search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

'Disaster recovery' strategieën voor cloudcomputing: brengt openbaar internet ondernemingen in gevaar?

Chris Hunsaker, Senior Director Strategy Product Technology

Een belangrijk aspect van cloud computing is het hebben van een disaster recovery strategie om kritieke systemen, data en applicaties te herstellen wanneer zich een gebeurtenis voordoet die gevolgen heeft voor het bedrijf.

Een van de meest voorkomende cloudgebaseerde connectiviteitsoplossingen voor disaster recovery is het gebruik van openbaar internet om verbinding te maken met de cloud. Het vertrouwen op deze methode kan echter aanzienlijke risico's voor de onderneming met zich meebrengen.

In deze blogpost bespreken we de risico's van het gebruik van openbare internetverbindingen met de cloud voor disaster recovery, en de voordelen van het gebruik van privéverbindingen als onderdeel van een uitgebreide disaster recovery strategie.

Bent u op uw gemak met de gevolgen van downtime?

Wanneer ondernemingen voor herstel na een ramp afhankelijk zijn van het openbare internet, lopen ze het risico van aanzienlijke downtime in het geval van een storing of een cyberaanval. Bent u op uw gemak met de gevolgen van downtime?

Vraag uzelf af: wat zou er gebeuren als uw bedrijf midden op de dag 5 minuten stil zou liggen? Hoe zit het met 30 minuten? Kunt u de impact berekenen op:

  • Winst?
  • Klant?
  • Hoe kan downtime uw reputatie schaden?

Helaas hebben sommige ondernemingen door ervaring al de behoefte aan een betrouwbaarder disaster recovery strategie. Problemen met het openbare internet kunnen de toegang tot cloudgebaseerde diensten en applicaties verstoren, wat tot aanzienlijke financiële verliezen voor ondernemingen kan leiden. Storingen kunnen ook de toegang tot populaire websites en applicaties verstoren.

De risico's van openbare internetconnectiviteit voor cloudgebaseerd disaster recovery

Het internet is zo nuttig en alomtegenwoordig dat veel organisaties het als vanzelfsprekend beschouwen. Het is de standaardmanier waarop de meeste openbare toepassingen worden gebouwd. Mensen gaan ervan uit dat het betrouwbaar en veilig is, en gaan het logischerwijs gebruiken als hun cloudgebaseerde connectiviteitsoplossing voor disaster recovery.

Laten we eens kijken naar de risico's van het gebruik van openbare internetconnectiviteit voor connectiviteit na disaster recovery met betrekking tot deze twee primaire problemen:

  1. Betrouwbaarheid
  2. Security
Betrouwbaarheid: openbaar internet heeft storingen

Het internet is altijd een best-effort-service geweest, waarbij meerdere afzonderlijke netwerk- en serviceproviders met elkaar zijn verbonden zonder end-to-end service level overeenkomsten (SLA's). Het verkeer kan op elk punt in het traject tussen gebruiker en bestemming worden verstoord.

Het openbare internet is onderhevig aan talloze risico's, waaronder natuurrampen, menselijke fouten en hardwarestoringen op elk punt in het netwerkpad. Afhankelijk zijn van internet als beste oplossing voor kritieke capaciteiten kan voor ondernemingen aanzienlijke risico's met zich meebrengen.

Wanneer zich een ramp voordoet, moeten ondernemingen erop kunnen vertrouwen dat ze snel en eenvoudig toegang hebben tot hun kritieke gegevens en applicaties.

Security: problemen met de openbare internetbeveiliging zijn een groot probleem

Security is een belangrijke factor bij het overwegen van openbare internetconnectiviteit als oplossing voor disaster recovery.

Gedistribueerde denial-of-service (DDoS)-aanvallen, routekaping, cyberaanvallen en andere beveiligingsbedreigingen kunnen de connectiviteit verstoren, kwetsbaarheden blootleggen en leiden tot downtime en gegevensverlies – of erger nog, gegevenscompromis en onbedoelde openbaarmaking.

Check Point Research meldde dat de wereldwijde cyberaanvallen in 2022 met 38% zijn toegenomen in vergelijking met 2021, wat erop wijst dat veiligheidsproblemen elk jaar alleen maar groter zullen worden.

