January 6, 2015

Hedendaagse bedrijven hebben een overvloed aan gegevens om doorheen te worstelen. Als u alle digitale gegevens in de wereld (foto's, video's, documenten etc.) op een aantal iPad Air-tablets zou laden, zou de resulterende stapel tweederde van de afstand tot de maan reiken!

Hoe kunnen beslissers op zo'n schaal omgaan met informatie en ervoor zorgen dat datacenteractiviteiten veilig en soepel blijven verlopen?

Succes bij het beheer van de gegevensstroom begint met het verzamelen en analyseren van gegevens. Dit hangt op zijn beurt af van datacenteroplossingen die de betrouwbare service, flexibele connectiviteit, ervaren managers en de fysieke beveiliging bieden met toegangscontroles en milieumonitoring waarmee big data voor u kan werken. Investeren in datacenterdiensten die aan deze vereisten voldoen, is vaak het verschil tussen overspoeld worden door gegevens en het kunnen opvragen van waardevolle en bruikbare conclusies.

Gebruikmaken van de gegevensstroom voor cyberbeveiliging

Big data kan bijvoorbeeld organisaties informeren over hun klanten, de herontwikkeling van producten aansturen, risicoanalyses ondersteunen en zelfs cyberveiligheidsinitiatieven verbeteren. In februari schatte onderzoeksbureau Gartner dat in 2016 meer dan een kwart van de wereldwijde bedrijven gegevensanalyses zou gebruiken voor ten minste één beveiliging en een use case van fraudedetectie, vergeleken met de huidige 8 procent.

Er zal meer belangstelling zijn voor dergelijke inzichten omdat bedrijven op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun blootstelling aan datalekken te verminderen. Onlangs hebben er, zoals we allemaal weten, een reeks spraakmakende incidenten op het gebied van gegevensbescherming plaatsgevonden.

Innovaties zoals chip- en PIN-kaarttechnologie, evenals mobiele betaaltechnologieën, kunnen enkele van de systemische zwakheden die problemen hebben veroorzaakt voor retailers versterken. Tegelijkertijd betekent de toenemende digitalisering van de handel - mobiele betalingen alleen al kunnen uitgroeien tot een markt van $ 90 miljard in 2017 - dat gegevensbescherming en -analyse, zowel voor commerciële als beschermende doeleinden, meer aandacht dan ooit tevoren verdienen. Maar leiders hebben zekerheid nodig dat de datacenters die ze gebruiken betrouwbaar zijn en dat vertrouwen begint met fysieke beveiliging, wat de basis is van elk effectief beveiligingsprogramma.

Fysieke beveiliging in het datacenter: gemoedsrust en de vrijheid bieden om de uitdagingen van vandaag aan te gaan

Het belang van effectieve fysieke beveiliging in het datacenter kan niet worden overschat. Ongeautoriseerde toegang, natuurrampen en onverwachte gebeurtenissen, zoals nabijgelegen auto-ongelukken of ongeoorloofde fysieke pogingen tot inbraak, kunnen allemaal problemen opleveren voor kwetsbare voorzieningen en, uiteindelijk, voor hun klanten. Zonder fysieke beveiliging kan de kwaliteit van eventuele andere beveiligingsprotocollen irrelevant worden.

Elke dollar die wordt uitgegeven aan onderbeveiligde faciliteiten betekent dat er één dollar minder kan worden uitgegeven aan netwerkbeveiliging, big data of de groei van het bedrijf. Organisaties hebben op deze gebieden een voorsprong nodig om hun klanten optimaal van dienst te zijn en te beschermen tegen schadelijke inbreuken. Dus waarom zou u niet op zoek gaan naar de ideale combinatie van fysieke beveiliging en een gunstig financieel aspect? Door datacenterstrategieën te selecteren die zijn gebaseerd op de fundamenten van fysieke beveiliging, waaronder fysieke inbraakdetectie, videobewakingsbeheer en hoog opgeleid datacenter- en beveiligingspersoneel, wordt het veel praktischer voor bedrijven om zich te concentreren op de dagelijkse zorgen en bedrijfsvoering.

Een robuust fysiek beveiligingsraamwerk laat beveiligingsprofessionals weten wie toegang heeft tot wat, en wanneer zij toegang hebben. Het implementeert technische, administratieve en operationele controles die ervoor zorgen dat de omgeving veilig is en dat alle gebruikers-ID's veilig worden beheerd. Toegewijd personeel zorgt niet alleen voor een goed beheer van technische beveiligingssystemen, maar draagt ​​ook bij aan efficiënte dagelijkse datacenteractiviteiten, zelfs in noodsituaties. Over het algemeen vertaalt een top-datacenteroplossing met uitgebreide fysieke beveiliging zich in minder tijd om u zorgen te maken over de fundamentele integriteit van datacenters en meer tijd om te besteden aan het nadenken over manieren om te innoveren in een steeds complexere wereld.

In de meest geavanceerde organisaties van tegenwoordig worden datacenters niet langer beschouwd als IT-kostenplaatsen, maar worden ze nu beschouwd als strategische BT (bedrijfstechnologie)-activa en kostenbesparende inkomstenplaatsen.

Voor meer informatie over hoe datacenterbeveiliging uw bedrijfsstrategie kan verbeteren, nodig ik u uit om de Digital Realty-whitepaper 'The Secure Data Center: An Integrative Approach to Achieving Holistic Security.' te downloaden.

We kijken ernaar uit om met u samen te werken voor het bereiken van uw datacenterbeveiligingsdoelen en uw bedrijfsdoelstellingen.

Door Gary Smith, Director of Security

Naar boven
Neem contact met ons op