search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Data Gravity Megatrend breidt zich uit naar meer metro's en industrieën in nieuw rapport

Dave McCrory, VP Growth en Global Head of Insights and Analytics

10 december 2020

Op 28 september werd het eerste rapport uitgebracht waarin de megatrend Data Gravity werd gemeten en gekwantificeerd.

Daarin hebben we datazwaartekracht uitgelegd als een zwaartekracht die workflows belemmerde, latentie creëerde en de beveiliging beïnvloedde. We lieten ook zien hoe datazwaartekracht zich op schaal uitbreidde en welke macrotrends dit gaandeweg versterkten.

De intensiteit of groei eindigde echter niet met de release van de Data Gravity Index.

Het verminderde ook niet de urgentie om ermee om te gaan.

Vandaag brengen we versie 2.0 van de Data Gravity Index uit. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat er is veranderd en waarom is deze update zo belangrijk? Ik heb antwoorden voor je.

De uitbreiding van de metro en de integratie van de industrie
We hebben 32 extra metro's toegevoegd aan onze oorspronkelijke 21, en de top zes met de hoogste CAGR tot en met 2020-2024 zijn:

Jakarta

Singapore

Rome

Hongkong

Melbourne

Atlanta

We hebben ook 23 bedrijfstakken geanalyseerd en we ontdekten dat ongeveer 70% van die bedrijfstakken intense drempels van datazwaartekracht ervaren. Het rapport gaat in het bijzonder in op zeven van die 23, en biedt inzichten met betrekking tot CAGR en precies waar de intensiteit van gegevenszwaartekracht wereldwijd voorkomt.

Goed voorbeeld: de bank- en financiële sector
De intensiteit van de gegevenszwaartekracht is extreem hoog in de bank-/financiële sector. Ze adopteren technologieën om problemen te bestrijden, en de rest van de Global 2000 en grote ondernemingen moeten hetzelfde doen. Het is echter belangrijk erop te wijzen dat wanneer nieuwe technologie wordt ingezet... er meer gegevens worden gecreëerd.

Het is dus ongelooflijk nuttig om naar deze inzichten te gaan kijken en te beginnen met het veranderen van de manier waarop u over hun IT-architectuur denkt - nu in plaats van later. Dit betekent de overgang van een toepassingsgerichte architectuurweergave naar een gegevensgerichte architectuurweergave.

Zelfs als u niet in de bank-/financiële sector zit, blijft het creëren van gegevens ongelooflijk belangrijk als u werkt in of samenwerkt met bedrijven in deze sector. Dit geldt met name als u intern probeert te plannen voor infrastructuurimplementaties op meerdere locaties of als u zich probeert voor te bereiden op wat er gaat gebeuren met strategische partnerschappen of andere initiatieven.

Dieper inzicht in datacreatie, groei en beweging
In de Data Gravity Index DGx™ 1.5 wordt de pagina Continuous Data Creation Lifecycle bijgewerkt met nieuwe verwerkings- en aggregatie-/uitwisselingsgegevens.

De Data Gravity Index 1.0 sprak over het feit dat er een enorme hoeveelheid gegevensgroei plaatsvindt, en dat deze ook in een ongelooflijk tempo toeneemt.

Ondernemingen moeten beginnen met het nemen van beslissingen over:

  • Welke gegevens gaan ze opslaan?
  • Waar slaan ze het op?
  • Waar kunnen de gegevens het beste worden verwerkt?
  • Brengt u de verwerking naar de gegevens?
  • Brengt u de gegevens mee naar de verwerking?

Het tempo waarmee gegevens groeien is veel hoger dan de snelheid waarmee opslag kan worden ingezet. Mensen hebben meer interactie met systemen - of het nu is vanwege de pandemie waarbij we allemaal virtueel vanuit huis werken of vanwege de nieuwste innovaties met alledaagse technologie, zoals smartphones.

Dit leidt er allemaal toe dat we meer interactie hebben, en die interacties genereren meer gegevens.

Bedrijven analyseren die gegevens vervolgens en dat levert nog meer gegevens op.

Dus elke keer dat de gegevens worden aangeraakt, creëert het meer gegevens.

Die vicieuze cirkel laat het vliegwiel van gegevenscreatie alleen maar sneller en sneller bewegen.

Hoe verwerk je de gegevens? Traditioneel slepen we de gegevens naar waar de verwerking is, en dat werkt niet als de gegevens exponentieel groeien. Er is een gebrek aan netwerkcapaciteit om het over een lange afstand te verplaatsen of te verwerken en alles op te slaan.

Het denken achter benaderingen en architecturen moet veranderen.

Nieuwe wereldwijde voorspellingen
Door onze wereldwijde voetafdruk van datacenter met meerdere huurders, hebben we een uniek uitkijkpunt in het begrijpen van de effecten van Data Gravity Intensity op wereldwijde schaal. De Data Gravity Index DGx™ 1.5 bevat nieuwe prognoses, waaronder:

  • Een metroprognosekaart uitgebreid tot 53 metro's (met nieuwe CAGR-toelichtingen)
  • Voorspellingsupdates voor Enterprise Data Processing en Enterprise Data Storage
  • Een nieuwe CAGR-voorspelling voor de wereldwijde industrie 2020-2024
  • Wereldwijde industrieprognoses voor zeven strategische industrieën die waarschijnlijk als eerste zullen moeten omgaan met datazwaartekracht

Wat deze trends voor jou betekenen
Als je niet in beweging bent, sta je stil, en dat betekent dat je waarschijnlijk achterop raakt. Dat is gewoon een feit van het leven. In de technologische ruimte zijn de dingen aan het evolueren en groeien, sneller en sneller. Wil een onderneming aan de top blijven en concurrerend blijven, dan moet ze in hetzelfde tempo of zelfs sneller evolueren.

Hier zijn een paar vragen die je jezelf moet stellen:

  • Waar heb je mee te maken (data-gewijs)?
  • Waar zijn uw centra van datazwaartekracht?
  • Welke locaties worden beïnvloed en hoe worden ze beïnvloed?
  • Waar zijn jullie partners gevestigd?
  • Waar zijn uw klanten?

De laatste is een goed voorbeeld van de noodzaak om de situatie te begrijpen. U denkt misschien dat uw klanten zich op één plek bevinden, maar ze kunnen zich in werkelijkheid op veel plaatsen bevinden. Hoe bedien je ze allemaal goed en zorg je voor een geweldige klantervaring?

U moet dit volledig begrijpen en in kaart brengen hoe u goede, goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Hoe eerder hoe beter.

Het rapport bewijst de noodzaak van snelle verandering
Naarmate de datacreatie blijft groeien en de datazwaartekracht blijft toenemen, zullen de cijfers, prognoses en impact ook groeien en evolueren. We zijn al bij de release van 1.5 en volgend jaar komt 2.0 uit.

Dingen zullen elke keer evolueren, of het nu gaat om verbeteringen aan het model of meer gegevenssegmentatie. Het maakt deel uit van onze toewijding om inzichten voortdurend te verbeteren en bedrijf in staat te stellen betere beslissingen te nemen.

Dus elke keer dat er een nieuwe versie van de Data Gravity Index is, zal er een uniek waardevol inzicht zijn voor ondernemingen, serviceproviders, IT-professionals en besluitvormers. Als u geïnteresseerd bent, kunt u inzoomen op die interesse, er elke keer meer uit halen en hopelijk betere beslissingen nemen voor uw onderneming die resulteren in minder risico, lagere kosten en omzetgroei door grenzeloze, veilige data-analyseprestaties.

Tags