search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

De 10-jarige reis van een uitvinder die de explosie van de groei van bedrijfsgegevens kwantificeert

Dave McCrory, VP Groei
28 september 2020

In 2010, als onderdeel van Dell DCS, werd het me duidelijk dat het creëren en verzamelen van gegevens een trend was die het onderzoeken waard was. Naarmate het onderzoek vorderde, leidden nieuwe curiositeiten tot een grotere vraag:

Wat gebeurt er wanneer de bronnen die gegevens creëren en de gegevensverzamelingen beginnen te groeien en op elkaar inwerken?

Het antwoord begint met het bekijken van gegevens als een planeet of een object met voldoende massa. Naarmate data massa opbouwt, zal het waarschijnlijk aanvullende diensten en applicaties aantrekken. Dit is hetzelfde effect dat de zwaartekracht heeft op objecten rond een planeet.

Gegevenszwaartekracht (zelfstandig naamwoord) * gegevenszwaartekracht - Het effect dat grote datasets of zeer actieve applicaties/services naar andere grote datasets of zeer actieve applicaties/services trekt, net zoals zwaartekracht planeten of sterren aantrekt.

Slimme bedrijven zouden proberen het effect van datagroei en aantrekkingskracht in de cloud te benutten. De meeste grote bedrijven realiseren zich echter niet ten volle hoe snel hun gegevens groeien.

Ze herkenden ook niet hoeveel dingen activiteit voor het maken van gegevens genereren, zoals:

  • Sensoren
  • Systemen
  • Medewerkers
  • Klanten
  • De applicaties/services die ermee communiceren

Al deze elementen moeten zo snel, efficiënt en veilig mogelijk werken. Om dit te doen, moet u dicht bij bronnen voor gegevenscreatie, -verwerking, -aggregatie en -uitwisseling en -verrijking zijn. Ondernemingen kunnen geen optimale resultaten verwachten van grote datavolumes in langzame netwerken die zich ver weg bevinden.

Als u werkt met grote hoeveelheden gegevens en/of hoge niveaus van verwerkingsactiviteit, dan moeten de andere elementen van het systeem daar dichter bij worden gebracht.

Wat is het versterken van gegevenszwaartekracht?

Software eet de wereld niet meer op; data vreten de wereld op, en dat zal in de nabije toekomst zo blijven. Concreet zijn er vijf macrotrends die datazwaartekracht versterken, waaronder:

Beheer van bedrijfsgegevens
  • De onderneming is hard op weg om 's werelds datasteward te worden
  • Tegen 2025 zal 80% van de data wereldwijd in ondernemingen aanwezig zijn
  • Vergroot de hoeveelheid gegevens die moet worden geaggregeerd en opgeslagen 1
Fusies & Overnames
  • Globalisering stimuleert fusies en overnames van bedrijven om schaal te bereiken
  • De fusie- en overnamevolumes zullen naar verwachting in 2021 terugkeren naar het niveau van vóór Covid
  • Verhoogt het aantal gegevensbronnen dat deelneemt aan gegevensuitwisseling 2
Digitaal ondersteunde interacties
  • Toenemende digitalisering van bedrijfsworkflows
  • Digitaal ondersteunde interacties zijn 2x zo belangrijk als fysieke interacties
  • Verhoogt de uitwisseling van bedrijfsgegevens wereldwijd 3
Gegevens lokalisatie
  • Uitbreiding van wettelijk en regelgevend beleid dat lokale gegevensopslag vereist
  • Tegen 2022 zal 87% van de IT-leiders lokale kopieën van klant- en transactiegegevens bewaren voor naleving
  • Verhoogt het aantal bedrijfslocaties van gegevensaggregatie 4
Cyber-fysiek
  • Integratie van fysieke en digitale beveiligingssystemen om de cyberbeveiliging van ondernemingen te verbeteren
  • Tegen 2023 zal 70% van de beveiligingsproducten IT-OT-IOT-systemen integreren
  • Verhoogt soorten en volumes van gegevenscreatie en -uitwisseling 5

Deze factoren vormen de perfecte storm voor deze explosie van gegevens. Datazwaartekracht belemmert de prestaties van de bedrijfsworkflow, roept beveiligingsproblemen op en verhoogt de kosten, allemaal gecompliceerd door wettelijke vereisten en andere kunstmatige beperkingen. Met datazwaartekracht kruisen de wetten van de fysica en IT elkaar om een ​​proxy te bieden voor een nieuw tijdperk van bedrijfsarchitecturen die ondernemingen zullen moeten adopteren en serviceproviders zullen moeten ondersteunen.

