Een technisch ecosysteem en datacenterdienstenmarkt in bloei

Sydney heeft volgens de autoriteiten van de stad het grootste ecosysteem van technische start-ups in Australië. Omdat 64% van de Australische technische start-ups in Sydney zijn gevestigd, staat de stad tussen 20 steden wereldwijd op de 16e plaats in de start-upecosysteemindex.

Sydney's status als wereldwijde hotspot voor innovatie zal groeien, want het nieuwe actieplan van de stad voor technische start-ups geeft ondernemers ondersteuning bij het opzetten en uitbouwen van nieuwe bedrijven. Bovendien zal het plan van de stad voor het bevorderen van een levendig ecosysteem op dit terrein innovatieve technische start-ups in beeld brengen, industriële programma's ondersteunen die zorgen voor ondernemerschapsvaardigheden en -kennis, bureaucratische blokkades wegnemen en beginnende bedrijven in contact brengen met investeerders.

Over het geheel genomen is de datacentermarkt in Australië al gereed voor ondersteuning van de groeiende tech-economie aldaar. Volgens het meest recente rapport van Frost & Sullivan, Australian Data Centre Services Market 2016, toonde de markt in zijn geheel een jaarlijkse groei van 18,3% die uitmondt in $ 976 miljoen in 2015 en die naar verwachting zal doorgroeien naar een CAGR van 12.4% tot 2022, zodat de markt uitkomt op $ 2.055 miljard in de aanloop naar 2021. Voor colocatie wordt een CAGR verwacht van 11,4% tot 2022 en voor de inkomsten uit managed hosting een CAGR van 14,5%.

Log in op het klantenportal
Wilt u contact opnemen?