Toegangspoort tot internationale handel

Voor een groot deel van de geschiedenis van Miami hing het economische succes van de stad bijna uitsluitend af van de toeristenindustrie, maar tegenwoordig heeft Miami-Dade County een toonaangevende positie in de internationale handel. Volgens een economisch onderzoek van 2012 door Strategic Information Analysis, Inc. was internationale handel goed voor meer dan 105.000 lokale banen.

Met de nabijheid van Latijns-Amerika zijn er in Miami ook meer dan 1400 multinationale ondernemingen gevestigd, velen met hun regionale hoofdkantoor, en heeft het bijvoorbeeld de hoogste nationale dichtheid aan internationale banken. Miami's internationale luchthaven, de grootste luchthaven van het land voor internationale handel en vracht, draagt samen met de haven van Miami meer dan $ 8 miljard bij aan de lokale economie.

Het datacenter van Digital Realty in Miami ligt in de binnenstad van de stad en is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen orkanen in de categorie 5, een soort tropische storm waarmee inwoners van Florida bekend zijn.