Andrew Schaap, Sr. VP voor Sales
October 26, 2016

Een van de waardevolste lessen in digitale economie die we hebben geleerd, is dat big data op zich meer een kostenpost dan een voordeel is. De echte waarde van big data kan alleen worden gerealiseerd wanneer u er inzichten uit kunt halen en toepassen om tijdkritische zakelijke beslissingen te nemen en te voldoen aan de realtime-prestatieverwachtingen van de consument.

Bedrijven ontdekken dat snelheid en prestaties de belangrijkste onderscheidende factoren zijn geworden op de markt, en dat zij met een effectieve cloudstrategie controle krijgen over hun gegevens en ten volle kunnen profiteren van de flexibiliteit en elasticiteit die hybride-cloudimplementaties bieden. Analyses op basis van big data kunnen uiterst nuttig zijn voor banken, financiële bedrijven en in de detailhandel, omdat tijd van essentieel belang is bij het nemen van beslissingen en klantenservice een concurrentievoordeel kan opleveren.

Door hun IT-infrastructuur in te zetten in de nabijheid van de cloudmiddelen die hen ondersteunen, kunnen organisaties de latentie verminderen en de wendbaarheid verbeteren. Beide stellen een netwerk in staat complexe computertaken uit te voeren en veel sneller te reageren op klanten. Hoewel snelheid van essentieel belang is voor de laadtijd van de levering van content en media, is het net zo belangrijk dat een klant in staat wordt gesteld een gewenste actie te voltooien en binnen enkele milliseconden een antwoord kan ontvangen of geven.

Lage latentie is nu kritisch voor elk bedrijf van detailhandel en gaming tot gezondheidszorg. In de financiële wereld wordt de bijdrage aan de inkomsten gemeten in aantal verwerkte transacties per minuut. Elke transactie, of het nu gaat om een bankpasautorisatie, handelen in aandelen, of zelfs een klant die een rekeningsaldo controleert, moet zonder fouten gebeuren in wat door de eindgebruiker als realtime wordt ervaren, of, vanuit netwerkperspectief, met bijna nul latentie.

Volgens online onderzoek leidt het direct reageren van een website tot maximale conversiepercentages en elke 1 seconden vertraging in het laden van pagina's tot een daling in klanttevredenheid met 16 procent, bekeken pagina's met 11 procent en conversiepercentages met 7 procent.

Migratie naar een cloudomgeving brengt kostenbesparingen met zich, de reden waarom 82% van de ondernemingen een multi-cloudstrategie wil, en wendbaarheid en prestaties lijken de sterkere motiveringen voor cloudmigratie, met name als het gaat om het brengen van nieuwe applicaties.

Big data vraagt om een revolutie in IT
Onze gegevensrijke omgeving leidt ertoe dat ondernemingen automatisch gegevensbedrijven worden. Dus snel big data kunnen benaderen, overdragen, uitwisselen en analyseren, kan een enorme winst betekenen voor wie dit op een efficiënte manier kan zonder verstoring van de business of nieuwe kosten. Natuurlijk vereist dit het vinden van de juiste IT-strategie om het mee-evolueren van de IT-architectuur met de vooruitgang mogelijk te maken. Drie van de vier CIO's zien de cloud als een manier om hun IT infrastructuur aan te vullen en uit te breiden.

Veel bedrijven hebben nu behoefte aan een mix van fysieke datacenterruimte met publieke en private cloudconnectiviteit van een provider die kan voldoen aan hun variabele eisen in schalen van kasten naar megawatts en omgekeerd, en de technische expertise biedt om het succes van hun cloudmigratie te waarborgen. Die behoefte komt in essentie neer op een datacenterprovider die kan presteren in wendbaarheid, prestaties en veiligheid, en ondersteuning biedt voor incrementele toekomstige groei zonder beperking. Geen gemakkelijke taak, want flexibiliteit en wendbaarheid zijn geen kwaliteiten waarin datacenters van oudsher sterk zijn.

Gelukkig maken datacenters een ontwikkeling door naar het leveren van een uitgebreidere missiekritische IT-oplossing, met daarbij toegang tot een ecosysteem van serviceproviders dat kan voldoen aan de veranderende bedrijfsbehoeften wat betreft connectiviteit en computerkracht naarmate bedrijven steeds meer technologisch afhankelijk worden.

Kennismaking met de verbonden campus
De Digital Realty Connected Campus biedt een veilige, hoogwaardige omgeving waarmee kan worden voldaan aan variabele eisen wat betreft ruimte, energie en bandbreedte, zonder beperkingen op te leggen aan de bedrijfsgroei. Met ons aanbod van meerdere faciliteiten nabij elkaar, voorzien van schaal-, colocatie- en netwerkmogelijkheden, plus lokale verbindingen met cloudproviders op de campus, kunnen wij een uitgebreide oplossing leveren die de evolutie van uw IT-omgeving ondersteunt.

Als u uw IT-omgeving toekomstbestendig wilt maken en voor optimale netwerkprestaties wilt zorgen, overweeg dan om Digital Realty een centrale plaats te geven in uw hybride cloudstrategie. Ontdek hoe de verbonden campus u voordelen kan brengen.

Naar boven
Neem contact met ons op