Bloeiend financieel en colocatiecentrum

Osaka heeft een lange geschiedenis als vroegere hoofdstad en ook als een poort voor internationale uitwisseling. Vanaf het vroegmoderne tijdperk bloeide het op als een centraal gebied voor zaken en financiën en speelde het een grote rol in de groei en ontwikkeling van de Japanse industriële economie.

De regio Kansai met Osaka in het centrum heeft een populatie van 20 miljoen mensen en een BNP van ongeveer 80 biljoen yen. Deze enorme markt heeft ertoe geleid dat er veel bedrijven levendig zakendoen in allerlei bedrijfstakken. Er zijn ook veel universiteiten en organisaties gespecialiseerd in onderzoek en technologische ontwikkeling op hoog niveau.

Als geheel is de Japanse markt behoorlijk volwassen, met, volgens Tech In Asia, al meer dan twee decennia IPO-waarde die wordt opgebouwd door startende softwaretechnologiebedrijven, uiteenlopend van prijsvergelijkingsportalen tot gaming en e-commerce. Japan heeft een geschiedenis van het bouwen van bedrijven die snel groeien en met succes openbaar worden, zoals Rakuten, de Amazone van Japan, en de eigen internetsite van het eigen sociale netwerk, Mixi.

Log in op het klantenportal
Wilt u contact opnemen?

Neem contact met ons op