search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Articles

Wat is Direct Connect en Interconnect?

Het vergroten van de connectiviteit is een belangrijke overweging voor bedrijven die digitale transformatie plannen. De hoeveelheden gegevens die wereldwijd worden verplaatst, nemen alleen maar toe en de verwachtingen voor onmiddellijke toegankelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid nemen toe. Bij Interxion zijn onze colocatiediensten gebouwd om connectiviteit en gemeenschap binnen netwerken mogelijk te maken, waardoor de volgende fase van digitale groei voor uw bedrijf, partners en klanten mogelijk wordt. Hieronder worden de belangrijkste services beschreven die betrokken zijn bij het bouwen van digitale ecosystemen die verbindingen met de cloud en interessante communities mogelijk maken.
Wat is Direct Connect?

Traditioneel zouden bedrijven verbinding maken met de cloud via een openbare internetverbinding, maar door veranderende vereisten is dit voor velen geen ideale oplossing.

Direct Connect maakt gebruik van een speciaal privénetwerk om verbinding te maken met de cloud, of deze nu openbaar of privé is. In een colocatie-omgeving verbindt direct connect (ook wel een cross connect-bekabelingsservice genoemd) servers rechtstreeks of via een 'Meet Me Room'-service (MMR). Cloudproviders noemen deze service misschien een 'expressroute-verbinding', maar het onderliggende principe blijft hetzelfde: een privépad dat uw bedrijf verbindt met een cloudknooppunt.

Direct Connect-voordelen

Direct Connect is gepositioneerd om veel uitdagingen te verlichten waarmee bedrijven worden geconfronteerd wanneer ze naar de cloud willen overstappen:

  • Beveiliging: aangezien Direct Connect een privénetwerk gebruikt voor verbinding met de cloud, is de uitgewisselde gegevens daardoor veiliger en wordt het openbare internet volledig omzeild. Er is geen behoefte aan VPN-hardware, die dataoverdrachten van meer dan 4 Gbps vaak niet ondersteunt, waardoor verbindingen veiliger en sneller worden.
  • Betrouwbaarheid - Openbare internetverbindingen kunnen onbetrouwbaar zijn, vooral omdat ze worden gedeeld door meerdere gebruikers met vluchtig verkeer, onderhevig aan beperking en uitval, wat rampzalig kan zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van cloudservices voor bedrijfskritische services.
  • Snelheid / latentie - Directe verbinding overtreft vaak de normale upload- en downloadsnelheden in de cloud en vermindert de latentie door het openbare internetverkeer te omzeilen.
  • Kostenbesparingen - De kosten van zware cloudworkloads met bandbreedte worden aanzienlijk verlaagd door het gebruik van 'expressroute' of directe verbindingen vanwege de lagere tarieven die door sommige cloudleveranciers voor deze speciale netwerken in rekening worden gebracht.
  • Softwaregedefinieerd netwerkbeheer (SDN) - Directe verbindingen met de cloud kunnen worden opgedeeld in virtuele interfaces, wat betekent dat meerdere netwerken volledig gescheiden kunnen worden benaderd. Deze virtuele interfaces kunnen worden geconfigureerd om dezelfde direct connect-bekabeling te gebruiken voor toegang tot meerdere clouds, zowel publieke als private. Een ander voordeel is de mogelijkheid om alle verbindingen via de console te bekijken en te beheren, en netwerken kunnen eenvoudig opnieuw worden geconfigureerd om zich aan te passen aan veranderende zakelijke vereisten.
  • Elasticiteit - Schaalbare verbindingsbandbreedte is zeer haalbaar met directe verbinding (meestal zijn de aangeboden verbindingen 1 Gbps en 10 Gbps), maar bedrijven kunnen kiezen voor meerdere verbindingen, als en wanneer ze dat nodig hebben.
Wat is Interconnect?

In tegenstelling tot directe verbindingen is interconnectie niet beperkt tot één-op-één-verbindingen tussen afzonderlijke particuliere netwerken en clouddiensten. Interconnect is het koppelen van meerdere verbindingen om gegevensuitwisseling tussen twee of meer netwerken of entiteiten mogelijk te maken. Interconnect in een datacenter omvat meestal IT-componenten op dezelfde locatie, waarbij leveranciersonafhankelijke uitwisselingspunten worden gehost voor bedrijven om zowel met elkaar, met partners als met klanten te verbinden.

Interconnectie voordelen
  • Dichtere connectiviteit - Interconnect is niet alleen een verbinding tussen twee partijen, maar omvat vaak de creatie van meerdere verbonden ecosystemen, beginnend bij one-to-many, naar many-to-many en alle configuraties daartussenin.
  • Waarde creëren - De creatie van deze digitale ecosystemen is een belangrijke drijfveer voor waarde voor bedrijven die met kortere latentie verbinding willen maken met datapartners, veilig verbinding willen maken met klanten en wereldwijd verbinding willen maken met werknemers. Deze verbindingen strekken zich ook uit tot andere services, zoals Cloud Connect, gegevensopslagplaatsen en beveiligingsservices die wereldwijde digitale samenwerking op schaal mogelijk maken.
  • Nabijheid - Colocatie met interconnect maakt meerdere verbindingen binnen de datacentercampus mogelijk, waardoor de latentie wordt verlaagd voor een betere eindgebruikerservaring en de kosten voor gegevensoverdracht over lange afstanden worden verlaagd.
  • Beveiliging - Het omzeilen van het openbare internet voor deze directe verbindingen verkleint het potentiële aanvalsoppervlak voor bedrijven die zich geen beveiligingsinbreuken van welke omvang dan ook kunnen veroorloven.

Connectiviteit en samenwerking zijn de belangrijkste aanjagers van groei in een steeds digitaler wordende wereld. Interconnectie met Interxion stelt bedrijven in staat om te concurreren in een hyperverbonden community van interesse - door te profiteren van de verhoogde beveiliging, lage latentie en lagere kosten. Zowel direct connect als interconnect geven bedrijven de tools om hun IT-infrastructuur te benutten tot een strategisch platform dat wederzijds voordelige verbonden gemeenschappen cultiveert die zijn geoptimaliseerd voor groei.

Interxion London is het carrier-neutrale interconnectieknooppunt in het hart van de stad. We helpen bedrijven om digitale connectiviteit te benutten voor groei, het verlagen van leveringskosten, het verhogen van de omzet en het leveren van optimale prestaties.

*Deze inhoud is oorspronkelijk gepubliceerd door Interxion: A Digital Realty Company.

Tags