São Paulo, gelegen in Zuidoost-Brazilië, is een kosmopolitische smeltkroes die bekend staat als het financiële en economische centrum van Brazilië. Hoewel de economie van de stad oorspronkelijk geworteld was in de industrie, heeft São Paulo zich de afgelopen jaren getransformeerd tot een knooppunt van technologie en zakelijke dienstverlening. Hierdoor trekt de stad de aandacht van zowel buitenlandse als binnenlandse bedrijven.

Met zijn historisch sterke economie, trekt São Paulo al decennialang zowel binnenlandse als internationale immigranten aan. Tussen 1870 en 2010 trok de stad 2.3 miljoen immigranten uit alle delen van de wereld aan, die van São Paulo de meest multiculturele stad van Brazilië maken. Tijdens de groei is het opleidingsniveau in São Paulo steeds verbeterd, waardoor zowel binnenlandse als internationale bedrijven beschikken over een gevarieerd en goed opgeleid personeelsbestand.

Ook het zakelijke ecosysteem van São Paulo is zeer divers. Dat heeft ertoe geleid dat 63% van alle internationale bedrijven die zaken doen in Brazilië, de stad hun thuis in Zuid-Amerika noemen. Dit maakt van São Paulo een belangrijke, mondiale stad met een vruchtbare bodem voor startups en technische bedrijven die wereldwijde oplossingen willen bieden. In feite heeft de deelstaatregering van São Paulo de afgelopen jaren prioriteit gegeven aan de groei van de regio door geld te steken in wetenschap, technologie en innovatie. In februari {[# 0]} kondigden functionarissen een nieuw programma aan met een investering van $ 20 miljoen in startups met een missie in de regio. Hierdoor wordt de reputatie van de regio als toevluchtsoord voor ondernemersgeest en creatieve oplossingen verstevigd.