Fabienne Adam, directeur Cloud en connectiviteit
February 2, 2017

Als het einde van 2016 bijzonder hectisch voor u was, kan het zijn dat u de belangrijke aankondiging van Digital Realty hebt gemist. We hebben het over onze nieuwste service, Service Exchange. Service Exchange is een connectiviteit-as-a-service product dat ons in staat stelt IT-afdelingen de schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden die ze nodig hebben om multi-cloudstrategieën efficiënt en kosteneffectief te implementeren.

Big data verzamelen is één ding. Die gegevens organiseren, verplaatsen en er optimaal gebruik van maken is een heel ander ding. Eén specifiek toegewezen datacenter is niet de meest efficiënte manier om de gegevens die u hebt verzameld toe te passen. Leiders willen echte, praktische inzichten en Service Exchange maakt dit mogelijk.

Connectiviteit is wat deze inzichten mogelijk maakt. Het ecosysteem dat al deze gegevens voortbrengt en vastlegt wordt steeds groter. Alternatieven voor de dominante cloudproviders blijven opduiken, en nieuwe XaaS-bedrijven proberen steeds elkaars aanbod te overtreffen. Om eerlijk te zijn is dit een fantastische situatie voor iedere IT-leider die op zoek is naar een nieuwe multi-cloudstrategie.

Zoals Chris Sharp, CTO van Digital Realty, aangaf in een recent gesprek met Data Center Knowledge, "het traditionele zakelijke datacenter … bestaat niet meer." En we willen niet beweren dat Service Exchange (en vergelijkbare innovaties) het de das om heeft gedaan. Het is de diversificatie van de sector en de opkomst van complete categorieën add-on-services die het inkopen en gebruiken van IT-services minder doorsnee en meer op een grote doos Lego doen lijken.

Service Exchange is net als een aspirine voor een IT-leider met een barstende hoofdpijn. Het zal de IT-architectuur van de organisatie toekomstbestendig maken. Door vrijwel oneindig op of neer te schalen en door interconnectie mogelijk te maken met vrijwel elke cloud- of serviceprovider, zorgt Service Exchange ervoor dat de visie van een klant werkelijkheid kan worden, op basis van veranderende behoeften.

Wanneer u denkt aan wat uw voorspellingen vijf jaar geleden waren voor uw IT-behoeften van nu, en u probeert voor te stellen hoe die behoeften er over vijf jaar zullen uitzien, dan zou de waarde van een echt flexibele en schaalbare oplossing duidelijk moeten zijn. Misschien was u bijvoorbeeld helemaal overtuigd van de cloud, maar zou u multi-cloud hebben voorspeld? De kans dat de multi-cloudomgeving van morgen er net zo uit zal zien als die van nu is al net zo onwaarschijnlijk.

Wilt u meer informatie over Service Exchange en hoe het een gamechanger zou kunnen zijn voor uw bedrijf? Klik hier om meer te weten te komen.

Neem contact met ons op