search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Gegevenszwaartekracht trotseren in Boston

Andrew Green, vice-president Enterprise Solutions

8 maart 2022

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Boston een van de meest opwindende en innovatieve technische hubs van het land is. De hoofdstad van het Gemenebest van Massachusetts is de dichtstbevolkte stad van New England en vormt de verankering van de metropoolregio Greater Boston. Met een bevolking van 4,8 miljoen is deze metropool de tiende grootste in de VS, heeft de zesde grootste economie en is de thuisbasis van zowel toonaangevende bedrijven in software, onderwijs, farma en biotech, als van een bloeiende startup-scene.

De rijke geschiedenis van Boston als het hart van de Amerikaanse democratie heeft door de generaties heen geleid tot het huidige commerciële weefsel van de stad. Tegenwoordig herbergt Boston enkele van 's werelds meest gerespecteerde academische instellingen en is het een erkend centrum van uitmuntendheid op het gebied van hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, waardoor de stad een al even illustere toekomst tegemoet gaat.

In een recent onderzoek van WalletHub stond Boston op de zesde plaats van best opgeleide steden in de Verenigde Staten. En er is geen gebrek aan kansen voor een hoogopgeleide bevolking om een ​​goed rendement op hun opleidingsinvestering te behalen.

Enkele van de vele ondernemingen die hun hoofdkantoor in en rond Boston hebben en die putten uit de grote talentenpool in de regio, zijn Boston Scientific Corp., Fidelity Investments, IPG Photonics, Liberty Mutual, Gillette, State Street en General Electric. GE ziet bijvoorbeeld een enorme kans in software en diensten om het industriële internet der dingen te ondersteunen: een belangrijke reden voor de verhuizing van het bedrijf naar Boston's Seaport District vanuit Fairfield, CT was om gebruik te maken van het levendige technologie-ecosysteem van het gebied.

Als het handigste vertrekpunt van het land voor Europa, en met relatief lagere huisvestingskosten dan New York, is Boston een magneet voor jonge afgestudeerden en ondernemers die hun onderzoek willen commercialiseren. Verankerd door een lokale gemeenschap van risicokapitaal- en private equity-bedrijven, is de diverse start-upscene van de stad verspreid over een verscheidenheid aan sectoren, waaronder technologie, fintech, gezondheidstechnologie, ed-tech, productietechnologie, voedseltechnologie en biotechnologie - de laatste waarvan Boston momenteel de wereldleider is in startup-activiteit.

Er zijn bijna 50 opstartversnellers, incubators en vergelijkbare ondersteuningsprogramma's in Greater Boston. In termen van VC-financiering die sinds 2013 is ontvangen, deelt de regio de derde plaats met het zuidoosten.

Terwijl de concentratie van datagestuurde multinationale ondernemingen en hightech-startups een schat aan nieuwe zakelijke kansen in verschillende sectoren creëert, staat de regio voor grote uitdagingen op het gebied van datazwaartekracht.

Greater Boston Digital Ecosystem en de uitdagingen van datazwaartekracht

Bedrijfsgroei brengt datagroei met zich mee. Vanuit een mondiaal perspectief groeit de hoeveelheid gegevens die wordt gecreëerd en verwerkt exponentieel:

  • IDG heeft onthuld dat de datavolumes groeien met gemiddeld 63% per maand.
  • Het World Economic Forum schat dat tegen 2025 elke dag meer dan 463 exabyte aan data zal worden gecreëerd.
  • Volgens IDC zal tegen 2025 80% van de data wereldwijd in bedrijven aanwezig zijn.

Deze explosie van datagroei heeft ernstige gevolgen. Dit komt omdat naarmate er meer en meer gegevens worden gecreëerd en verwerkt op verschillende organisatorische locaties, het voor de onderneming steeds moeilijker wordt om deze te beheren.

De term datazwaartekracht is toegepast op dit fenomeen, dat wereldwijd in bijna elke grote metro aanwezig is. In feite beschrijft Data Gravity het proces waarbij de accumulatie van data resulteert in de parallelle accumulatie van applicaties, systemen en diensten die nodig zijn om die data op te slaan en te verwerken. Wanneer datavolumes exponentieel groeien, kunnen traditionele data-architecturen de proliferatie simpelweg niet bijhouden.

Nu de datamassa te onhandelbaar is om te worden verplaatst tussen datacenters , cloudservices en netwerken, moeten data-architecturen evolueren en datacentrisch worden, waarbij gebruikers, applicaties en netwerken in plaats daarvan naar de data worden gebracht.

Bekijk de video voor meer informatie over datazwaartekracht.

Digital Reality heeft de Data Gravity Index™ ontwikkeld om de intensiteit van datazwaartekracht te meten in meer dan 50 metropolen en 23 industrieën wereldwijd. In elk geval biedt de Data Gravity Intensity-score, zoals gemeten in gigabytes per seconde, een relatieve proxy voor het meten van gegevenscreatie, -aggregatie en -verwerking.

Data Gravity Intensity zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 139% wereldwijd tot 2024, aangezien datastewardship internationale ondernemingen ertoe aanzet hun digitale infrastructuurcapaciteit te vergroten om het merendeel van de gegevens ter wereld te aggregeren, op te slaan en te beheren.

Datacentrische architectuur op basis van PlatformDIGITAL®

Gegevenszwaartekracht belemmert de prestaties van de bedrijfsworkflow, verhoogt beveiligingsproblemen en verhoogt de kosten.

Met directe connectiviteit via onderzeese kabels naar Europa, de nabijheid van grote wereldwijde internetuitwisselingen en SDN-enabled cloud on ramps, lost de datacentrische architectuur van Digital Realty deze zorgen op door robuuste, onderling verbonden datagemeenschappen te creëren. Bedrijven kunnen nu naadloos verbinding maken met cloud- en contentproviders om gegevens te delen tussen gebruikers via verschillende kanalen en geografische locaties.

Dit is wat de klanten van Digital Reality krijgen met PlatformDIGITAL®, het grootste wereldwijde datacenterplatform dat is ontworpen met een Pervasive Data Center Architecture (PDx™) dat gegevenszwaartekrachtbarrières wegneemt en gedistribueerde workflows ondersteunt die wereldwijde dekking, capaciteit en connectiviteit bieden.

Toegang tot een datacentrische architectuur in Boston

Digital Realty is de grootste aanbieder van datacenters in Boston en exploiteert een PlatformDIGITAL-ecosysteem van 3 multi-tenant faciliteiten met een capaciteit van ongeveer 40 MW. Gunstig gelegen, ver weg van het centrum van de stad in Needham en Bedford, biedt deze verbonden campus veilige en betrouwbare colocatie en netwerk-, compliance-, beveiligings-, noodherstel- en cloudservices voor volledige hybride IT-ondersteuning.

Met speciale connectiviteit vanuit hun eigen architectuur hebben klanten direct toegang tot:

  • Hoge vermogensdichtheid
  • Rijke connectiviteit in een vezelrijke omgeving, bijeen op 1 Summer Street
  • Low-latency verbindingen met grote wereldwijde internet exchanges
  • Betrouwbare lokale ondersteuning 24x7

Klik hier voor meer informatie over de aangesloten Boston-campus of plan vandaag nog een rondleiding om onze faciliteiten persoonlijk te zien voor een eerste blik op de toekomst van digitale infrastructuur.

Tags