search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Europese kans lonkt, maar kan uw data-architectuur die oproep beantwoorden?

Sue Jones, SVP Global Marketing, Digital Realty
22 november 2022

Als 's werelds grootste interne marktgebied is Europa nog nooit zo belangrijk geweest voor bedrijven die willen uitbreiden in de nasleep van de COVID-19-pandemie.

Londen biedt bijvoorbeeld toegang tot een van 's werelds grootste centra voor financiële dienstverlening. Frankfurt is de thuisbasis van een van de grootste Europese datahubs voor productie, bankieren en professionele dienstverlening. Parijs geeft ondertussen toegang tot een van de grootste en meest gecentraliseerde consumentenmarkten op het continent.

Rearchitecting naar een gedecentraliseerde infrastructuur

Als eerste stap om de bedrijfsuitbreiding in Europa te laten slagen, moeten ondernemingen en serviceproviders een data-first-benadering hanteren die hen kan helpen bij het beheren van de steeds groter wordende datazwaartekracht - het fenomeen waarbij toenemende datavolumes meer applicaties en diensten aantrekken, zoals analyse en machine learning, waardoor nog meer gegevens worden gecreëerd.

In markten als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland heeft de toenemende datazwaartekracht geleid tot een explosieve vraag naar lokale dataopslag en -verwerking.

Volgens de Digital Realty Data Gravity Index zal de datacreatie tegen 2024 naar verwachting wereldwijd met 139 procent per jaar groeien. Op dat moment wordt voorspeld dat Global 2000-ondernemingen 1,4 miljoen gigabyte per seconde zullen creëren.

Veel hiervan zal geconcentreerd zijn in grote zakelijke en industriële hubs: de Data Gravity Index-score van Londen is bijvoorbeeld 167,05 - meer dan Tokio (80,32) en New York City (79,61) samen.

De kern hiervan is ervoor te zorgen dat ze de juiste data-architectuur hebben - en zoals uit onderzoek blijkt, betekent dit voor veel toonaangevende ondernemingen en serviceproviders een gedecentraliseerde aanpak. Uit onze recente Global Data Insights Survey bleek bijvoorbeeld dat 57 procent van de Noord-Amerikaanse bedrijven en 40 procent van de APAC-bedrijven hun gegevens zeer of enigszins gedecentraliseerd bewaren.

Waarom zou dit zo zijn? Simpel gezegd, het decentraliseren van gegevens zodat deze dichter bij de klant staan, kan de gegevensbandbreedte verminderen en prestatieproblemen zoals latentie minimaliseren. Het zal klanten helpen met betrouwbaardere digitale ervaringen, ongeacht waar in Europa ze zich bevinden.

Voldoen aan de operationele vereisten van hybride architecturen

Voor internationale ondernemingen is het echter niet altijd eenvoudig om dit soort decentralisatie over een zo divers gebied als Europa mogelijk te maken. Ten eerste moeten gegevens worden beveiligd en gecontroleerd voor privacy- en nalevingsvereisten.

Dat is nu vooral belangrijk in Europa. Het hele continent heeft een golf van investeringen gezien om te voldoen aan regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), privacycontroles en steeds strengere milieueisen die van land tot land kunnen verschillen.

Of neem de complexe vereisten voor hybride infrastructuur die kenmerkend zijn voor de meeste internationale ondernemingen. Volgens een IDG-enquête gebruiken bedrijfsworkflows nu bijvoorbeeld doorgaans meer dan 400 gegevensbronnen.

Winnen in deze omgeving vereist een gedecentraliseerde infrastructuur die barrières voor gegevenszwaartekracht wegneemt om gedistribueerde workflows mogelijk te maken die verschillen per deelnemer, applicatie, informatie en locatiespecifieke behoeften.

Traditionele datanetwerken die afhankelijk zijn van backhauls met veel verkeer voor connectiviteit, zullen het niet redden. Een wereldwijde onderneming heeft een wereldwijd datanetwerk nodig met snelle, veilige onderlinge verbindingen tussen workloads, of deze nu worden gehost in datacenters of in de cloud.

Succesvol uitbreiden naar Europa vereist daarom samenwerking met een multi-tenant datacenterprovider die belangrijke lokale aanwezigheidspunten kan bieden, evenals toegang tot een krachtig wereldwijd platform.

Toegang tot verbonden datagemeenschappen

Tegelijkertijd begrijpen de meeste ondernemingen tegenwoordig de waarde van het aggregeren en delen van hun gegevens, waar nodig, om meer inzichten in het hele bedrijf te ontsluiten.

