search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Cloud versus colocatie - alles wat u moet weten

Nu veel bedrijven onder druk staan ​​om digitale transformatie te stimuleren, zoeken IT-leiders naar cloud- en datacentercolocatieoplossingen om de efficiëntie van hun huidige infrastructuur te verhogen en tegelijkertijd een hoog serviceniveau te leveren.

Wat is cloudcomputing?

Cloud computing is een dienst die doorgaans wordt aangeboden door een aanbieder van een cloudplatform en die zijn eigen set tools en technologieën omvat. Deze zijn gebaseerd op externe servers die via internet via zelfbediening toegankelijk zijn. De aanbieder van het cloudplatform beheert de benodigde opslag, servers en netwerken. Bedrijven betalen eenvoudigweg om deze services te gebruiken wanneer en wanneer ze ze nodig hebben.

Voordelen van Cloud

Cloud computing heeft lagere instapkosten voor bedrijven die hun IT-middelen willen uitbreiden tot buiten de servers op hun eigen kantoor. Het selfservicemodel biedt flexibiliteit om de gebruikte compute op of af schaal , afhankelijk van de bedrijf . De toegankelijkheid van de cloud is een andere belangrijke factor in de groei van cloudhosting: 94% van de bedrijven maakt al gebruik van een cloudservice.

Nadelen van de cloud

Het gebruik van public cloud heeft voor bedrijven ook nadelen. Het gegevensvolume kan snel uitgroeien tot de cloud, waardoor de kosten kunnen stijgen en potentiële beveiligings- en nalevingsproblemen met gevoelige gegevens aan het licht kunnen komen. Om effectief te kunnen schaal moeten bedrijven niet alleen vertrouwen op cloudopslag, omdat dit een duur alternatief kan zijn voor hybride infrastructuur die zowel colocatie als cloud omvat. Overmatig gebruik van cloudbronnen door verschillende teams in een bedrijf kan leiden tot uitgebreide schaduw-IT, die moeilijk te beheren en efficiënt te consolideren is als men de digitale transformatie wil schaal.

Wat is colocatie?

Colocatie is een strategische stap in het tijdperk van digitale transformatie, waardoor bedrijven ruimte kunnen huren voor IT-infrastructuur in een datacenter. Colocatie is de weg voorwaarts voor bedrijven omdat het de fysieke locatie, koeling, stroom en beveiliging biedt, zodat u kunt overstappen naar een toekomstbestendige, flexibele IT-infrastructuur en uw wereldwijde voetafdruk kunt vergroten. Colocatiediensten omvatten ook de mogelijkheid van meerdere en hybride cloud , met directe toegang tot providers als Google, Amazon Web Services en Microsoft Azure. Er kunnen drie opties worden verkend.

  • Basis colocatie - het datacenter biedt de ruimte, flexibele uitbreidingsmogelijkheden, stroom, koeling en sterke beveiliging, en klanten voorzien en onderhouden hun eigen servers, racks, bekabeling en eventuele benodigde connectiviteit.
  • Infrastructuur colocatie plus netwerken/connectiviteit - het datacenter biedt de ruimte, stroom, koeling en beveiliging samen met een scala aan beheerde netwerk- en connectiviteitsoplossingen voor de eigen racks en servers van klanten.
  • Managed colocatie - het datacenter levert en onderhoudt de servers en andere hardware, evenals de datacenterinfrastructuur en connectiviteit, zodat klanten een basis hebben voor de besturingssystemen en toepassingen die hun bedrijven nodig hebben.

Voordelen van colocatie

Colocatie is een ideale oplossing voor bedrijven die een mix van hybride en multi-cloudopslag nodig hebben, evenals servers die gegevens lokaal opslaan om compliance-redenen. Bedrijven die de on-premise apparatuur in hun kantoren zijn ontgroeid, beschikken vaak niet over de financiële middelen om hun eigen datacenter te bouwen. Daarom werkt colocatie zo goed.

De colocatie van Digital Realty zijn onder meer toegang tot een datacenter in het hart van Amsterdam, dicht bij kantoren in de stad. De speciaal gebouwde datacenters van Digital Realty beschikken over robuuste beveiligingsmaatregelen en een goede connectiviteit met meer dan 70 providers. Met de Cross Connect diensten van Digital Realty kunt u financiële markten, andere bedrijven, partners en klanten allemaal binnen het datacenter verbinden voor gegevensoverdracht met lage latency, FS-handelsplatforms en connectiviteit met cloudserviceproviders

Nadelen van colocatie

Colocatie vereist dat bedrijven hun eigen servers en opslag binnen de colocatie leveren, wat meer zou kunnen kosten dan het gebruik van public cloud , maar het resulteert in een veel veiligere infrastructuur. Bedrijven hebben de volledige eigendom en controle over hun apparatuur in colocatie , maar ze moeten de locatie van colocatie zeer zorgvuldig overwegen. Als technici routinematig onderhoud aan servers moeten uitvoeren, kan een colocatie dat ver weg van uw hoofd van de operatie ligt een probleem zijn, wat tijd en geld kost.

Verschillen tussen colocatie en cloud

Colocatie en cloud sluiten elkaar niet uit voor bedrijven. Veel bedrijven gebruiken beide of een combinatie ervan met andere IT-infrastructuuroplossingen. Het belangrijkste verschil tussen cloud en colocatie is de manier waarop gegevens worden beheerd en opgeslagen. In de cloud zijn de servers eigendom van de cloudprovider en worden de gegevens virtueel beheerd. Bij colocatie zijn de servers geen eigendom van de colocatie , maar van het bedrijf dat de ruimte huurt.

Overeenkomsten tussen colocatie en cloud

Cloud en colocatie bieden beide kostenbesparingen voor bedrijven (vergeleken met eigen Datacenters op locatie) waarbij cloud providers virtueel gedeelde openbare bronnen aanbieden. Colocatie is gedeelde ruimte binnen een datacenter, maar de bronnen in racks en kooien worden niet gedeeld, maar worden toegewezen aan het bedrijf dat ze bezit. Gedeelde bronnen in een colocatie zijn onder meer:

  • Koelsystemen en redundanties
  • Energiesystemen en redundanties
  • Beveiligingssystemen

Welke is het beste voor jou?

Colocatie en cloud bieden bedrijven beide verschillende manieren om hun gegevens op te slaan en te beheren. Hoewel de cloud populair is, zijn er ook nadelen die betekenen dat bedrijven op zoek zijn naar alternatieve manieren om de veilige cloud op te nemen in hun hybride IT-infrastructuur. Met colocatie kunnen bedrijf gegevens veilig en lokaal opslaan en profiteren van directe verbindingsroutes naar cloud providers zoals Google, Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Als gemak uw belangrijkste prioriteit is, is het hebben van een colocatie in het hart van de stad een ideale optie voor bedrijven in Nederland. Dankzij de nabijheid van uw kantoren kan uw bedrijf profiteren van praktische, lokale connectiviteit met handelsmarkten en leveranciers met onze verbonden gemeenschap van klanten die al bij ons samenwerken. Met Digital Realty kunt u profiteren van het beste van zowel cloud als colocatie met onze veilige, speciaal gebouwde Datacenters in Amsterdam, met de capaciteit voor directe en hybride verbindingen met grote cloud providers.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

*Deze inhoud is oorspronkelijk gepubliceerd door Interxion: A Digital Realty Company.

Tags