Gateway naar China

Het jaarlijkse onderzoek in 61 jurisdicties over de hele wereld duwde de stad één plaats verder naar de top voor 2016 en gesteld werd dat Hongkong "innovatie had aangemoedigd door lage, eenvoudige belastingheffing en niet opleggen van beperkingen aan kapitaalstromen", aldus het IMD World Competitiveness Center.

Hoewel Hongkong een kleinere datacentermarkt heeft dan Noord-Virginia, Silicon Valley, Londen of Amsterdam, heeft het ongeveer 40 datacenterproviders en meer dan 50 operationele datacenters op meer dan 400 vierkante mijl aan land, volgens onderzoek van Structure.

Vorig jaar brachten de 40 datacenters van Hongkong $ 616 miljoen aan inkomsten binnen, en de markt zal met 15 procent groeien in 2016. Per 2020 verwacht Structure dat de datacentermarkt in Hongkong $ 1,39 miljard bereikt.

De regio blijft een van de meest open economieën ter wereld voor internationale handel en investeringen. Er is geen algemene screening van buitenlandse investeringen en in de meeste gevallen kunnen buitenlandse investeerders 100 procent eigendom behouden. De financiële sector blijft zeer concurrerend en goed gekapitaliseerd, en dient als een leidende wereldwijde hub.*

*INDEX VAN 2016 voor economische vrijheid