search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

In het H2 2022 Leaderboard van Cloudscene neemt Digital Realty de eerste plaats in Afrika in

Harm Joosse, VP Service Providers, Digital Realty

28 maart 2023

Afrika heeft het potentieel om de komende jaren de grootste kans te zijn voor investeringen in datacenters . Het is niet alleen het snelst groeiende continent in termen van bruto binnenlands product (bbp) en bevolking, het is ook een regio die een snelle digitale transformatie doormaakt.

De digitale transformatie die in de regio plaatsvindt, is echter niet helemaal zoals in de rest van de wereld. De Afrikaanse omgeving is divers en de economieën van de landen ontwikkelen zich in verschillende snelheden. Ook begint Afrika zijn reis naar digitale transformatie op een ander punt dan andere continenten. In plaats van helemaal opnieuw te beginnen, begint het met de tools en technologie van vandaag. Vergeet inhalen; Afrika heeft het potentieel om de rest van de wereld in te halen en we willen deze groei helpen mogelijk maken door te investeren in de onderliggende digitale infrastructuur van Afrika.

We hebben toegezegd om de komende tien jaar een half miljard dollar te investeren in de technologische infrastructuur van Afrika en hebben al een reeks acquisities en uitbreidingen doorgevoerd om onze pan-Afrikaanse expansiestrategie te versnellen. Deze omvatten de verwerving van een meerderheidsbelang in Teraco, de toonaangevende provider van carrier-neutrale datacenters en interconnectiediensten in Zuid-Afrika, in augustus vorig jaar, naast de overname van Medallion Communications in Nigeria en iColo in Kenia en Mozambique.

Op elk van deze locaties is het ons doel om onze campussen te ontwikkelen tot ontmoetingsplaatsen voor bedrijven, technologie en data om samen te komen, en uiteindelijk ons ​​ecosysteem van dynamisch verbonden datagemeenschappen over de hele wereld te versterken. Een goed voorbeeld hiervan is onze datacentercampus in Johannesburg , Zuid-Afrika, waar Microsoft ExpressRoute, AWS Direct Connect en Oracle FastConnect cloud onramps, NAPAfrica - de grootste Afrikaanse internetexchange (IX) - en honderden carriers en internetserviceproviders zijn ondergebracht (ISP's).

Als gevolg hiervan zijn we verheugd te zien dat Digital Realty de nummer één plek heeft ingenomen op Cloudscene's H2 2022 Leaderboard voor connectiviteit in Afrika; iets waar we enorm trots op zijn.

Cloudscene - de toonaangevende leverancier van marktinformatie en onafhankelijke wereldwijde marktplaats voor netwerk-, cloud- en colocatiediensten - publiceert tweejaarlijks zijn leaderboard, waarbij datacenteroperators worden gerangschikt op basis van verschillende criteria, waaronder de aanwezigheid van cloud-onramps, netwerkfabrics en carriers binnen faciliteiten. Voor het eerst heeft Afrika een eigen categorie op het scorebord gekregen, die de groeiende volwassenheid van het continent erkent.

Naast de nummer één plek in Afrika, heeft Digital Realty sterke posities behouden in andere regio's, van Noord-Amerika tot Europa, wat het voortdurende werk aantoont dat we doen om onze connectiviteitspropositie wereldwijd te versterken.

Ter illustratie: in december vorig jaar kondigde Oracle de implementatie aan van een Oracle Cloud Infrastructure (OCI) FastConnect point of presence in ons datacenter in Chicago, Illinois . De implementatie - die het totale aantal FastConnect-aanwezigheidspunten dat we wereldwijd hosten op negen brengt - biedt onze klanten de mogelijkheid om hybride workloads met lage latentie te coloceren en te verbinden met de nieuw gelanceerde Oracle Cloud US Central-regio. Als toonaangevende Oracle datacenterpartner op zes continenten bieden we OCI- en multi-cloudtoegang vanuit een groeiend aantal van onze sterk verbonden faciliteiten via ons wereldwijde datacenterplatform PlatformDIGITAL® , waardoor het voor onze klanten gemakkelijk en efficiënt wordt om veilige en performante cloud-connectiviteit.

Deze connectiviteit wordt mogelijk gemaakt door onze eigen verbindingsoplossing en orkestratieplatform ServiceFabric™ , nu beschikbaar op bijna 100 van onze locaties wereldwijd. Met ServiceFabric™ ondersteunen we onze klanten terwijl ze doorgaan met het adopteren van een hybride IT-architectuur, waardoor ze verbinding kunnen maken met iedereen, overal en op elk moment.

In 2023 richten we ons op het laten groeien van onze interconnectiviteitspropositie en het versterken van onze positie als de ontmoetingsplaats waar bedrijven en data samenkomen. Een plek waar bedrijven, partners en makers sneller en verder kunnen gaan, het onzichtbare kunnen uitvinden en over de hele wereld kunnen uitbreiden.

Tags