market Intelligence, heeft ontdekt dat 79 procent van de ondernemingen gelooft dat toegang tot meerdere cloudproviders een belangrijke factor is bij het implementeren van nieuwe dataplatforms, en dat het adopteren van een hybride cloudstrategie essentieel is voor hun bedrijf om succesvol zijn. Dus hoewel cloud-on-ramps een essentieel onderdeel zijn van de connectiviteitspuzzel, kunnen ondernemingen ook andere oplossingen nodig hebben met meer flexibiliteit en een lagere Total Cost of Ownership (TCO).

Een andere overweging is datazwaartekracht, dat op het snijvlak van IT en de wetten van de fysica ligt. In vroegere computertijdperken werden gegevens meestal op verschillende locaties aangemaakt en voor verwerking teruggebracht naar gecentraliseerde datacenters. Cloud on-ramps ondersteunen dit proces en bieden toegewijde verbindingen met lage latentie naar de clouds.

Tegenwoordig worden er op meer locaties meer gegevens gecreëerd, aangedreven door input, van mobiele telefoon-apps van consumenten tot Internet of Things-sensoren in het veld. Ons onderzoek suggereert dat tegen 2024 de 2.000 grootste ondernemingen ter wereld (zoals gedefinieerd door Forbes) elke seconde 622 terabyte extra aan gegevens zullen opslaan op slechts 53 grootstedelijke locaties.

Deze gegevens worden ook lokaal bewaard en verwerkt in een breder scala aan toepassingen, zodat bedrijven beter kunnen reageren op klanten en beter kunnen voldoen aan nalevingsverplichtingen. Zo maken de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) en de Clarifying Lawful Overseas Use of Data (CLOUD) Act van de Verenigde Staten het moeilijker voor ondernemingen om gegevens over de landsgrenzen heen te verzenden.

Maar al deze gegevens hebben een 'zwaartekracht' die ondernemingen vertraagt, beveiligingsproblemen doet rijzen en de concurrentievoordelen beperkt die kunnen worden behaald met gegevensanalyse. Gegevens raken ook gevangen in silo's bij ondernemingen met een internationaal bereik.

Om dit probleem op te lossen, moeten deze grote bedrijven en overheden hun technologie-infrastructuren opnieuw ontwerpen met meer aandacht voor hoe gegevens worden gegenereerd, opgeslagen en verwerkt. Ze hebben een infrastructuur nodig waarmee ze verbinding kunnen maken met een breed scala aan bedrijfslocaties en partners, waaronder grote cloudproviders, terwijl ze de gegevens dicht bij de plek houden waar ze zijn gegenereerd en binnen de verplichte geografische grenzen.

Bij Digital Realty hebben we hard gewerkt om deze uitdagingen aan te gaan voor de 2.000 bedrijven en andere klanten wereldwijd. Om wereldwijde connectiviteit met meerdere locaties en meerdere platforms te ondersteunen, hebben we ServiceFabric™ gelanceerd.

Gecombineerd met PlatformDIGITAL©, ons wereldwijde datacenterplatform, stelt ServiceFabricTM bedrijven, technologieën en data in staat om on-demand samen te komen. Het bereikt dit door softwaregedefinieerde netwerken te combineren met een nieuw, speciaal gebouwd fysiek backbone-netwerk om klanten snelle, veilige en flexibele connectiviteit te bieden.

Deze nieuwe oplossing verbetert de beschikbare opties voor ondernemingen, waardoor ze kunnen voortbouwen op andere belangrijke onderdelen van de moderne connectiviteitspuzzel, inclusief opritten naar de cloud en een robuust ecosysteem van technologie- en oplossingsproviders die, wanneer gecombineerd, hun datacentrische architectuur, die flexibiliteit brengt en een concurrentievoordeel voor de onderneming mogelijk maakt.

Meer informatie over ServiceFabric™ Connect.
Tags