search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Hoe klinkt internet?

John Huntington
30 mei 2014

Gebruik je je smartphone wel eens om een ​​app te downloaden? Een video kijken? Of bent u als bedrijfseigenaar ondergebracht in een datacenter zoals dat van ons bij Digital Realty? Gebruikte de cloud om gegevens te huisvesten? In elk van deze gevallen heb je internet - en de immense kracht erachter - in je voordeel gebruikt. Maar hoe klinkt internet eigenlijk?

Zoals The Atlantic in een recent artikel opmerkte, heeft een geluidskunstenaar, Matt Parker, zijn weg gezocht in datacenters in het VK om erachter te komen. Parker, die werkt aan een project over datacenters en cloud computing , bezocht onlangs Birmingham City University in het Verenigd Koninkrijk om een ​​paar opnames te maken en ons te informeren over hoe internet echt klinkt.

Je kunt een aantal opnames horen - een origineel en een 'geremixt' tot een compositie - op de Cities and Memory-blog. Beschrijvingen van hoe een datacenter, het hart van het internet, klinkt, variëren van het geluid van een ventilator in uw computer, vermenigvuldigd met duizenden keren, tot witte ruis en zoemende harde schijven. (Hetzelfde geldt voor de meeste van onze Digital Realty datacenters. Het blijkt dat de geluiden van datacenterhardware niet al te veel variëren, waar u ook bent.)

Hoe dan ook, het meest recente project van Parker is een interessante herinnering aan het feit dat “terwijl [onze] telefoons misschien stil in [onze] zakken zitten, ergens daarbuiten een enorme zwerm harde schijven en ventilatoren als een bezetene ronddraait; het beheer van onze digitale identiteiten.”

Dus de volgende keer dat u uw telefoon tevoorschijn haalt, toegang krijgt tot gegevens die zijn opgeslagen in een datacenter van Digital Realty , of de cloud gebruikt om een ​​bestand naar een vriend of collega te sturen, onthoud dan: achter al die transacties staan ​​datacenters, waarin de gegevens zijn ondergebracht die onze dagelijkse levens.

Tags