Datacenters en colocatie in Londen

inanciële-techniekhoofdstad en hub voor Big Data.

Londen wordt vaak aangeduid als de tech-hoofdstad van Europa, en is een van 's werelds grootste datacentermarkten. De wereldstad is ook een bloeiend centrum voor softwareontwikkeling en is al volop in de stroomversnelling van het IoT gedoken. Het gerenommeerde Londense bedrijf Startupbootcamp, een 'business accelerator'  die zich beginnende bedrijven helpt,  heeft in maart 2016 een nieuw 'Internet of Things'-programma aangekondigd (voor de ontwikkeling van objecten die verbinding maken met internet). Bent u op zoek naar de data-infrastructuur die perfect bij u past? Dan is het belangrijk dat u uw ambities kunt realiseren met een verbonden community. Bekijk hoe onze Digital Docklands-campus kan helpen uw digitale ambities te realiseren.

De bloeiende start-upscene van de stad wordt volgens de Economic Times beschouwd als een magneet voor tech-ondernemers die zaken willen doen in de Europese Unie en als een wereldwijd platform voor bedrijven die willen concurreren met Amerikaanse en Aziatische internetreuzen, terwijl de helft van de oprichters van de beste startups van Londen eigenlijk van buiten Groot-Brittannië komen.

Londen wordt beschouwd als een wereldwijde kracht in de digitale economie*:

  • Een vijfde (bijna 40.000) van de technische bedrijven in het Verenigd Koninkrijk heeft nu zijn hoofdkantoor in de Londense binnenstad, volgens Stirling Ackroyd.
  • In de komende tien jaar worden er naar verwachting 46.000 digitale banen toegevoegd in Londen en de stad is uitgegroeid tot de financiële-techniekhoofdstad van de wereld, volgens onderzoek door Oxford Economics, met meer mensen werkzaam in de sector dan in enige andere stad wereldwijd, staande op 44.000 (1.000 meer dan in New York).
  • Londen is een belangrijk knooppunt voor big data. Er zijn naar schatting 54.000 big data-werknemers binnen 25 mijl van Londen, tegenover 57.000 in New York City en 98.{[# 6]} in San Francisco/Silicon Valley.

*Tech City U.K.