Fabienne Adam - Directeur, Cloud en Connectiviteit
January 12, 2017

Digital Realty heeft onlangseen ljist met IT-voorspellingen voor 2017 gepubliceerd. Wij verwachten een snelle groei van sommige technologieën en een onvermijdelijke terugval van andere. Wij zijn van mening dat bedrijven van groot tot klein in toenemende mate in staat zullen zijn IT-strategieën te ontwikkelen en implementeren dien voor een gelijk speelveld kunnen zorge of onmiskenbare technologische en analytische voordelen kunnen bieden.

De eerste, en mogelijk belangrijkste, factor in deze transformaties zal zijn dat de ontwikkelingen in cloudbeveiliging eindelijk die van het privé-datacenter zullen overschaduwen, waardoor de schijnbaar eeuwenoude vraag, 'cloud of datacenter', zo goed als achterhaald wordt.

Volgens ons overtreffen de veiligheidsmaatregelen voor de meeste belangrijke clouds al die van privé-datacenters. Waarom? Laten we daar eens vanuit het meest eenvoudige oogpunt naar kijken.

In het huidige landschap trekken alle grote bedrijven naar de cloud en migreren daarbij legacy workloads stuk voor stuk vanuit hun bestaande datacenters. Wat is een aantrekkelijker doelwit voor hackers: het privé-datacenter waar gegevens voor één bedrijf worden opgeslagen of een cloudservice die wordt gebruikt door een overvloed aan bedrijven

Voor cloudproviders staat er veel op het spel. Daarom is veiligheid nu prioriteit nummer één voor cloudproviders. Het opslaggedeelte van de cloud is automatisch. De reputatie van providers hangt vandaag de dag dus hoofdzakelijk af van beveiliging. Daarom investeren ze zoveel in de nieuwste en meeste robuuste beveiligingsoplossingen die er zijn. Als het op beveiliging aankomt, is er geen zakelijke cloudgebruiker die meer te verliezen heeft dan de cloudprovider zelf.

2017 is misschien niet het jaar waarin de doodsklok klinkt voor het privé-datacenter, maar we verwachten wel dat het steeds meer naar de achtergrond zal verdwijnen. Ze zullen blijven voorbestaan in bepaalde unieke omgevingen, maar in het algemeen zullen IT-organisaties het grote voorbeeld volgen en meer gaan vertrouwen op de cloud.

Wilt u meer weten over Digital Realty's voorspellingen voor 2017? We zullen blogs blijven publiceren over elke afzonderlijke voorspelling, dus bezoek onze site regelmatig!

Naar boven
Neem contact met ons op