search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Verbonden gemeenschappen en het belang van netwerken

In de hyperverbonden digitale wereld van vandaag kan het belang van netwerkconnectiviteit niet genoeg worden benadrukt. Moderne ondernemingen hebben een krachtige en betrouwbare netwerkinfrastructuur nodig om de gevolgen van verloren productiviteit, winstgevendheid en reputatie te vermijden. Maar in het tijdperk waarin digitale transformatie verplicht is geworden, valt de moderne onderneming uiteen - en dit vormt een unieke uitdaging op het gebied van connectiviteit.
Connectiviteit vandaag

Waar ooit servers en opslag zich in het datacenter van de onderneming bevonden, worden dergelijke bronnen nu in lijn met een hybride IT-strategie naar de cloud gedistribueerd. CRM-platforms zoals Salesforce en productiviteitstools zoals Office 365 worden geleverd als Software-as-a-Service (SaaS)-applicaties, en zelfs gesprekken tussen klanten en leveranciers vinden plaats in cyberspace.

Deze zogenaamde 'race naar de cloud' heeft talloze voordelen opgeleverd voor grote organisaties, maar heeft ook een behoorlijke druk op het netwerk gelegd. Nu neemt het enorme aantal services dat moet worden aangesloten toe, en hoewel internet vaak wordt gebruikt om de diverse punten met elkaar te verbinden, creëert dit een gebrek aan controle voor bedrijven.

Het verhaal van internetconnectiviteit

We wankelen al een tijdje op de rand van dit raadsel en bedrijven hebben een reeks tactieken gebruikt om de afhankelijkheid van internet tegen te gaan. MPLS dat in combinatie met SD-WAN wordt gebruikt, is uitgegroeid tot de populaire voorkeursarchitectuur, vooral in ondernemingen, maar zelfs deze benadering heeft zijn problemen.

Van oudsher zorgden MPLS-lijnen voor de veilige, private connectiviteit voor bedrijfskritische informatie, terwijl SD-WAN de gegevensoverdracht optimaliseerde. MPLS is echter duur als het gaat om grote hoeveelheden gegevensoverdracht in een onderneming en SD-WAN stuurt vaak meer verkeer over het internet om de druk op MPLS te verminderen, wat alleen maar het oorspronkelijke probleem van een gebrek aan netwerkcontrole verergert. zoals de bekende problemen met latentie en verloren pakketten.

Nu is er echter een oplossing die het internetelement helemaal elimineert: intra-datacenternetwerken.

De opkomst van verbonden gemeenschappen

Netwerken binnen datacenters is een benadering van netwerkconnectiviteit waarbij verbindingen in het datacenter worden opgebouwd in plaats van via internet.

Door gebruik te maken van colocatie implementeren ondernemingen hun eigen infrastructuur in een multitenant datacenter (MTDC) dat ook on-ramps naar clouds en serviceproviders host. Van hieruit kan de onderneming rechtstreeks gebruikmaken van de diensten die ze nodig hebben, of het nu gaat om leveranciers van marktgegevens, softwareleveranciers of gespecialiseerde connectiviteitsproviders, in plaats van te vertrouwen op internetconnectiviteit.

Het resultaat is een verbonden gemeenschap , een gemeenschap waar ondernemingen toegang hebben tot een breed scala aan platform- en serviceproviders, waaronder connectiviteitsproviders, cloudservices, IT-services, financiële services, IT-beveiliging, digitale media en internetuitwisselingen en profiteren van hoge snelheid, lage latency-connectiviteit met behoud van toegang tot hun eigen infrastructuur.

Deze aanpak heeft een aantal voordelen, waaronder:

Betrouwbaarheid

Een veel stabielere verbinding en een enorme vermindering van pakketverlies in vergelijking met internetconnectiviteit.

Prestatie

Aanzienlijk verbeterde latentie in vergelijking met internetverbindingen, waardoor organisaties routinematig binnen 100 ms van belangrijke services worden gebracht.

Beveiliging

Verkeer hoeft het datacenter nooit te verlaten of zichzelf bloot te stellen aan internet, waardoor de overgrote meerderheid van de beveiligingsproblemen wordt verlicht.

Wendbaarheid

Connectiviteitsrelaties tussen cloudaanbieders en diensten kunnen snel worden opgezet.

Flexibiliteit

Missiekritieke workloads kunnen worden gemigreerd van legacy-architectuur naar de gecolloceerde edge om uitgaven te verschuiven naar OpEx voordat er een beslissing moet worden genomen.

Een nieuw hoofdstuk in netwerken

Terwijl ooit internetconnectiviteit bekend stond als de beste beschikbare netwerkoptie, ligt de lat tegenwoordig veel hoger. Intra-datacenternetwerken – mogelijk gemaakt door colocatie-experts zoals Interxion – is een benadering die de pijnpunten van internetconnectiviteit kan verlichten en vrijwel onmiddellijke toegang kan bieden tot een verbonden gemeenschap van partners, leveranciers en klanten die allemaal profiteren van best-in- klassebetrouwbaarheid als resultaat.

Hoewel elk bedrijf kan profiteren van de verbeterde beveiliging, prestaties en flexibiliteit die een verbonden gemeenschap kan bieden, kunnen organisaties die afhankelijk zijn van het leveren van real-time systemen, bedrijfskritische applicaties, consumentgerichte applicaties, IoT- of AI-oplossingen of gecentraliseerde analyses in een gedistribueerde infrastructuur – toegang tot betrouwbare connectiviteit met lage latentie kan het verschil zijn tussen marktleider en marktvolger.

Ontdek nieuwe IT-trends met Interxion

Als u meer wilt weten over de waarde van netwerken binnen datacenters en waarom connectiviteit bovenaan de peilingen staat voor wat bedrijven zouden zoeken in een cloud-enablement provider, lees dan ons nieuwste inzichtenrapport van 451 Research.

Tags