Datacenters in Zuid-Amerika

De vraag naar IT-oplossingen blijft toenemen en de wereldwijde aandacht voor nieuwe oplossingen is verschoven naar Zuid-Amerika. In de afgelopen twee decennia heeft de Braziliaanse economie zich gestaag ontwikkeld. Het land werd aantrekkelijk voor grote investeringen in de infrastructuur en het land heeft toekomstperspectief gekregen. Mede dankzij onderzeese kabels naar zowel de VS als Afrika, gebruikt meer dan 59% van de Brazilianen internet. Bovendien blijft de vraag naar connectiviteit groeien nu Brazilië plannen heeft om het 5G-tijdperk te betreken in 2020. Met economische hubs als São Paulo, Rio de Janeiro en Fortaleza, is het duidelijk waarom belangrijke spelers Zuid-Amerika zien als nieuwe krachtige partij op het gebied van technologie.

São Paulo

São Paulo wordt soms aangeduid als de 'Braziliaanse Silicon Valley'. Door het diverse zakelijke ecosysteem, is de stad een bekend knooppunt voor technologische topkwaliteit en startups geworden. Als de grootste stad van Brazilië en van het westelijk en zuidelijk halfrond, is het geen verrassing dat São Paulo ook het grootste financiële en zakelijke centrum in Zuid-Amerika is.

Rio de Janiero

Rio de Janeiro is de op één na grootste economie van Brazilië en het meest bekend door de olie en gasindustrie, de farmaceutische industrie en telecommunicatie. Ook in technologisch opzicht blijft de stad groeien, zelfs met betrekking tot het carnaval in Rio. Gelegen aan de kust en omringd door bezienswaardigheden als Christus de Verlosser op de Corcovado-berg, zou het geen verrassing moeten zijn dat de toeristische sector van de stad de grootste in Brazilië is.

Fortaleza

Fortaleza, een van de grootste steden van Brazilië, heeft een levendige geschiedenis, cultuur en economie. Gelegen in Noordoost-Brazilië, is de stad de toegangspoort tot Zuid-Amerika vanaf het oosten van de Verenigde Staten en Europa. Door de sleutelrol als havenstad, is Fortaleza een belangrijk industrieel en commercieel centrum van Brazilië geworden.

Op de hoogte blijven

Log in op het klantenportal
Wilt u contact opnemen?

Neem contact met ons op