Damion Lackamp, Director, Network Products
August 24, 2017

Toen de eerste communicatielijnen over oceanen en verbindende continenten werden geopend, veranderde het bedrijf onherroepelijk. De overgang van lokale economieën naar een grotere, diverse wereldeconomie was begonnen. Naarmate deze verbindingen geavanceerder zijn geworden, hebben bedrijven meer mogelijkheden gehad om producten en diensten te vergelijken, met als gevolg meer mogelijkheden om hun aanbod te onderscheiden van de concurrentie.

In het huidige cloud computing-tijdperk hebben bedrijven krachtigere interconnectiemogelijkheden dan ooit tevoren. Naast het ongelooflijke nut van cloudopslag, zijn de voordelen van interconnectie voor hedendaagse bedrijven talloos. Lees verder om meer te weten te komen over de basisprincipes van interconnectie en de vele manieren waarop dit uw bedrijf ten goede kan komen

Wat is interconnectie?
Eenvoudig gezegd is interconnectie de mogelijkheid om spraak- en gegevensverkeer te verzenden en ontvangen via een privé- of openbare verbinding. Het is de meest effectieve manier voor allerlei soorten bedrijven om toegang te hebben tot belangrijke middelen die de bedrijfskritieke applicaties ondersteunen en het succes van de dagelijkse bedrijfsvoering maximaliseren.

Wat is het verschil met eenvoudige connectiviteit?
Interconnectie gaat verder dan eenvoudige connectiviteit in die zin dat het een veel-op-veel-connectievormt, in plaats van een-op-een. Het stelt bedrijven in staat om wereldwijd verbinding te maken met partners, klanten of werknemers om samen te werken of gegevens uit te wisselen, nieuwe inzichten te creëren en extra waarde toe te voegen aan deze partnerschappen. Cross-connects zijn de instrumenten die deze interconnecties mogelijk maken.

Wat is cross connect?
Een cross connect is een eenvoudige, directe en veilige verbinding tussen twee partijen in een datacenter. Het stelt bedrijven in staat om verbinding te maken met serviceproviders of andere partners zonder tussenkomst van een 'tussenpersoon'. Hoewel er verschillende soorten cross connects zijn, is dit over het algemeen de veiligste en meest efficiënte manier om verbinding te maken met services. Met Digital Realty is het gebruik van cross-connects sneller en eenvoudiger dan ooit dankzij ons MarketplacePORTAL.

Met behulp van de eenvoudige, klantgerichte MarketplacePORTAL-interface hebben klanten van Service Exchange ook toegang tot virtuele cross-connects (VXC). VXC is een directe Ethernet-verbinding die snelle privé-connectiviteit mogelijk maakt. VXC's zijn binnen enkele minuten ingericht, wat een snelle implementatie en omzet mogelijk maakt. Dit biedt een snelle, veilige en betaalbare manier om verbinding te maken met een groot aantal bedrijven en serviceproviders.

Wie gebruikt interconnectie, en waarvoor?
Klanten van Digital Realty hebben een breed scala aan toepassingen voor interconnectie. Cloudproviders en andere managed service-bedrijven implementeren virtuele cross-connects om hun diensten aan meerdere klanten aan te bieden die dezelfde faciliteit van Digital Realty gebruiken. Financiële instellingen gebruiken honderden cross-connects om te linken naar marktgegevens, uitwisselingen en instellingen over de hele wereld. De functies zijn divers, maar de resultaten zijn voorspelbaar. Van het verbinden van wereldwijd verspreide medewerkers tot het inzetten van bedrijfskritieke infrastructuur en applicaties, alles gebeurt binnen een betrouwbare en veilige omgeving.

Wilt u meer weten over interconnectie met Digital Realty? Ontdek hoe carrier-neutrale interconnectie de applicatieprestaties kan verbeteren of download hier onze Interconnection Brochure.

Naar boven
Neem contact met ons op