De afgelopen jaren heb ik voortdurend een formule en methodologie voor gegevenszwaartekracht onderzocht, getest en aangepast die de intensiteit van gegevenszwaartekracht zouden helpen verklaren. Toen ik eenmaal de basis van de formule (massa maal activiteit) herkende, wist ik dat ik eindelijk dingen kon gaan kwantificeren die ik vóór dit besef niet kon.

Waarom Digital Realty

Onlangs ben ik als data-architectuur- en strategieconsultant begonnen met werken met Digital Realty als klant. Ik realiseerde me al snel dat we dezelfde toekomstvisie deelden - een toekomst waarin datazwaartekracht alle hybride IT-infrastructuur beïnvloedt.

Eerder dit jaar ben ik fulltime bij het team gekomen om deze visie verder uit te werken. Het was een cruciale stap in mijn 10-jarige reis van intensief onderzoek naar de verzameling, groei en activiteit van particuliere gegevensuitwisseling.

Ik kwam bij het team van Digital Realty vanwege hun vooruitstrevende kijk op de digitale economie. Dit omvat ook de vooruitziende blik om wereldwijd datacenterfaciliteiten met meerdere huurders te bouwen om een ​​veilige, neutrale ontmoetingsplaats te bieden voor ondernemingen en serviceproviders om hun infrastructuur dicht bij elkaar te hosten, maar toch gescheiden van elkaar. Als de grootste wereldwijde aanbieder van multi-tenant datacentercapaciteit1 hebben ze een uniek standpunt over hoe de technologische infrastructuur wordt gebouwd, geïmplementeerd en beheerd. En dus kozen we er samen voor om een ​​actieve rol te spelen bij het begrijpen van de effecten van Data Gravity Intensity en de implicaties voor nieuwe bedrijfsarchitectuur aangedreven door digitale transformatie.

Onthulling van de datazwaartekrachtindex DGx™ 1.0

Sinds ik bij Digital Realty kwam, heb ik gewerkt aan wat tot vandaag een geheim project was genaamd The Data Gravity Index DGx™ 1.0. Dit bedoel ik met een kritische stap. Nu heeft Data Gravity een methodologie, een formule waarop patent is aangevraagd en een ontcijferbaar patroon. Het is de eerste keer dat datazwaartekracht is gemeten en gekwantificeerd voor de Global 2000 Enterprises.

Wat biedt de Data Gravity Index DGx?
  1. De Data Gravity Index DGx geeft inzicht in hoe snel data de komende vijf jaar zullen groeien en consumeren en wat dit allemaal betekent voor de Forbes Global 2000
  2. Het biedt een datazwaartekrachtscore in 21 metropolen wereldwijd om ondernemingen te helpen de implicaties te begrijpen van het creëren, aggregeren en privé uitwisselen van bedrijfsgegevens

Om effectief de eerste meting en kwantificering van datazwaartekracht voor de Global 2000 Enterprises te bieden, hebben we 12 maanden besteed aan het verzamelen van onderzoek uit meerdere gezaghebbende bronnen. Daarnaast hebben we een uitgebreid oorzaak- en gevolgonderzoek uitgevoerd. Uiteindelijk konden we een formule ontwikkelen om de implicaties van de explosieve groei van bedrijfsgegevens te meten, te kwantificeren en te bepalen.

Het berekenen van gegevenszwaartekracht vereist een methodologie die gegevensmassa, gegevensactiviteit, bandbreedte en latentie omvat. De Data Gravity Index DGx™ implementeert een formule waarop patent is aangevraagd en die de continue aanmaak van gegevens in 21 metropolen wereldwijd kwantificeert en voorspelt.