Virtuele particuliere netwerken (VPN's) zijn een oplossing die bedrijven kunnen gebruiken om gegevens die via internet worden verzonden, te beschermen of te versleutelen. Het nadeel is dat VPN's vaak veel hulpbronnen vereisen, beperkt zijn in hun maximale bandbreedte en kunnen concurreren met bestaande bedrijf diensten, wat leidt tot lagere gegevensoverdrachtsnelheden en netwerkcongestie.

Om deze redenen zijn VPN's voor de meeste ondernemingen niet de ideale oplossing voor kritieke mogelijkheden zoals disaster recovery.

Voordelen van privéconnectiviteit voor cloudgebaseerd disaster recovery

Wanneer kritieke bedrijf veilige en uiterst performante toegang tot de cloud vereisen, is het tijd om na te denken over een oplossing, zoals ServiceFabric™ Connect , die speciale privéconnectiviteit biedt tussen bedrijfsmiddelen en cloud providers.

Private connectiviteitsoplossingen bieden ook end-to-end SLA's en klantenondersteuning en garanderen een hoog prestatie- en beschikbaarheidsniveau. Ze bieden een veiligere, betrouwbaardere en capabelere manier om toeleveringsketens met elkaar te verbinden en disaster recovery mogelijk te maken.

Cloudproviders zijn het er ook over eens dat private connectiviteit een betere keuze is voor bedrijfskritische oplossingen: in een recent persbericht benadrukte Amazon Web Services het belang van private connectiviteit voor ondernemingen om “een consistentere netwerkervaring te bieden dan verbindingen via het publieke internet.”

Private connectiviteitsoplossingen helpen ervoor te zorgen dat toegang tot oplossingen voor disaster recovery een snel herstel mogelijk maakt in het geval van een ramp, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over downtime, gegevensverlies of security risico's.

Privéconnectiviteit maakt deel uit van een holistische cloudgebaseerde strategie voor disaster recovery

Privéconnectiviteit is een belangrijk onderdeel van een cloudtoegangsontwerp op bedrijfsniveau. Het is echter niet de enige overweging bij het ontwerpen van een holistische strategie voor herstel na rampen.

Implementatie in meerdere regio's, multi- implementatie en multi-on ramps naar meerdere regio's zijn ook belangrijke concepten waarmee bedrijven rekening moeten houden bij het ontwerpen van hun hybride IT- disaster recovery strategieën.

Bedrijven moeten niet vergeten dat een echt disaster recovery plan betekent dat er moet worden getest op een volledige succesvolle failover, en dat er niet alleen een back-up van gegevens moet worden gemaakt. Bij het testen van disaster recovery moeten scenario's uit de echte wereld worden gesimuleerd om ervoor te zorgen dat het herstelproces efficiënt en effectief is.

Tests voor disaster recovery moeten bijvoorbeeld het volgende omvatten:
  • Failover- en failback-procedures
  • Gegevensreplicatie
  • Consistentiecontroles van gegevens
Bedrijven moeten particuliere connectiviteit overwegen voor cloudgebaseerd disaster recovery

Particuliere connectiviteit kan een betere oplossing zijn omdat deze verbeteringen biedt op het gebied van prestaties en beveiliging in vergelijking met openbare internetconnectiviteit. Bedrijven die altijd actieve en krachtige toegang tot de cloud nodig hebben, moeten particuliere connectiviteit overwegen als onderdeel van hun uitgebreide disaster recovery strategie.

Kom meer te weten

De Solution Architects van Digital Realty helpen bij het ontwerpen van oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van ondernemingen, en helpen ervoor te zorgen dat ze goed voorbereid zijn op disaster recovery scenario's. Neem contact op om uw gratis adviesgesprek in te plannen .

ServiceFabric™ is een serviceorkestratieplatform dat workflowdeelnemers, applicaties, clouds en centra voor gegevensuitwisseling naadloos met elkaar verbindt. Maak verbonden datagemeenschappen mogelijk met ServiceFabric™ op PlatformDIGITAL® , het wereldwijde datacenter van Digital Realty. Meer informatie over ServiceFabric™ en ServiceFabric™ Connect .

Tags