Datacenters en colocatie in Europa

De opkomende kracht in techniek

Europa heeft zich op de kaart gezet met bloeiende technische hubs in een aantal grote steden, volgens het nieuwe rapport 'Tech Hubs in Europe'. Anders dan Silicon Valley begint Europa nu pas voluit te presteren wat betreft technologie. Europa's markt voor datacenter en techniek is verdeeld in verschillende grote technische hubs, waaronder:

Dublin

Dublin is een erkend centrum van technische uitmuntendheid waar de enorme vlucht die datacenters namen zich naar verwachting zal voortzetten, volgens het Dublin Convention Bureau. Over het algemeen vinden bedrijven Ierland aantrekkelijk vanwege de hoge rang van het land wat betreft de 5 belangrijkste factoren voor het succesvol hosten van digitale middelen: beleid, mensen, worteling, leidingen en stroom. Het scoorde 32 op 36 in een beoordeling door 451 Research.

Amsterdam

Als snelst groeiende datacentermarkt in Europa wordt de metropoolregio Amsterdam beschouwd als de Digitale poort naar Europa met een groeigemiddelde van 15% per jaar gedurende de afgelopen 5 jaar, volgens een rapport van Pb7 Research. De metropool Amsterdam biedt meerdere voordelen, waaronder een van de grootste internetuitwisselingen ter wereld, uitstekende connectiviteit, lage energiekosten, een stabiel energienetwerk en een infrastructuur van wereldklasse voor internationale bedrijven.

Frankfurt

De grote internet-bandbreedtecapaciteit, de lage inflatie en het stabiele politieke systeem van Duitsland maken dit land een aantrekkelijke locatie voor datacenters. Met meer dan 2,5 terabytes per seconde tijdens piekuren, wordt het financiële centrum van het land, Frankfurt, beschouwd als het belangrijkste gegevensknooppunt in Duitsland met het grootste aantal datacenters. Als geheel stond Duitsland op plaats 4 in de BSA Global Cloud Computing Scorecard 2013, dat de bereidheid van landen meet om de groei van cloudcomputing te ondersteunen.

Londen

Londen wordt vaak de technische hoofdstad van Europa genoemd en is niet alleen een van 's werelds grootste datacentermarkten, maar ook een bloeiend centrum voor softwareontwikkeling en duikt al in de versnelling van het IoT. Omdat de stad een belangrijk knooppunt is voor big data wordt Londen gezien als een wereldwijd machtsmiddel in de digitale economie en een vijfde van de Britse technologiebedrijven heeft nu hun hoofdvestiging in de Londense binnenstad, volgens Stirling Ackroyd.

Op de hoogte blijven