Berekend in gigabytes aan gegevens per seconde, biedt de score een relatieve proxy voor het meten van gegevenscreatie, -aggregatie en -verwerking. Het beschouwt verschillende kenmerken van G2000 Enterprises, waaronder:

  • Firmografische gegevens (branchesegment, aantal werknemers, omzet, locatie en rechtspersoon)
  • Technografische gegevens (IT-uitgaven, voorkeursleveranciers, distributie van netwerkverkeer, Network PoP's, Data Center PoP's en Cloud PoP's)
  • Branchebenchmarks (datacreatie/overdrachtsnelheden, latentie per toegangsmethode, gebruikerstype, locatie, applicatietype, groeipercentages, cloudgebruik, netwerkdiensten, gedistribueerde diensten, datatechnologieën, eindpunten, gebruikersapparaten en use cases van applicaties)

Wat moeten ondernemingen doen aan datazwaartekracht?

Data Gravity dwingt een nieuwe datacentrische architectuur af die de verkeersstroom omkeert om gebruikers, netwerken en clouds naar privé gehoste bedrijfsgegevens te brengen. Met deze nieuwe architectuur worden datazwaartekrachtbarrières weggenomen en worden nieuwe mogelijkheden ontgrendeld.

Voor de Global 2000 Enterprises betekent Data Gravity dat het Multi-Tenant Datacenter naar een geheel nieuw niveau moet worden getild. Het moet een veilige, neutrale ontmoetingsplaats zijn om privé-hosting van gegevens te organiseren die onderling verbonden zijn met openbare diensten, gebruikers, partners, werknemers en dergelijke, wereldwijd.

Wat moeten serviceproviders doen aan gegevenszwaartekracht?

Geen enkele branche is immuun voor de verstoringen en barrières die worden gecreëerd door datazwaartekracht. Als je bijvoorbeeld nadenkt over de gevolgen van beveiligings- en latentieproblemen voor de gezondheidszorg en de financiële sector, is het niet moeilijk je voor te stellen hoeveel schade dit veroorzaakt.

Ons initiatief om datazwaartekracht aan te pakken, stelt ons in staat om serviceproviders in een geschikte positie te plaatsen om concurrentievoordelen te behalen. De sleutel is het positioneren van hun capaciteiten naast bedrijfsgegevens op punten van zakelijke aanwezigheid. Door samen te werken met een multi-tenant datacenterprovider, kunnen ze de directe verbindingen verkrijgen die hun capaciteiten naar de gegevens brengen.

Wat biedt de toekomst voor datazwaartekracht en Digital Realty?

Hoewel het verheugend is om het niveau van begrip van datazwaartekracht te bereiken en het toe te passen om wereldwijde ondernemingen en serviceproviders te helpen, ben ik verheugd om met het team van Digital Realty samen te werken om onze inzichten en initiatieven in deze doorbraak voortdurend te verbeteren.

De Data Gravity Index DGx 1.0 zal net als software worden geüpdatet, in kleine en grote releases: 1.X-releases zijn grote releases en X.1-releases zijn kleine releases. Er zal nog veel meer komen naarmate de dingen zich blijven ontvouwen in de datazwaartekrachtruimte. Met de Data Gravity Index DGx kunnen we een basis bieden voor ondernemingen om strategieën te ontwikkelen, te bouwen en te plannen voor een snel en steeds veranderend zakelijk landschap, waar gegevens de levensader van het bedrijfsleven zijn. Ik nodig u uit om dit inaugurele rapport te downloaden, met uw hoofd in de megatrend te duiken en ons te laten weten wat u ervan vindt.

VOEG GRAFIEK IN

1. IDC #US44413318, Data Age 2025, De digitalisering van de wereld van rand tot kern, november 2018
2. Goldman Sachs, BRIEFINGS Nieuwsbrief 16 juni 2020
3. McKinsey, Pulse-enquête voor B2B-beslissers, april 2020
4. 451 Research, Infrastructure Imperative – IT Leader Survey, november 2019
5. Gartner, Analyse van opkomende technologie - Cyber-fysieke beveiliging. ID: G00726994
6. 451 Onderzoek, Marktprognose, Leased Datacenter Global Providers, 2020.
Capaciteit gemeten in termen van zowel het aantal datacenters als operationele vierkante meters.

Tags