search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

3 belangrijke trends voor serviceproviders om in de gaten te houden

Jelle Frank van der Zwet
7 mei 2019

Naarmate bedrijven meer richting cloudgebaseerde IT gaan, wordt de noodzaak om nieuwe hybride IT- omgevingen en netwerkstructuren te optimaliseren en toekomstbestendig te maken steeds belangrijker. Maar om de juiste strategie naar voren te brengen en aan nieuwe behoeften te voldoen, moeten serviceproviders de onderliggende trends begrijpen.

IT speelt nu een centrale rol in min of meer alles wat we doen en vooral de laatste 10 jaar hebben onze IT-afhankelijkheid omhooggeschoten. Dit wordt duidelijk geïllustreerd op de beurzen, waar de industrie of handelsgerelateerde bedrijven uit het verleden zijn onttroond door techreuzen Google, Microsoft en Amazon. Voor de generatie die vandaag opgroeit, zal 'altijd verbonden' een manier van leven zijn: het verschil tussen hun verwachtingen en die van de eerste IT-generatie is enorm als we het vergelijken met de digitale, hypergeconnecteerde economie waarin we nu leven.

VOEG GRAFIEK IN

Met deze veranderingen in de manier waarop we leven, werken en met elkaar verbonden zijn, is de traditionele kijk op hoe IT wordt geproduceerd en geconsumeerd minder geschikt. Om ervoor te zorgen dat IT vandaag waardevol is voor gebruikers, zijn communicatie en interactiviteit belangrijke overwegingen. Voor serviceproviders zal dit een grote invloed hebben op de manier waarop services aan klanten worden geleverd, waarbij het optimaliseren van IT om de klantervaring te verbeteren en de efficiëntie te verhogen zich manifesteert als sterke drijfveren voor digitale transformatie .

De bedrijven die het beste zullen slagen in deze nieuwe omgeving, zijn de bedrijven die hun focus kunnen verleggen van producten naar het helpen van hun klanten bij het orkestreren van de relaties, platforms en complexe netwerken die de hyperverbonden IT-omgevingen van vandaag bouwen.

Hier vatten we enkele markttrends voor IT-dienstverleners samen.

1. Een focus op interconnectiviteit

Van oudsher werken IT-gerichte serviceproviders meestal samen met infrastructuur- en systeemintegratoren, met de nadruk op servers en werkplekken en niet primair op communicatie. In de huidige digitale omgeving is de focus verschoven naar het verbinden met cloudproviders en interactie met andere partijen en systemen, waarbij interconnectiviteit centraal staat in alle digitale communicatie. Om deze reden zien we de opkomst van steeds meer service- en outsourcingproviders, die het potentieel van deze ontwikkeling beseffen en op de trein springen.

Naast de focus op interconnectiviteit gaat de ontwikkeling van verschillende cloudgebaseerde tools sneller. Naarmate meer bedrijven cloudstrategieën nastreven en het aantal cloudleveranciers toeneemt, ontstaan ​​er meer hybride omgevingen. Een mix van private en public clouds, Datacenters en verschillende SaaS-oplossingen die allemaal met elkaar communiceren is niet ongewoon.

Al deze zaken zorgen voor een grotere vraag naar snelle en veilige verbindingen. In deze nieuwe complexe IT-omgeving wordt het een uitdaging voor providers om te zorgen voor een optimale communicatie en gegevensoverdracht tussen de verschillende platformen van hun klanten.

2. Multi-cloud beveiligingsuitdagingen

Bedrijven kiezen tegenwoordig steeds vaker voor multi-cloudstrategieën, waarbij 59% twee tot zes verschillende clouds gebruikt. Dit creëert volledig nieuwe beveiligingsvereisten met de noodzaak om doorlopende beveiliging op hoog niveau te handhaven voor alle applicaties die in het bedrijf worden gebruikt, en om zich te verdedigen tegen potentiële bedreigingen, indringers en aanvallen over een veel breder aanvalsoppervlak.

VOEG GRAFIEK IN

De meest gebruikelijke opstelling is dat een bedrijf één grote cloudleverancier gebruikt om zijn grootste applicaties samen te voegen, met een aantal aanvullende cloudservices op andere platforms. Maar het beveiligingsbeeld hiervoor is complex en we kunnen alleen maar aannemen dat we vandaag pas het begin hebben gezien van de ontwikkeling van multicloud- en hybride structuren.

Een reden voor toegenomen beveiligingsuitdagingen is dat bedrijven meestal nog steeds beslissingen nemen op basis van één applicatie tegelijk en dit bepaalt waar of in welke cloud deze wordt geplaatst. Voor serviceproviders en systeemintegrators opent dit nieuwe mogelijkheden om klanten te helpen bij het orkestreren en optimaliseren van complexere IT-omgevingen.

Een manier waarop providers hun klanten kunnen helpen betere beveiliging voor hun multi-cloudomgevingen te creëren, is door beveiligingssleutels buiten de cloud te bouwen met behulp van gegevenssynchronisatie. Dit is een gevestigde oplossing die al wordt gebruikt in colocatie om een ​​goed beveiligingsniveau te garanderen. De verwachting is dat de vraag naar dit soort diensten zal toenemen, waardoor een nieuw beveiligingsaanbod voor dienstverleners ontstaat.

3. Een evoluerend leveringsmodel

Een derde opkomende trend is een grotere vraag naar externe digitale Datacenters of 'colocatie'. Dit wordt veroorzaakt door de toegenomen complexiteit van de dienstverlening, zelf veroorzaakt door de behoefte aan snelle en soepele digitale transformatie, die flexibiliteit en schaalbaarheid vereist, en de toenemende vraag van klanten naar pakketdiensten.

Deze toegenomen complexiteit dwingt serviceproviders om hun aanbod en leveringsmodellen te ontwikkelen, maar dit kan voordelig zijn: door samenwerking en de juiste mix van IT-tools, platforms en relaties op de juiste plaats kunnen ze intelligenter en kosteneffectiever werken.

De industrie als geheel ziet een toenemende vraag naar interconnectie met andere leveranciers en platformen, en deze manier van denken sijpelt ook door in de keuze van een klant voor een datacenter. Tegenwoordig is alleen opereren geen recept voor succes. In plaats daarvan gaat het om het vinden van slimmere, snellere en efficiëntere manieren om te leveren door samen met anderen te verkopen in plaats van alleen via hen. Dit betekent dat leveranciers die in hetzelfde datacenter zijn gehuisvest, steeds belangrijker worden, aangezien het datacenter zelf een centrale arena en brandpunt wordt voor samenwerking in een veilige en neutrale omgeving.

Ontdek nieuwe IT-trends met Interxion
Wilt u meer weten over hoe markttrends het landschap voor dienstverleners veranderen? Download onze whitepaper 'Trends for European Managed Service Providers', of neem contact met ons op om verder te praten.

Tags