Chris Sharp, CTO
August 4, 2016

Wanneer uw onderneming is zoals de meeste, kan het soms lijken alsof uw IT-strategie zijn grenzen heeft bereikt. U staat er niet alleen voor. Als technologieleiders erkennen we de cruciale rol die IT speelt bij het handhaven van een concurrentievoordeel en het mogelijk maken van groei. Ondanks begrip van de essentiële rol zien we velen nog steeds worstelen met nieuwe uitdagingen in de sector en het behalen van organisatorische doelen op basis van hun huidige IT-strategie.

De complexiteit van hybride-cloudimplementaties is een oorzaak van falende IT-strategie

Technologie verandert met de snelheid van het licht, dus IT zoals we het kende, is al anders. De wereld is mobiel, data-afhankelijk en vraagt 24/7 content en informatie van overal op aarde. Uit al deze veranderingen komen marktkrachten voort die van ons eisen dat we de manier waarop we werken en IT-diensten aanpakken voortdurend herzien, vernieuwen en bijwerken:

· Unieke vereisten uit verschillende branches vereisen een meer flexibele infrastructuur

· Netwerk- en gegevensbeveiliging, naast prestatiezorgen, remmen innovatie af

· Migratie naar hybride cloud blijft voor veel bedrijven een uitdaging

· Cloudgerelateerde serviceproviders zijn beperkt in het voldoen aan veranderende bedrijfsbehoeften.

Om de concurrentie voor te blijven en gelijke tred te houden met de snelle evolutie van technologie, zijn veel bedrijven constant op zoek naar manieren om hun IT-strategie toekomstbestendig te maken, waarbij ze soms prestaties, flexibiliteit en wendbaarheid boven de kostprijs moeten stellen. Dat brengt voor datacenter- en netwerkserviceproviders een spelbepalende kans met zich. Wanneer we niet langer voornamelijk op kosten concurreren, hebben we een geweldige kans om grotere klantwaarde te tonen en te leveren op basis van onze branche- en domeinexpertise.

Tot op heden is er een leemte in oplossingen die aan alle veranderende behoeften in bedrijven en IT voldoen. Daarom worden wij als serviceproviders gevraagd om het serviceaanbod elk jaar meer te verhogen en te verbeteren en meer een strategische bondgenoot en industrieel adviseur te zijn voor onze klanten en partners.

Het is niet verwonderlijk dat bedrijven serviceproviders zoeken die meer van het datacenter en de netwerkservices kunnen leveren die ze nodig hebben, allemaal binnen één omgeving, met schaal-, colocatie-, connectiviteits-, en ook clouddienstopties. Als aan meer van hun eisen wordt voldaan via één serviceprovider, bieden we onze klanten meerwaarde. Op deze manier kunnen we hen helpen zich minder zorgen te maken of hun IT-infrastructuur gelijke tred kan houden met de veranderende bedrijfsbehoeften en zullen zij minder tijd verspillen aan het onderhouden van meerdere leveranciersrelaties. Daardoor kunnen ze meer tijd besteden aan wat hen echt competitief maakt.

Als vertrouwde dienstverlener en partner stellen wij ons ten doel onze klanten te helpen risico's in elke fase van hun IT-reis te verminderen door flexibiliteit, hoge prestaties, onmiddellijke schaalbaarheid en flexibiliteit mogelijk te maken via onze uitgebreide oplossingen voor colocatie, groothandel/schaal en interconnectie.

The Connected Campus

Naarmate de technologie blijft evolueren, verbeteren ook de producten en diensten die we onze klanten bieden. Door tegemoet te komen aan de toekomstige behoeften van onze klanten met uitgebreide oplossingen en ervoor te zorgen dat ze ons nooit kunnen ontgroeien, kunnen we hen helpen meer voordelen te plukken. Dat is waarom wij de connected campus hebben ontworpen.

De verbonden campus, onze nieuwe brancheoplossing, brengt alle kritieke datacenter- en netwerkdiensten samen in één veilige omgeving met unieke zakelijke voordelen waarmee bedrijven hun IT-strategie toekomstbestendig kunnen maken door:

· Benutting van de waarde van colocatieruimte in de nabijheid van gegevensgroothandel, met onbeperkt lijkende mogelijkheden voor ondersteuning van IT-workloads

· Combinatie van colocatie, grote knooppunten voor cloudcomputing en internetgateways in één omgeving, waarbij knelpunten worden weggenomen via optimale, private, veilige connectiviteit

· Het wegnemen van de complexiteit van het overstappen naar hybride cloud door samenwerking met eersteklas integrators en aggregators binnen één omgeving

· Het leveren van naadloze, beveiligde interconnectiviteit met een netwerk van klanten, partners en cloudserviceproviders

· Gebruikmaking van onze ongeëvenaarde wereldwijde presentie voor het voldoen aan ondersteuningsvereisten wanneer en waar nodig voor klanten.

Uw ecosysteem creëren

Cloudcomputing is een blijvend iets in de een of andere vorm. Omdat netwerken inmiddels geacht worden in principe overal beschikbaar te zijn, volstaat één oplossing niet langer. Bedrijven gaan meer een soort ecosysteem vereisen met lage latentie en veilige interconnectie voor snellere levering en bescherming van gegevens, en met een directe verbinding met partners, klanten en kritieke middelen.

Momenteel wordt 40% van de workloads van bedrijven uitgevoerd in de cloud (blijkens een onderzoek van 451), een percentage dat naar verwachting stijgt naar 57% binnen twee jaar, terwijl 82% van de ondernemingen een hybride-cloudstrategie heeft. Door samenwerking met cloudserviceproviders heeft Digital Realty de volgende stap al gezet in het ontwikkelen van het datacenteraanbod. Dus waarom snel naar hybride-cloudomgevingen?

Vanuit het oogpunt van een onderneming betekent migratie naar cloud minimaal een besparing van 50 procent ten opzichte van een traditionele aanpak (volgens Cloud Technologie Partners). Het is dan ook geen verrassing dat de acceptatie door bedrijven van hybride cloud toeneemt en naar verwachting zal toenemen zodra bedrijven van elke omvang manieren vinden om de complexiteit van de implementatie te verminderen. Door verkleining van de afstand tot hun gegevens en de middelen die hun bedrijf ondersteunen, optimaliseren bedrijven hun prestaties en positionering voor ondersteuning van een snellere groei.

Kan een datacenter dus helpen bij het toekomstbestendig maken van uw IT-strategie?

Wij denken dat onze datacenters dat inderdaad kunnen. Meer ondernemingen willen gebruikmaken van hybride-cloudstrategieën, colocatie met lage latentie en onmiddellijke schaalbaarheid voor verbeterde wendbaarheid, beveiliging en operationele efficiëntie. We nemen een deel van de complexiteit weg bij het benaderen en optimaliseren van alle essentiële datacenters en netwerkelementen, door deze samen te brengen in één omgeving en te combineren met de nodige expertise. Daarom heeft Digital Realty de connected campus een centrale plaats toegekend in de kernstrategie van het bedrijf en onderscheidt zich daarmee van andere providers.

Als u er klaar voor bent een dynamischer en sneller reagerend bedrijf te creëren en tegelijkertijd de digitale transformatie van uw organisatie mogelijk te maken, maakt u Digital Realty onderdeel van uw hybride-cloudstrategie.

Kom meer te weten over hoe de verbonden campus u voordelen kan brengen.

Naar boven
Neem contact met ons op