Europa kan in dit opzicht essentiële voordelen bieden. De groeiende gegevensuitwisseling tussen metropolen zoals Londen en Parijs, Amsterdam, Frankfurt, Dublin en New York stimuleert de totstandkoming van verbonden gegevensgemeenschappen — multilaterale partnerschappen die zijn opgericht om gemeenschappelijke zakelijke belangen te ondersteunen en worden aangewakkerd door de naadloze uitwisseling van kritieke gegevens.

Door gebruik te maken van deze verbonden datacommunity's krijgen ondernemingen een veilige "data-ontmoetingsplaats" om innovatie te stimuleren en hun uitdagingen op het gebied van data-zwaartekracht efficiënter te beheren.

Op voorwaarde dat ze de juiste datacenterprovider kiezen, kunnen ondernemingen ook toegang krijgen tot een bloeiende gemeenschap van de eigen partners van de provider, waaronder mogelijk connectiviteits- en technologiebedrijven, grote carriers en meer.

Geconnecteerde datagemeenschappen worden inderdaad cruciaal voor het bedienen van de klanten van vandaag, die verwachten dat diensten snel, responsief en altijd beschikbaar zijn. Toegang krijgen kan echter moeilijk en duur zijn als u ze probeert te onderhouden vanuit datacenters in Noord-Amerika of APAC.

Vanuit puur prestatieoogpunt is het daarom logisch dat u ten minste één locatie — en mogelijk meerdere locaties — in Europa moet hebben.

Maak gebruik van het best verbonden datacenterplatform van Europa

Bij het navigeren door al deze uitdagingen kan de juiste infrastructuurpartner het verschil maken, vooral als die partner uitgebreide ervaring heeft en een uitgebreide voetafdruk heeft in Europa, een gedegen kennis van Amerikaanse en Azië-Pacific-ondernemingen en een consistent aanbod van hoogwaardige diensten in heel Europa. de wereldbol.

Voor veel bedrijven die in Europa actief zijn, heeft Digital Realty consequent bewezen de juiste keuze te zijn.

Onze klanten gaan hun operationele uitdagingen in Europa aan met PlatformDIGITAL® — een wereldwijd netwerk van meer dan 300 datacenters verspreid over meer dan 50 grootstedelijke gebieden in 26 landen, waaronder 15 in Europa.

Volgens Cloudscene biedt Digital Realty , als Europa's best verbonden datacenterprovider, uitgebreide interconnectiediensten aan toonaangevende cloudproviders - waaronder Amazon Web Services , Microsoft Azure, Google Cloud, IBM Cloud en Oracle Cloud - en toegang tot meer dan 20 Europese internet uitwisselingen.

Uitbreiding van connectiviteit over de hele wereld

Deze mate van interconnectiviteit heeft PlatformDIGITAL van cruciaal belang gemaakt voor klanten, variërend van internationale carriers en wereldwijde ondernemingen tot game-uitgevers en serviceproviders die high-performance services met lage latentie nodig hebben.

We hebben ook uitgebreid werk verricht om ervoor te zorgen dat we ondernemingen in staat kunnen stellen de juiste mix van diensten te vinden om aan hun behoeften te voldoen. Dit omvat de lancering van ServiceFabric Connect , een geavanceerde oplossing die gebruikmaakt van softwaregedefinieerde netwerken (SDN) en een nieuw, speciaal gebouwd fysiek backbone-netwerk om klanten snelle, veilige en flexibele connectiviteitsopties te bieden in hun wereldwijde aanwezigheid.

ServiceFabric Connect biedt een eenvoudige, kosteneffectieve manier om verbinding te maken met vier grote cloudproviders op drie continenten. Als de grootste open fabric-of-fabrics in de branche, is het ontworpen om klanten te ondersteunen bij hun overgang naar een meer hybride IT- en datacentrische architectuur.

Het toevoegen van een Europese aanwezigheid is nog nooit zo haalbaar geweest

De talloze veranderingen van de afgelopen jaren hebben ondernemingen als nooit tevoren uitgedaagd - en het is nog nooit zo belangrijk geweest om ze te overwinnen om groei te stimuleren. Het ondersteunen van werken op afstand, verplichtingen inzake gegevensprivacy, bedrijfskritische prestaties en veerkracht is cruciaal om deze groei te realiseren.

Daarom is het, te midden van het groeiende gewicht van de digitale zwaartekracht, nog nooit zo belangrijk geweest om een ​​duidelijke strategie te hebben om de Europese markt aan te boren.

Door gebruik te maken van robuuste hybride infrastructuuroplossingen zoals PlatformDIGITAL, is het opbouwen van een geoptimaliseerde regionale aanwezigheid nog nooit zo haalbaar geweest.

Meer weten? Download ons e-boek, Your Data-First Guide to Expanding into Europe.
Tags