Martin Triplett, Hoofddirecteur, Productmanagement
July 2, 2018

In zowat elke branche en locatie zijn leiders van ondernemingen enthousiast over het vooruitzicht van opkomende technologieën zoals AI, VR / AR en IoT. Maar deze technologieën mogelijk maken en ze optimaal gebruiken is geen plug-en-play-scenario. Dat vereist een vrij complex netwerk van zeer geavanceerde diensten en providers met betrouwbare verbindingen ertussen. Daarbij komt interconnectie kijken.

Interconnectie is het implementeren van uitwisselingspunten voor IT-verkeer waarmee directe, private verbindingen tussen bedrijven en serviceproviders worden geintegreerd en die het beste presteren wanneer ze worden gehost in carrier-neutrale datacentercampussen. Het is de meest efficiënte manier voor bedrijven om verbinding te maken met partners en toegang te krijgen tot de middelen die ondersteuning bieden voor bedrijfskritische applicaties die van cruciaal belang zijn voor het dagelijks succes. Laten we eens kijken naar enkele van de redenen waarom interconnectie van cruciaal belang is als ondersteuning voor de opkomende technologieën van nu.

Directe, veilige connectiviteit. Bij het denken over opkomende technologieën zoals IoT, is de grootste zorg uiteraard de beveiliging geweest. Wanneer gevoelige informatie bijna constant overgebracht wordt tussen regio's of zelfs continenten, wordt de behoefte aan de meest betrouwbare en veilige verbindingen die er zijn van enorm belang. Direct, private, 1-op-1 of 1-op-veel verbindingen zijn de snelste en meest veilige verbindingen. Bij het leveren van krachtige applicaties moet het vermijden van het openbare internet prioriteit nummer één zijn.

Nabijheid. Gebruikers houden er toch niet van om vertraging of buffering te ervaren bij het gebruik van een digitale service? Inderdaad. Voor de meesten zijn dergelijke ervaringen eindeloos frustrerend en de boosdoener is bijna altijd latentie in de verbindingen van de serviceprovider. Vooral als het gaat om het bieden van hoogwaardige gebruikerservaringen die gekoppeld zijn aan opkomende technologieën zoals AR en VR, is het cruciaal om latentie te voorkomen. Nabijheid betekent dat de verbonden partijen zich fysiek zo dicht mogelijk bij elkaar bevinden. Cross-connects zijn meestal de snelste en meest efficiënte manier om het soort nabijheid te bereiken dat gelijkstaat aan een geweldige gebruikerservaring.

Vereenvoudigde hybride implementaties. Omdat veel bedrijven gebruikmaken van meerdere of hybride cloudimplementaties, is interconnectie een onmisbaar hulpmiddel waarmee veel van de complexiteit van hybride cloud wordt weggenomen. Interconnectieproducten zoals Digital Realty's Service Exchange bieden ondernemingen via één enkele poort directe, private, beveiligde toegang tot verschillende serviceproviders in ons wereldwijde ecosysteem, waardoor hybride implementaties zo eenvoudig mogelijk zijn.

Carrier-neutrale faciliteiten Interconnectie is geen eenvoudige verbinding van A naar B. Het is een complexe configuratie en daarom moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze de juiste dienst voor het werk eraan hebben. Carrier-neutrale interconnectie betekent dat het datacenter waarmee u verbindingen maakt, geschikt is voor een breed scala aan providers en serviceproviders. Voor elke niet meest rigide en specifieke applicatie is carrier-neutrale interconnectie de juiste keuze.

Of u nu wilt profiteren van opkomende technologieën zoals IoT en AR / VR of gewoon wilt zorgen dat uw hybride cloudimplementaties op hun hoogste niveau werken, interconnectie is iets voor u. Voor het vergaren van meer informatie over hoe de interconnectiediensten van Digital Realty kunnen worden afgestemd op de bedrijfskritische behoeften van uw bedrijf, kunt u hier beginnen.

Naar boven
Neem contact met ons op