Aaron Binkley, Senior Director, Sustainability
June 28, 2018

We voelen ons zeer vereerd dat we onlangs uitgeroepen zijn tot 2018 Green Lease Leader (leider groene lease) door het Institute for Market Transformation (IMT) en het Department of Energy's (DOE) Better Buildings Alliance in de VS. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens BOMA International Annual Conference & Expo 2018 en geeft aan dat wij ons bijzonder toegewijd inzetten om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijk presteren in onze datacenters wereldwijd.

De 2018 leiders op het gebied van groen leasen die erkend werden tijdens de BOMA International Annual Conference & Expo 2018

Wij zijn de eerste wereldwijde datacenter-vastgoedinvesteringstrust (REIT - Real Estate Investment Trust) die groene leasenormen aanpassen voor gebruik in datacenters. Hoewel ze veel voorkomen in de kantoorsector, werden algemene groene leasnormen traditioneel niet gebruikt in de datacenterbranche. Wij zorgen dat daar verandering in komt. Onze activiteiten helpen onze sector evolueren en maken wederzijds gunstige overeenkomsten mogelijk tussen de eigenaren van gebouwen en de huurders, waarbij de kosten en voordelen van investeringen op het gebied van efficiënt gebruik van energie en hulpbronnen voor beide partijen op elkaar afgestemd worden zodat de PUE (power usage effectiveness) verbeterd wordt en de operationele kosten worden verlaagd.

Ons gebruik van groene huurcontracten biedt hulpmiddelen waarmee het probleem van de 'split incentives' wordt aangepakt dat van oudsher de implementatie van verbeteringen ten aanzien van efficiënt energiegebruik en het verkrijgen van duurzame energie beperkingen heeft opgelegd in gebouwen waar de eigenaar en de huurders de verantwoordelijkheid voor aspecten van het energiegebruik in het gebouw delen. Wij hebben gezien dat veel van onze klanten, die graag samenwerken om operationele kosten te verlagen en datacenters die duurzamer zijn te ondersteunen, openstaan voor deze aanpak en deze implementeren. Het IMT (Institute for Market Transformation) en de BOMA (Building Owners and Managers Association) hebben de succesvolle ontwikkeling van onze groene leasenormen ondersteund met middelen en expertise.

Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid blijven internationaal de aandacht trekken en we blijven ons inzetten om manieren te vinden waarmee we onze activiteiten duurzamer kunnen maken. Onder de datacenterproviders blijft Digital Realty een van de grootste inkopers van duurzame energie en we hebben meer gecertificeerde 'groene' gebouwen dan welke andere datacenterprovider ook. Tussen 2014 en 2016 hebben we het gebruik van duurzame energie verdubbeld en we blijven onze contracten uitbreiden om nieuwe duurzame middelen te kunnen leveren waarmee we kunnen voldoen aan de schone energie-doelstellingen van onze klanten. We waren de grootste deelnemer in de Better Buildings Challenge van het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) en we behaalden ons doel van 20 procent energie-efficiëntie eerder dan gepland. Ook zorgden we voor de eerste groene obligatie in de datacentersector, een uitgave van bijna een half miljard dollar, uitsluitend bestemd voor groene projecten.

Ook zijn we er trots op dat we uitgeroepen werden tot een Green Lease Leader 2018, een erkenning van onze inspanningen om groene leasenormen te introduceren voor de unieke operationele profielen, energiebehoeften en duurzaamheidsmogelijkheden van datacenters. Dit is een andere manier waarop Digital Realty onze klanten en ons bedrijf voorziet van meerwaarde door duurzaamheid, en we vinden het een hele eer dat we deze erkenning hebben gekregen.

Naar boven
Neem contact met ons op