Fortaleza is een stad boordevol prachtige stranden, eten en cultuur. De stad ligt op een unieke geografische locatie waardoor het een van de meest bezochte toeristische plekken is van Brazilië. Maar deze locatie heeft de stad ook gepositioneerd als hoofingang en vertrekpunt voor internationale organisaties die Brazilië in komen en het land met de wereld willen verbinden.

Net als São Paulo en Rio de Janeiro is Fortaleza een  Braziliaanse hub voor technologie, financiën en bevolking, en biedt het organisaties een economie die zich blijft ontwikkelen. Dat is kenmerkend voor de regio. In de afgelopen jaren heeft de snelle industriële groei van de stad de vraag naar politiek beleid en een groeiende financiële en zakelijke dienstensector gestimuleerd. Hierdoor heeft de tertiaire sector de rol van belangrijkste economische stuwende kracht van Fortaleza overgenomen van de industriële sector.

Omdat Fortaleza een mobiele stad is geworden met meer verbindingen, heeft de groeiende werkgelegenheid ook verschillende nieuwe kansen voor de regio opgeleverd, zoals scholen, culturele centra en winkels. Hierdoor werden ook kunstenaars, schrijvers, schilders en zangers naar de stad getrokken, die de culture groei van de regio stimuleren.

De economische en culturele ontwikkeling van de stad en de unieke locatie zijn niet onopgemerkt gebleven bij binnenlandse en internationale organisaties, waardoor elk jaar steeds meer organisaties Fortaleza hun thuis noemen. Dat blijkt uit het succes van organisaties zoals Ascenty, een toonaangevende datacenterprovider in de regio. Ascenty heeft strategisch gekozen voor Fortaleza, als locatie voor een van zijn geavanceerde datacenters.